Vilde med mad på Fyn: To fynske restauranter hev priser med hjem

Skrevet af: Morten Hopballe

Mens Restaurant Bacchus i Odense tog prisen som Årets Bistro, blev Falsled Kro hædret som Årets Bo&Spis, mens der var en særpris til Lieffroy, da Den Danske Spiseguide afholdte deres årlige prisuddeling ved en stor gallamiddag på Restaurant Frederiksminde i Præstø.

Og prisen til Falsled Kro vækker naturligvis begejstring hos køkkenchef Per Hallundbæk:

“Vi er super glade. Det er en flot cadeau til alt det, vi har arbejdet med igennem de sidste mange år – og som vi arbejder med hver dag – og kroen er jo netop et bo og spis-sted.

Falsled Kro er ikke kun en restaurant, men en kro, hvor det er helhedsoplevelse, fra man kommer, til man tager afsted igen, der er i centrum,” siger køkkenchefen, der netop i dag har sin sidste dag på kroen, hvor han igennem de sidste ni år har stået bag det legendariske Molteni-komfur og i spidsen for den gastronomiske rejse.

Særpris til Lieffroy

Der var også hæder til far og søn Jean-Louis og Patrick Lieffroy fra Lieffroy i Nyborg. Særprisen fik de med ordene:

“Fransk gastronomi har i mange inspireret dansk gastronomi. Og tak for det. Tak for ildsjæle og tak for vedholdenhed også i perioder, hvor ikke alt var succesfyldt. Men som bekendt kan man ikke holde entusiasme og passion tilbage. I sjældne tilfælde hvor familie involveres fagligt, kan familienavnet blive mere end et navn, det kan blive et begreb. Et begreb der dækker over meget mere end et professionelt højt niveau, gastronomi, værtsskab, respekt og atmosfære.”

Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet Årets Restaurant

At Fyn har meget god mad at byde på, understreges også af, at der var en del “lige ved og næsten”. I den meget prestigefyldte kategori Årets Restaurant var både Falsled Kro og Lieffroy med i opløbet, hvor de dog blev besejret af Restaurant Babette i Vordingborg, mens Sortebro Kro var tæt på at vinde prisen som Årets Frokostrestaurant.

Årets oste, Årets dessert og Årets souschef var også tæt på at være fynsk, men ostene fra Rudolf Mathis og Falsled Kro, desserten fra Falsled Kro og souschef Martin Carlsen – også fra Falsled Kro – måtte i sidste ende nøjes med at glæde sig over at være med i opløbet.

Og Per Hallundbæk indrømmer gerne, at der specielt var én pris, han gerne have løftet:

Køkkenchefen på Falsled Kro, Per Hallundbæk, glæder sig både over prisen som Årets Spis&Bo og de yderligere fire nomineringer (foto: Falsled Kro).

“Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet prisen som Årets Restaurant. Det ligger jeg ikke skjul på. Til gengæld ligger jeg heller ikke skjul på, at slutnomineringerne i hele fem kategorier gør mig både glad og stolt, og prisen som Årets Bo&Spis betyder virkelig meget for mig, fordi der på Falsled Kro er fokus på helhedsoplevelsen,” siger Per Hallundbæk.

Her er alle vinderne:

– Årets Restaurant: Restaurant Babette, Vordingborg
– Årets Sommelier: Henrik Knudsen på Søllerød Kro
– Årets Frokostrestaurant: Palægade, København
– Årets Spot: Italo Disco, København
– Årets Gennembrud: Restaurant TABU, Aalborg
– Årets vin og aveckort: Dyvig Badehotel, Nordborg
– Årets souschef: Patrick Godborg, Restaurant Babette
– Årets tjenerprofil: Brøndums Hotel, Skagen
– Årets oste: Kong Hans Kælder, København
– Årets Dessert: Geranium, København
– Årets Restaurantchef: Martin Troelsen på The Restaurant By Kroun Skodsborg
– Årets Bo&Spis Adresse: Falsled Kro, Millinge
– Årets Fiske og Skaldyrsrestaurant: Barbara, Torshavn
– Årets Bistro: Restaurant Bacchus, Odense
– Årets Kokkeprofil: Koks, Torshavn

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

To Odense-restauranter fører an på topliste: Tager gæsterne med storm:

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Restaurant Aro
Foto: Restaurant Aro

To Odense-restauranter dominerer atter toplisten over de bedste gæsteanmeldelser på Fyn.

