MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kuldeterapi gør godt for krop og sjæl: Cryosauna Odense klar med godt tilbud

Af Christina Frederiksen

Minus 140 grader lyder måske nok koldt.

Og det er det da også.

Til gengæld gør det godt for både krop og sjæl.

Det fortæller Iben Gryholt, der driver CryoSauna Odense, der er en del af sundhedshuset, Sund i Kroppen, i Odense S.

I en cryosauna får man cryoterapi.

Det vil sige, at man går ind i en sauna, der, i modsætning til traditionelle saunaer, er meget kold.

Minus 140 grader nærmere bestemt.

Og så står man ellers inde i saunaen i 3 minutter

“Man får 3 minutters skøn og livgivende kuldebehandling. Det er smertelindrende, restituerende, kalorieforbrændende og hudforskønnende.

Og så frigiver det en masse signalstoffer til hjernen, hvilket betyder, at det minimerer stress og angst. Det giver simpelthen en lykkefølelse efterfølgende,” fortæller Iben Gryholt Engsbye.

Derfor har hun og CryoSauna Odense også dagligt klienter, der kommer fra hele Fyn for at få cryoterapi.

“Vi har mange, der lider af fibromyalgi. Blandt andet én, der har haft stærke smerter i 20 år. Efter syv behandlinger med cryoterapi fortæller hun nu, at hendes smerter er minimale,” siger Iben Gryholt Engsbye.

Ronaldo er fan

Cryoterapi anvendes altså ofte til folk med fysiske smerter i kroppen – både knæ-, skulder- og nakkesmerter, diskusprolaps, piskesmæld og alle former for gigt.

Derfor er behandlingsformen populær blandt sportsfolk.

“Det kan være en fodboldspiller med skinnebenbetændelse, der bruger cryoterapi for at få bugt med sin skade. Eller det kan være, at man bruger terapien for at kunne få kroppen til at restituere hurtigere.

Det øger nemlig ens ydeevne, når man træner, og mange oplever, at cryoterapi hjælper dem til at kunne give den ekstra gas, når de træner.

For eksempel under træning til marathon og andre sportsgrene bruges cryoterapi ofte,” siger Iben Gryholt Engsbye og tilføjer, at fodboldspilleren Ronaldo også er stor fan af cryoterapi.

Ifølge Iben Gryholt Engsbye er det dog ikke kun fysikken, der har glæde af cryoterapi. Hun fortæller, at hun har flere klienter, der lider af for eksempel angst, depression og stress, som bruger behandlingen til at få frigivet gode signalstoffer i hjernen.

Cryoterapi er også et stort hit blandt klienter, der bruger det som en form for wellness.

“Man kan forbrænde op til 800 kalorier i 24 timer efter man har været i cryosauna. Behandlingen øger collagenproduktionen, og man får en blødere og strammere hud. Den minimerer appelsinhud, grimme ar og karsprængninger.

Huden bliver boostet,” siger Iben Gryholt Engsbye, der godt er klar over, at behandlingen næsten virker for god til at være sand.

Også til børn og unge

Men hun mener ikke, at man skal kigge på cryosaunaen som et mirakelmiddel.

“Vi plejer at sige, at det er ikke et spørgsmål om, hvad saunaen kan, men om hvad kroppen kan,” siger Iben Gryholt Engsbye og forklarer, at kroppen arbejder på celleplan samtidig med at selvhealingssystemet bliver boostet.

“Vi kombinerer ofte også cryosauna med andre behandlingsmetoder.

Blandt andet infrarød sauna. Det kan også være ved hjælp af en livsstilsændring, hvis der for eksempel er ubalancer, eller hvis folk ønsker at tabe sig.

Vi tilbyder rådgivning inden for flere felter for at kunne give den bedst mulige behandling,” siger Iben Gryholt Engsbye og tilføjer, at cryosauna også er for børn og unge.

Hos Cryosauna Odense har man valgt, at prisen på en behandling ikke må være alt for høj. Mange steder koster 3 minutters behandling meget mere end hos Cryosauna Odense, men hos Iben Gryholt Engsbye kører man med fast pris på 300 kroner.

“Det skal være for alle at gå i sauna. Mange af vores kunder er syge eller skadede, og i den situation har man ofte ikke råd til at lægge mange penge for en behandling,” siger Iben Gryholt Engsbye, der også er klar med et godt tilbud til MigogOdenses læsere:

Hvis du bestiller en behandling på telefon eller sms (ikke online), så får du behandlingen til 200 kroner. Køber du herefter et 10-turskort, skal du kun betale 2000 kroner. Det vil sige, at prisen for hver behandling efterfølgende bliver på 200 kroner.

Du skal blot sige, at du har hørt om tilbuddet hos MigogOdense, når du bestiller.

Se mere om Cryosauna Odense her.

Bestil din cryobehandling til 200 kroner ved at ringe eller sende en sms til 22660929.

Del artikel

Andre læser også