MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tilbage til 80’erne: Oplev tidløse IKEA-klassikere ved stor udstilling

Af Christina Frederiksen

IKEA har gennem tiden lanceret en lang række ikoniske møbler og boligtilbehør, der i årenes løb har udviklet sig til sande designklassikere.

Mange af disse møbler har en dansk designer bag sig, og det ønsker IKEA i Odense nu at sætte fokus på med udstillingen Det bar’ dansk design, der blandt andet hylder danske IKEA-designere som Charlotte Rude og Niels Gammelgaard.

“Med udstillingen ønsker vi at fejre den innovation og de kunstneriske udtryk, som flere danske designere har bidraget med til IKEA.

Deres arbejde har ikke kun sat en ny standard inden for design, men også inspireret til nye trends inden for datidens moderne møbeldesign,” siger Peter Elmose, varehuschef i IKEA Odense.

Udstillingen åbnede 2. maj og kører frem til den 30. juni.

Her kan kunder opleve skiftende udsmykninger i særudstillingen, der hver repræsenterer et nyt årti fra 70’erne til 80’erne og 90’erne. I hver udstilling fremhæves årtiets mest mindeværdige produkter og designerne bag samt den historie, de hver især bærer med sig.

GUIDE-reolsystem. Foto: IKEA

Til særudstillingen har den anerkendte grafiske designer, Tobias Røder, skabt to plakater, der indkapsler 70’erne og 80’erne.

Særudstilling om 80’erme

Plakaterne tager sin inspiration fra nogle af de mest ikoniske danske møbeldesign, herunder GOGO-stolen, der blev designet af Charlotte Rude i 1971, og den populære GUIDE-reol af Niels Gammelgaard fra 1985.

Den 2. maj går IKEA tilbage til 1970’erne, hvor særligt den danske designer Charlotte Rude påvirkede tidens boligtendenser.

Charlotte Rude har blandt andet designet GOGO-stolen, som netop er blevet relanceret i jubilæumskollektionen Nytillverkad under navnet ÖNNESTAD.

GOGO-stolen (1971). Foto: IKEA

Den 24. maj inviterer IKEA tilbage til 1980’ernes fest og farver, hvor designer Niels Gammelgaard designede nogle af sine mest ikoniske IKEA møbler. Med mere end 50 forskellige produkter og klassikere som HOFF rullebordet, MOMENT spisebordet og GUIDE reolen, er Niels Gammelgaard en af de mest betydningsfulde danske designere i IKEAs historie.

Den 13. juni skrues der helt op for pop-farverne i bedste 1990´er stil, når IKEA stiller skarpt på den danske designerduo Morten Kjelstrup og Allan Østgaard og deres berømte MAMMUT børneserie, der netop har haft 30 års jubilæum.

Serien forhandles stadig i dag og findes i mange børneværelser verden over.

Del artikel

Andre læser også