Tips: Find kjolen til en særlig begivenhed

Skrevet af: Martin Jørgensen

Du har sikkert stået i en situation, hvor du har været for sent ude, og du skal bruge en kjole til en særlig begivenhed. Du søger desperat efter, hvordan du kan finde gallakjoler, men du kan ikke helt gennemskue, hvor du skal starte henne.

Med disse tips kommer du hurtigt til at finde den helt rigtige kjole:

  • Tjek Instagram. Hvis du søger på et hashtag her, vil du få en masse resultater frem. Nu kan du se, hvad der er mulighed for derude.
  • Tjek Pinterest. Et andet populært socialt medie, når det kommer til den slags, er Pinterest, hvor du kan gemme en række billeder. Hvis det findes, er der en god sandsynlighed for, at du finder det her. Start her hvis du leder efter inspiration til f.eks. brudekjoler.
  • Gå i butikker. Her i Odense har vi masser af gode butikker, som du kan gå i for at kigge på kjoler til særlige lejligheder. Fordelen er her, at du ser kjolerne i virkeligheden og ikke kun på et billede. Hvis du er ude i sidste øjeblik, er en butik også din bedste mulighed.
  • Kig på nettet. Ja, her kan du nå at kigge i mange butikker på kort tid. I de fleste webshops kan du få hurtig levering, og du kan returnere dine kjoler gratis.
  • Spørg dine venner. Der er helt sikkert andre, som har stået i den samme situation som dig. Hvis du spørger på Facebook, får du mange henvendelser.

Find inspiration på gågaden

Hvis du går ned gennem gågaden, vil du også finde masser af inspiration. Oftest er den bedste metode, at man kommer ud og kigger i de mange tøjbutikker og ser, hvad der kan lade sig gøre. Der er et godt shoppingliv i Odense.

I butikkerne kan du altid vise dem nogle af de billeder, som du fandt på de sociale medier. Oftest hjælper butikker gerne med, hvor du kan købe det henne. Du kan også altid gå ind til en syerske og høre hende, hvad det vil koste, hvis de lavede drømmekjolen. Især hvis du skal have en bryllupskjole, kan dette være en god løsning. Her har du næppe noget mod at bruge lidt flere penge på din kjole, da det er en engangsfornøjelse.

Find billeder af andres bryllupper

I dag er det muligt at finde mange bryllupsbilleder på internettet, og derfor kan du hurtigt finde ud af, hvad der er populært og pænt. De fleste bloggere har delt, hvordan deres bryllupper har set ud. Det er spændende og sjovt at se dem, fordi de også gerne deler om følelsen bag kjolen.

Følelsen er ikke noget, man normalt før, når man bare ser et billede på Instagram eller Facebook. Det er også grunden til, at blogging stadigvæk er stort. Et andet sted er på YouTube, hvor der helt sikkert også er mange, der har vist deres kjoler og bryllup frem.

Du bør planlægge i god tid, da der er så mange billeder og inspiration derude.

Street Movement rykker til Odense: Fede parkour-faciliteter åbner i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

For første gang vil den erfarne parkour-organisation Street Movement tilbyde børn og unge i Odense helt ned til seksårs-alderen muligheden for at lege og udfolde sig i de udendørs omgivelser omkring Havnen og Byens Ø.

Over hele landet vinder gadeidrætten frem, og her er Odense ingen undtagelse.

Med start fra uge 5 får børn og unge helt ned til seksårs-alderen muligheden for at udfordre sig selv kropsligt og mentalt gennem parkourtræning og -leg i lokale omgivelser ved Byens Ø på Finlandsvej.

Det nye gadeidrætstilbud er skabt af Street Movement, der har mere end 15 års erfaring med at tilbyde parkourundervisning og -forløb og lære børn og unge at se aktivitetsmuligheder i deres lokale byrum.

Øget efterspørgsel

Nu er turen kommet til at introducere Odense for parkour som fysisk disciplin og idræt, hvor to dygtige instruktører vil lære børn og unge i aldersgruppen 6-14 at respektere og se på byrummet som et sted for sund, kropslig aktivitet og socialt samvær.

“Grunden til vi nu har valgt at tilbyde flere aktiviteter i Odense, handler om, vi kan mærke en øget efterspørgsel uden for vores normale arbejdsradius.

Men det har været vigtigt for os at sikre, at vi har nogle folk til rådighed, vi stoler på, og det har vi i Odense.

Faciliteterne er også på plads, og vi ser masser af potentiale i området omkring Havnen og Byens Ø, der i forvejen er en fed lokation og et stort kulturelt samlingspunkt,” forklarer direktør for Street Movement, Mikkel Rugaard.

