Vilde med mad på Fyn: To fynske restauranter hev priser med hjem

Skrevet af: Morten Hopballe

Mens Restaurant Bacchus i Odense tog prisen som Årets Bistro, blev Falsled Kro hædret som Årets Bo&Spis, mens der var en særpris til Lieffroy, da Den Danske Spiseguide afholdte deres årlige prisuddeling ved en stor gallamiddag på Restaurant Frederiksminde i Præstø.

Og prisen til Falsled Kro vækker naturligvis begejstring hos køkkenchef Per Hallundbæk:

“Vi er super glade. Det er en flot cadeau til alt det, vi har arbejdet med igennem de sidste mange år – og som vi arbejder med hver dag – og kroen er jo netop et bo og spis-sted.

Falsled Kro er ikke kun en restaurant, men en kro, hvor det er helhedsoplevelse, fra man kommer, til man tager afsted igen, der er i centrum,” siger køkkenchefen, der netop i dag har sin sidste dag på kroen, hvor han igennem de sidste ni år har stået bag det legendariske Molteni-komfur og i spidsen for den gastronomiske rejse.

Særpris til Lieffroy

Der var også hæder til far og søn Jean-Louis og Patrick Lieffroy fra Lieffroy i Nyborg. Særprisen fik de med ordene:

“Fransk gastronomi har i mange inspireret dansk gastronomi. Og tak for det. Tak for ildsjæle og tak for vedholdenhed også i perioder, hvor ikke alt var succesfyldt. Men som bekendt kan man ikke holde entusiasme og passion tilbage. I sjældne tilfælde hvor familie involveres fagligt, kan familienavnet blive mere end et navn, det kan blive et begreb. Et begreb der dækker over meget mere end et professionelt højt niveau, gastronomi, værtsskab, respekt og atmosfære.”

Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet Årets Restaurant

At Fyn har meget god mad at byde på, understreges også af, at der var en del “lige ved og næsten”. I den meget prestigefyldte kategori Årets Restaurant var både Falsled Kro og Lieffroy med i opløbet, hvor de dog blev besejret af Restaurant Babette i Vordingborg, mens Sortebro Kro var tæt på at vinde prisen som Årets Frokostrestaurant.

Årets oste, Årets dessert og Årets souschef var også tæt på at være fynsk, men ostene fra Rudolf Mathis og Falsled Kro, desserten fra Falsled Kro og souschef Martin Carlsen – også fra Falsled Kro – måtte i sidste ende nøjes med at glæde sig over at være med i opløbet.

Og Per Hallundbæk indrømmer gerne, at der specielt var én pris, han gerne have løftet:

Køkkenchefen på Falsled Kro, Per Hallundbæk, glæder sig både over prisen som Årets Spis&Bo og de yderligere fire nomineringer (foto: Falsled Kro).

“Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet prisen som Årets Restaurant. Det ligger jeg ikke skjul på. Til gengæld ligger jeg heller ikke skjul på, at slutnomineringerne i hele fem kategorier gør mig både glad og stolt, og prisen som Årets Bo&Spis betyder virkelig meget for mig, fordi der på Falsled Kro er fokus på helhedsoplevelsen,” siger Per Hallundbæk.

Her er alle vinderne:

– Årets Restaurant: Restaurant Babette, Vordingborg
– Årets Sommelier: Henrik Knudsen på Søllerød Kro
– Årets Frokostrestaurant: Palægade, København
– Årets Spot: Italo Disco, København
– Årets Gennembrud: Restaurant TABU, Aalborg
– Årets vin og aveckort: Dyvig Badehotel, Nordborg
– Årets souschef: Patrick Godborg, Restaurant Babette
– Årets tjenerprofil: Brøndums Hotel, Skagen
– Årets oste: Kong Hans Kælder, København
– Årets Dessert: Geranium, København
– Årets Restaurantchef: Martin Troelsen på The Restaurant By Kroun Skodsborg
– Årets Bo&Spis Adresse: Falsled Kro, Millinge
– Årets Fiske og Skaldyrsrestaurant: Barbara, Torshavn
– Årets Bistro: Restaurant Bacchus, Odense
– Årets Kokkeprofil: Koks, Torshavn