Tips: Kom godt i form i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Har du mod på at tage en ny udfordring op, nå resultater eller prøve kræfter med en ny sportsgren, så er der nok at tage fat på, hvis du bor i Odense.

Der er nemlig et væld af muligheder, når det kommer til sport og motion i Odense, som efterhånden er blevet en by fyldt med nye virksomheder og spændende sportsmuligheder.

Vi giver dig den ultimative guide til, hvordan du som beboer i Odense nemt kan komme i topform uden at skulle bevæge dig uden for byens grænser.

Så er der ikke nogen undskyldning for at komme i gang.

Hvilken sport er du til?

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvad du gerne vil og hvordan.

Har du nogle bestemte mål, eller vil du bare gerne være mere aktiv, så er det noget af det, der kommer til at afgøre, hvad du skal tage hul på.

Vil du bare gerne i gang med at træne, så er det oplagte valg at tage i et af byens gode fitnesscentre, der byder på en række forskellige hold, så du bare skal møde op og være med. På den måde er det nemt og bekvemt for dig som deltager, og du skal bare være klar til en time med sved på panden og ømme muskler bagefter.

Er du til løb, så kan du nemt melde dig ind i en af byens mange løbeklubber og løbe sammen med en masse andre, der også elsker en god løbetur.

Få det rigtige udstyr

Det er også vigtigt, at du er klædt godt på, når du skal til at komme i form.

Du skal heldigvis ikke bevæge dig særligt langt for at finde det helt rigtige sportstøj, og køb fra start noget i god kvalitet. For du finder virksomheden cooltights.dk i Odense, som er en webshop med sports tights fra alle de bedste mærker.

Fordelen ved at købe hos dem er, at du altid kan kigge forbi kontoret, hvis der skulle være det mindste. Og så er det altid dejligt at støtte de lokale virksomheder.

Sæt dig nogle delmål

Det er oftest vigtigt, at du ved, hvorfor du går i gang med at træne.

At komme i form er et mål i sig selv, men hvornår er du i form, og hvad er formålet med det? Sæt dig nogle delmål, så du undervejs kan sætte flueben ved dem.

På den måde bibeholder du din motivation for at blive endnu bedre, og så kan du følge med i, hvor stor en forskel din træning gør i din hverdag.

Vil du tabe dig, så skal du sørge for, at dine mål er realistiske i forhold til både hverdagens stramme tidsplan og eventuelle kostændringer.

Gør det til en del af livet

Og nu hvor du er i gang, så kan du lige så godt fortsætte. For motion gør noget godt ved vores krop, og bare to gange om ugen vil gøre en markant forskel i forhold til både dit humør, energi og din krop.

Hold den gode linje, og sørg for, at det samtidig er sjovt for dig at komme afsted. For lysten er hele drivkraften bagved succes.

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.

Nyt offer for krisen: Kendt Odense Restaurant begærer konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Den Gamle Kro
Foto: Den Gamle Kro

Nedlukningen af Danmark har især haft store konsekvenser for restaurationsbranchen, og nu må et af Odenses mest legendariske steder dreje nøglen om.

Det skriver Den Gamle Kro i dag på Facebook.

“Kære Venner og Gæster.

Vi har i dag for sidste gang lukket døren bag os på Den Gamle Kro.

Vi indgiver i dag konkursbegæring efter 12 år som forpagtere af dette dejlige sted,” skriver Jens og Tina som forpagter stedet.

Corona har kostet dyrt

“De seneste uger med nedlukningen på grund af Corona har kostet meget dyrt (og for os begyndte det før nedlukningen, idet for eksempel kinesiske rejseselskaber blev væk).

Der kommer til at gå mange måneder, inden en branche som vores bliver rentabel igen – især i Odense med opgravningen af Thomas B. Triges Gade og de senere år mange flere restaurant-pladser,” skriver de videre.

“Vi vil gerne sige tak til alle jer, der har været gæster på kroen gennem årene. Det har været en udsøgt fornøjelse.

Vi vil også gerne sige en helt særlig tak til vores dygtige, faglærte personale. I ved hver især, hvor meget I betyder for os. Vi giver jer alle sammen vores bedste håb og anbefalinger med videre.

Vi er trætte og meget kede af det, men ønsker jer alle sammen fremtidige gode stunder med godt selskab, god mad og dejlige vine.”