ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tilfredshedsundersøgelse offentliggjort: Ofre er ikke tilfredse med Fyns Politi

Af Stine Kjølby Christensen
Foto. Kim Matthai Leland
Foto. Kim Matthai Leland

For nyligt har Rigspolitiet foretaget en ny tilfredshedsundersøgelse.

Denne undersøgelse havde til formål at kigge nærmere på, hvordan ofre for foreskellige former for kriminalitet har oplevet politiets håndtering af deres sag.

På Fyn er de nye tal ikke ligefrem noget at juble over.

Her viser det sig, at kun 59 % af de adspurgte er tilfredse – og det er bestemt ikke tal, som Arne Gram, politikdirektør i Fyns Politi, selv er tilfreds med.

Det skriver TV2 Fyn.

Politikerne må inddrages

Tilfredshedsundersøgelsen er opgjort på landsplan efter forskellige typer af kriminalitet: Indbrud, blufærdighed, tyveri, databedrageri, vold og voldtægt.

Det er især i de sidste to kategorier, at ofrene ikke føler, at Fyns Politis håndtering af sagen har været tilstrækkelig.

I voldtægtskategorien er hele 47 % decideret utilfredse, mens 16 % har svaret hverken/eller. Dermed er kun 37 % af de adspurgte tilfredse.

34 % af ofre for vold er utilfredse, mens 13 % har svaret hverken/eller.

Disse tal vækker især bekymring hos Preben Bang Henriksen, der er formand for Folketingets Retsudvalg.

“Det er bestemt ikke godt nok. Det er folk, der er i en vanskelig situation. Det er ikke folk, der har lyst til at gå til politiet.

De er i en problematisk og måske også traumatisk situation, og så har man ikke brug for, at politiet ikke lytter eller på anden måde ikke udviser den forståelse, der skal til,” siger han til TV2 Fyn.

Preben Bang Henriksen slår fast, at hvis tilfredsheden ikke øges, så bliver det nødvendigt at træffe beslutninger omkring det på Christiansborg.

En vis bekymring

Selvom Fyns Politis tal ikke er opløftende, så klarer de sig alligevel bedre end fire ud af fem sjællandske kredse. Desværre viser det sig også, at utilfredsheden generelt er for stor i hele landet.

Her angiver 60 % af de kriminalitetsramte borgere, at de er tilfredse med politiets håndtering af sagen, mens 20 % angiver, at de er direkte utilfredse.

”Jeg må ærligt sige, at jeg ser på tallene med en vis bekymring. Det er ikke opløftende, at en femtedel er direkte utilfredse, og at 4 ud af 10 borgere, ikke er tilfredse med den behandling, de har fået,” siger rigspolitichef, Thorkild Fogde.

Du kan se hele opgørelsen her

 

Del artikel

Andre læser også