Tips til indretning af din lejlighed

Skrevet af: Peter Sindahl

Sådan indretter du en fin lejlighed i Odense 

Sponsoreret indhold

Hvis du flytter i lejlighed for første gang, kan det være svært at vide, hvordan indretningen skal gribes an. Typisk vil rummene nemlig være mindre, og det er heller ikke sikkert, at du har lige så meget lys, som du ville have i en parcelhusbolig med store vinduer. Ikke desto mindre er der mange muligheder for at gøre de odenseanske lejligheder til en sand fornøjelse at opholde sig i. 

Få styr på det basale 

Skal du indrette en fin lejlighed, som du bliver glad for, er det vigtigt, at der er styr på de grundlæggende elementer. Dette er for eksempel store overflader som vægge, lofter, gulve og bordplader. Hvis nogle af disse flader er nedslidte, kan det altså godt betale sig at sætte en stor del af arbejdet ind her.  

Alt efter hvor gammel lejligheden er, kan det være nødvendigt at få slebet gulvet eller at købe en helt ny bordplade. Her kan du finde de bedste kviklån, som kan hjælpe dig økonomisk, hvis du skal i gang med en større renovering. Husk dog på, at du altid bør have en plan for tilbagebetalingen.  

Find inspiration i blade og på nettet 

Hvis du skal indrette en lejlighed helt fra bunden af, er det en god idé at finde inspiration på nettet. Der er nemlig ingen, der siger, at du skal opfinde den dybe tallerken. Det kan være rigtig fint at kopiere løsninger fra andre lejligheder. Du kan nemlig være helt sikker på, at udtrykket bliver anderledes, når det bliver sat sammen med dine møbler.  

Ved at søge inspiration kan du blive klogere på, hvilken stil du i virkeligheden godt kan lide. På den måde bliver det sandsynligvis lettere for dig at afgøre hvilke møbler, der skal være i lejligheden. I sidste ende vil der ligeledes være bedre sammenhæng i din indretning, hvis du fra starten er klar over, hvad du går efter.  

Find brugte møbler online 

Hvis du skal ud at købe størstedelen af lejlighedens møbler, kan det være en rigtig god idé at skæve til internettet. Her bliver der nemlig solgt utallige møbler, som du kan finde til en god pris. Selvom disse møbler er brugte, er de nemlig stadig i god stand.  

Når du skal finde brugte møbler online, kan du nyde godt af, at du befinder dig i en af de største danske byer. Dette betyder nemlig, at udvalget af større, og afhentningen sandsynligvis kan ske få gader væk.  

Inviter Odense indenfor; håndværk, nips og plakater 

Bor du i Odense kan det være rigtig hyggeligt at invitere en del af byen indenfor. Dette kan du blandt andet gøre ved at købe produkter fra lokale håndværkere eller plakater og pyntegenstande, der repræsenterer Odense. På den måde bliver din lejlighed nemlig mere personlig.  

Når du skal indrette en lejlighed, handler det i bund og grund om, at du skal skabe et sted, hvor du finder dig godt tilpas. Derfor er der ikke noget rigtigt og forkert, når det gælder indretning. Så længe indretningen falder i din smag, er du nemlig kommet godt i mål! 

 

Kæmpe chok: Gourmetrestaurant i Odense er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.