MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tips til at holde sig aktiv under en graviditet

Af Redaktionen

Aktivitet og afslapning er lige vigtigt

Som vi alle ved, er det vigtigt at holde sig aktiv – og dette gælder også, hvis du er gravid. Selvom du måske er mere træt end du er vant til under din graviditet, så er det vigtigt at røre dig lidt hver dag, da du således mindsker risikoen for uhensigtsmæssig vægtøgning, graviditetsdiabetes og generel ømhed og smerter, som kan forekomme under en graviditet. Desuden vil motion under din graviditet højst sandsynligt bidrage til at give dig mere energi, hjælpe dig til at sove bedre og have positiv indvirkning på dit humør. Samtidig er det også vigtigt, at du får den nødvendige hvile, når din krop er træt. Det kan være svært at finde ro med en stor mave, men graviditetspuder gør det til en rar og afslappende oplevelse at ligge ned som gravid.

Hvis du ikke har været vant til at træne, inden du blev gravid, så er der stadig en masse ting du kan gøre, som ikke indebærer et fitnesscenter og håndvægte. Det er nemt at inkorporere daglig fysisk aktivitet, hvis du er lidt opmærksom på det og det vil hurtigt blive en vane for dig. Her er et par forslag til, hvordan du kan få rørt dig uden at skulle sætte tid af til at tage til en decideret træningstime.

 

Vær blid mod dig selv

At gå er en meget fin måde at røre sig på, så du kan begynde at gå en tur i naturen med en god ven eller med en podcast i ørerne. Hvis du ikke har tid eller lyst til det, så inkorporer gang i din hverdag i stedet. Gå i stedet for at tage bussen, eller stå af et stop før, så du kan gå det sidste stykke vej hjem. Hold en aktiv frokostpause, hvor du får bevæget dig lidt. Du kan starte med en afslappet slentretur og arbejde dig op til rask gang. Det vil være godt for dig at komme lidt væk fra skrivebordet, hvis du ellers har et stillesiddende job. Du kan også gøre det til en vane at tage trappen i stedet for elevatoren eller rulletrappen. Ligesom for alle andre mennesker, så er det også godt for gravide at få pulsen lidt op engang imellem.

Hvis du gerne vil holdes lidt oppe på være fysisk aktiv hver dag, så kan du holde øje med din puls, dine skridt og generelle aktivitet med et pulsur. Således bliver du gjort opmærksom på det, hvis du har ligget på sofaen en hel dag og bliver forhåbentligt motiveret til at rejse dig og dyrke lidt let motion.

Del artikel

Andre læser også