Vilde med mad på Fyn: To fynske restauranter hev priser med hjem

Skrevet af: Morten Hopballe

Mens Restaurant Bacchus i Odense tog prisen som Årets Bistro, blev Falsled Kro hædret som Årets Bo&Spis, mens der var en særpris til Lieffroy, da Den Danske Spiseguide afholdte deres årlige prisuddeling ved en stor gallamiddag på Restaurant Frederiksminde i Præstø.

Og prisen til Falsled Kro vækker naturligvis begejstring hos køkkenchef Per Hallundbæk:

“Vi er super glade. Det er en flot cadeau til alt det, vi har arbejdet med igennem de sidste mange år – og som vi arbejder med hver dag – og kroen er jo netop et bo og spis-sted.

Falsled Kro er ikke kun en restaurant, men en kro, hvor det er helhedsoplevelse, fra man kommer, til man tager afsted igen, der er i centrum,” siger køkkenchefen, der netop i dag har sin sidste dag på kroen, hvor han igennem de sidste ni år har stået bag det legendariske Molteni-komfur og i spidsen for den gastronomiske rejse.

Særpris til Lieffroy

Der var også hæder til far og søn Jean-Louis og Patrick Lieffroy fra Lieffroy i Nyborg. Særprisen fik de med ordene:

“Fransk gastronomi har i mange inspireret dansk gastronomi. Og tak for det. Tak for ildsjæle og tak for vedholdenhed også i perioder, hvor ikke alt var succesfyldt. Men som bekendt kan man ikke holde entusiasme og passion tilbage. I sjældne tilfælde hvor familie involveres fagligt, kan familienavnet blive mere end et navn, det kan blive et begreb. Et begreb der dækker over meget mere end et professionelt højt niveau, gastronomi, værtsskab, respekt og atmosfære.”

Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet Årets Restaurant

At Fyn har meget god mad at byde på, understreges også af, at der var en del “lige ved og næsten”. I den meget prestigefyldte kategori Årets Restaurant var både Falsled Kro og Lieffroy med i opløbet, hvor de dog blev besejret af Restaurant Babette i Vordingborg, mens Sortebro Kro var tæt på at vinde prisen som Årets Frokostrestaurant.

Årets oste, Årets dessert og Årets souschef var også tæt på at være fynsk, men ostene fra Rudolf Mathis og Falsled Kro, desserten fra Falsled Kro og souschef Martin Carlsen – også fra Falsled Kro – måtte i sidste ende nøjes med at glæde sig over at være med i opløbet.

Og Per Hallundbæk indrømmer gerne, at der specielt var én pris, han gerne have løftet:

Køkkenchefen på Falsled Kro, Per Hallundbæk, glæder sig både over prisen som Årets Spis&Bo og de yderligere fire nomineringer (foto: Falsled Kro).

“Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet prisen som Årets Restaurant. Det ligger jeg ikke skjul på. Til gengæld ligger jeg heller ikke skjul på, at slutnomineringerne i hele fem kategorier gør mig både glad og stolt, og prisen som Årets Bo&Spis betyder virkelig meget for mig, fordi der på Falsled Kro er fokus på helhedsoplevelsen,” siger Per Hallundbæk.

Her er alle vinderne:

– Årets Restaurant: Restaurant Babette, Vordingborg
– Årets Sommelier: Henrik Knudsen på Søllerød Kro
– Årets Frokostrestaurant: Palægade, København
– Årets Spot: Italo Disco, København
– Årets Gennembrud: Restaurant TABU, Aalborg
– Årets vin og aveckort: Dyvig Badehotel, Nordborg
– Årets souschef: Patrick Godborg, Restaurant Babette
– Årets tjenerprofil: Brøndums Hotel, Skagen
– Årets oste: Kong Hans Kælder, København
– Årets Dessert: Geranium, København
– Årets Restaurantchef: Martin Troelsen på The Restaurant By Kroun Skodsborg
– Årets Bo&Spis Adresse: Falsled Kro, Millinge
– Årets Fiske og Skaldyrsrestaurant: Barbara, Torshavn
– Årets Bistro: Restaurant Bacchus, Odense
– Årets Kokkeprofil: Koks, Torshavn

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.