Det er Restaurant ARO og den nærmest helt nyåbnede HOS som vækker opsigt.

Begejstringen over Restaurant ARO vil ingen ende tage hos gæsterne.

Restauranten, der huserer i en tidligere maskinfabrik på Østerbro i Odense C, har i hele 2019 ligget helt i top over de bedst gæsteanmeldte restauranter på DinnerBooking.com.

Og maj er ingen undtagelse. Mere end 22.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i maj måned, og det har endnu en gang resulteret i en førsteplads – for femte gang i år.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Menukortet består af en række retter, der skifter efter sæson, hvorfra du kan vælge 3, 4, 5 eller 7 alt efter sult og lyst.

Desuden er der ’Lille ARO’ eller ’Store ARO’ på menuen, som er en helstøbt oplevelse med alt inkluderet – snacks, bobler, vinmenu, kaffe og sødt.

Erfarne kokke bag

Bag ARO står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe, der tidligere har rørt i gryderne på blandt andet Geranium, Le Sommelier og Pluto.

Nu leger de på ARO, som de selv beskriver:

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

Intet mindre end perfekt

Og noget må de gøre rigtigt, for det er store, rosende ord, som gæsterne giver dem med på vejen.

“Hver gang jeg tog en ny mundfuld mad, var det en fuldstændig sublim oplevelse, og jeres vinsommelier var rigtig god,” skriver Anders.

“Det var intet mindre end perfekt. Vi nød alle tre maden som selvfølgelig også synsmæssigt gjorde indtryk. Tak for en rigtig god oplevelse, vi kommer afgjort igen,” skriver Tina.

Se resten af toplisten for Fyn lige her:

Topliste Fyn maj 2019

  1. Restaurant ARO, Odense C
  2. Restaurant HOS, Odense C
  3. Rudolf Mathis, Kerteminde
  4. Restaurant Cro’n
  5. Restaurant Fynboen, Odense C

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den. Opgørelsen for maj 2019 er baseret på i alt 22.253 danske gæsteanmeldelser

Starter i næste uge: Det berømte veterantog ODIN kører hele sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Flemming Wedell
Foto: Flemming Wedell

Der er masser af nostalgi og hygge for hele familien, når Danmarks Jernbanemuseum kører veterantog på museets egen strækning hele sommeren.

Det hele starter i næste uge, hvor første gang bliver lørdag den 29. juni. Derfra kommer det til at køre hele sommerferien.

Der køres frem til 10. august køres, og det bliver hver tirsdag og lørdag.

Står klar efter 14 års arbejde

Langt de fleste dage leveres trækkraften af ODIN, museets nybyggede 1:1 kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846, som står klar efter 14 års arbejde.

Lokomotivet er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv som pejling.

Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger af ODIN for længst er gået tabt, og de enkelte dele er produceret af specialhåndværkere.

Foto: Flemming Wedell
Foto: Flemming Wedell

Afgang hver halve time

På dage med kørsel fløjtes der til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause.

En kørsel varer ca. 10 minutter og er gratis, når entréen er betalt.

I uge 29-30 + 10. august kører damplokomotivet Hs 415 fra 1901 i stedet for ODIN.

Når man nu endelig er inde på Jernbanemuseet kan man køre med minitoget, opleve børnebanegården, lege på den store udendørs legeplads og meget mere.

Læs mere lige her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.