De to faste instruktører er Emilie Meyer Christensen og Moritz Krauff, der er begge er idrætsstuderende på SDU, og en velkendt del af den større Street Movement-familie.

Fokus er på at have det sjovt

Parkour som disciplin er en sund og positiv træningsform, der fremelsker evnen til at løse problemer og den simple glæde ved bevægelse.

Med legen og glæden i centrum lærer udøverne at se mulighederne i byrummet omkring os.

Det er denne legende tilgang til fysisk udfoldelse, Mikkel Rugaard ser som en af årsagerne til den øgede efterspørgsel:

“Vi har hen over de senere år oplevet en øget interesse blandt børn og unge på tværs af alder, etnicitet og social baggrund for parkour og gadeidræt generelt.

Det vi hører fra vores unge deltagere, er, at de trives med, der ikke er fokus på præstation, konkurrence eller turnering at vinde, som man normalt kender fra sportens verden.

I stedet fokuserer vi på leg, kreativitet og menneskelige værdier samt evnen til at lære nye færdigheder og dygtiggøre sig,” siger Mikkel Rugaard og fortsætter:

“Det er også dét, der driver os – at have det sjovt og hjælpe deltagerne til at udvikle sig og se den personlige udvikling og selvsikkerhed de gennemgår.

Parkour er en meget inkluderende idræt. Alle bliver mødt på deres niveau og der er plads til alle uanset erfaring, fysisk form eller andet udgangspunkt.”

For de 6-9-årige er der fra den 28. januar træning hver tirsdag fra. 15.00-16.00, hvorefter de 10-14-årige træner fra 16.00-17.30.

Du kan læse mere om Street Movement her

Buldrer mod varmerekord: Tæt på varmeste januar nogensinde i Danmark

Skrevet af: Redaktionen

Det er vinteren, der måske aldrig nogensinde dukker op.

Januar har nærmest bare været som et forlænget efteråret, og intet tyder på, at det ændrer sig.

Det meddeler DMI i en ny 4 ugers prognose, der fortsat ser ud til at blive mild i temperaturerne.

Så ingen udsigt til sne og hård frost.

Faktisk er vi støt på vej mod en ny varmerekord. Holder prognoserne for næste år, så bliver det den varmeste januar nogensinde målt i Danmark.

Varmeste januar målt i 2007

Den varmeste januar måned hidtil målt var i 2007, hvor middeltemperaturen lå på 5 grader.

Januar 2020 ligger lige nu på en middeltemperatur på 5,5 grader.

Det har fået DMI til at melde ud på Twitter, at vi nærmer os en varmerekord for januar. Man forventer, at måneden ender på 5,2 grader i gennemsnit.

“Der jo stadig ti dage tilbage, men lige i øjeblikket ligner det, at det meget milde vejr fortsætter. Der er meget, der peger i retning af en rekord, men det er stadig tidligt,” siger Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Du kan se prognose for de kommende tre uger i Danmark her

Tre retter for under 300 kr.: Spis billigt i Odense i Uge 5

Skrevet af: Michael Qureshi
Velsmagende og mørt stykke lam.
Velsmagende og mørt stykke lam.

I uge 7 kan vi glæde os til Danmarks største restaurantfestival DinnerDays, der har 15 Odense-restauranter med i år.

Men allerede i næste uge kan du glæde dig til årets første restaurantfestival her i Odense.

SPIS! Odense er en tilbagevendende begivenhed her i byen, hvor man fejrer kvalitet, smag, det gode håndværk, nærvær og nydelse på gastronomien.

Programmet bugner af restauranttilbud, hvor der er otte Odense-restauranter er med. Denne først på året kaldes for SPIS Uge 5.

Flere gode Odense-restauranter er med

Det kører ikke overraskende i uge 5 fra mandag 27. januar og frem til weekenden som tager hul på februar måned.

Her er gode Odense-restauranter som Restaurant Fynboen, Druen & Bønnen, Bacchus, Restaurant By H.C. Meyers og flere med.

Fynboen har eksempelvis vundet Fyns største kokke-konkurrenceSchiøtzprisen 2019 hele tre år i træk.

Fælles for hovedparten af restauranterne er, at de alle har menuer med tre-fire retter for maksimalt 300 kr.

Undtagelserne er trioen Restaurant Fynboen, der kører fire serveringer for 325 kr., Restaurant Grand med tre retter for 345 kr. samt Bacchus med en menu til 315 kr.

Du kan bl.a. få tre retter på populære Druen & Bønnen for 239 kr.

Restaurant Marv har fire serveringer for 300 kr. og således kan man selv udforske menuer og priserne.

Du kan tjekke det ud via dette link, hvor du skal trykke på restauranternes logoer for at komme ind til billetsalg og menuer.