Tips for at hjælpe, hvis du er bekymret for coronavirus

Skrevet af: Martin Jørgensen

Coronavirus-udbruddet betyder, at livet ændrer sig for os alle i et stykke tid. Det kan medføre, til at du føler dig ængstelig, stresset, bekymret, trist, ked af det, ensom eller frustreret.Det er vigtigt at du husker, at det er OK at føle sig sådan, og at alle reagerer forskelligt. Husk, at denne situation er midlertidig, og for de fleste af os vil disse vanskelige følelser gå væk igen.

 1. Hold kontakt med mennesker

Opretholdelse af sunde forhold til mennesker, vi har tillid til, er vigtigt for vores mentale velvære, så tænk over, hvordan du kan holde kontakten med venner og familie, mens du går hjemme.

Du kan prøve telefonopkald, videoopkald eller sociale medier i stedet for at mødes personligt – uanset om det er med mennesker, du normalt ser ofte, eller om det er med gamle venner.

 1. Tal om dine bekymringer

Det er normalt at føle sig lidt bekymret, bange eller hjælpeløs over den aktuelle situation. Husk: det er OK at dele dine bekymringer med andre, du har tillid til – og at gøre det kan også hjælpe dem selv.

Hvis du ikke kan tale med nogen, du kender, eller hvis det ikke har hjulpet, er der masser af hjælpelinjer, du kan prøve i stedet.

 1. Støt og hjælp andre

At hjælpe en anden kan gavne dig såvel som dem, så prøv at være lidt mere forståelse for andres bekymringer eller opførsel på dette tidspunkt.

Prøv at tænke på ting, du kan gøre for at hjælpe de omkring dig. Er der en ven eller et familiemedlem i nærheden, som du kunne sende en besked? Er der nogle samfundsgrupper, som du kunne deltage i, for at støtte andre lokalt?

Husk, at det er vigtigt at gøre dette i overensstemmelse med officiel coronavirusvejledning for at holde alle i sikkerhed. 

 1. Føl dig forberedt

At arbejde gennem implikationerne af at være hjemme, skal hjælpe dig med at føle dig mere forberedt og mindre bekymret. Tænk gennem en normal uge: hvordan påvirkes det, og hvad skal du gøre for at løse eventuelle problemer?

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du måske tale med din arbejdsgiver, for at forstå dine sygeløn- og ydelses rettigheder og få fat i nogle væsentlige ting for, mens du er hjemme.

Du kan også tænke over, hvem du kan få hjælp fra lokalt – såvel som folk, du kender, oprettes masser af lokale og samfunds hjælpsgrupper. Prøv at huske, at denne problemstilling kun skal være midlertidig. 

 1. Nogle alternative måder

Der er også nogle andre alternativer, såsom sportsdøre inden for døre, hjernespil, osv. Selv nogle mennesker finder glæde og fred i madlavning med alternative olier såsom CBD olie (kan købes fra cibdolcbd.dk i sin reneste form), som ser ud til at have afslappende effekter. Skønt det ikke er helt bevidst, har det også nogle helende og anti-stress effekter.

Du kan også begynde at få nye hobbyer som at male eller lære nye sprog derhjemme. Alle disse forskellige aktiviteter får dig til at glemme disse vanskelige tider.

 1. Pas på din krop

Vores fysiske helbred har en kæmpe indflydelse på, hvordan vi har det. På tidspunkter som disse kan det være let at falde i usunde adfærdsmønstre, der ender med at du føler dig værre.

Prøv at spise sunde, velafbalancerede måltider, drikke nok vand og træne regelmæssigt. Undgå at ryge eller medikamenter, og prøv ikke at drikke for meget alkohol.

Du kan forlade dit hus, alene eller med medlemmer af din husstand, til 1 form for træning om dagen – som en gåtur, løbe eller cykeltur. Men sørg for at holde en sikker 2 meter afstand fra andre. Eller du kan prøve en af ​​vores lette 10-minutters træning i hjemmet. 

 1. Hold dig til de faktiske forhold

Find en troværdig kilde, som du kan stole på – såsom regerings websteder – og faktatjek oplysninger, du får fra nyhedsfeeds, sociale medier eller andre mennesker. Tænk på, hvordan muligvis unøjagtige oplysninger også kan påvirke andre. Prøv ikke at dele oplysninger uden fakturakontrol med troværdige kilder.

Det kan også være en god ide at overveje at begrænse den tid, du bruger på at se, læse eller lytte til virussen og informationerne omkring den, herunder på sociale medier, og overveje at slukke for notifikationerne på din telefon.

Du kan indstille dig et bestemt tidspunkt til at læse opdateringer eller begrænse dig til et par om dagen.

 1. Bliv på toppen af ​​svære følelser

Bekymring for coronavirus udbruddet er helt normalt. Nogle mennesker kan opleve intens angst, der kan påvirke deres daglige liv.

Prøv at fokusere på de ting, du kan kontrollere, som din opførsel, hvem du taler til, og hvor og hvor ofte du får information.

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

 • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
 • Rør forsigtigt det hele sammen.
 • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
 • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
 • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
 • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.