Vilde med mad på Fyn: To fynske restauranter hev priser med hjem

Skrevet af: Morten Hopballe

Mens Restaurant Bacchus i Odense tog prisen som Årets Bistro, blev Falsled Kro hædret som Årets Bo&Spis, mens der var en særpris til Lieffroy, da Den Danske Spiseguide afholdte deres årlige prisuddeling ved en stor gallamiddag på Restaurant Frederiksminde i Præstø.

Og prisen til Falsled Kro vækker naturligvis begejstring hos køkkenchef Per Hallundbæk:

“Vi er super glade. Det er en flot cadeau til alt det, vi har arbejdet med igennem de sidste mange år – og som vi arbejder med hver dag – og kroen er jo netop et bo og spis-sted.

Falsled Kro er ikke kun en restaurant, men en kro, hvor det er helhedsoplevelse, fra man kommer, til man tager afsted igen, der er i centrum,” siger køkkenchefen, der netop i dag har sin sidste dag på kroen, hvor han igennem de sidste ni år har stået bag det legendariske Molteni-komfur og i spidsen for den gastronomiske rejse.

Særpris til Lieffroy

Der var også hæder til far og søn Jean-Louis og Patrick Lieffroy fra Lieffroy i Nyborg. Særprisen fik de med ordene:

“Fransk gastronomi har i mange inspireret dansk gastronomi. Og tak for det. Tak for ildsjæle og tak for vedholdenhed også i perioder, hvor ikke alt var succesfyldt. Men som bekendt kan man ikke holde entusiasme og passion tilbage. I sjældne tilfælde hvor familie involveres fagligt, kan familienavnet blive mere end et navn, det kan blive et begreb. Et begreb der dækker over meget mere end et professionelt højt niveau, gastronomi, værtsskab, respekt og atmosfære.”

Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet Årets Restaurant

At Fyn har meget god mad at byde på, understreges også af, at der var en del “lige ved og næsten”. I den meget prestigefyldte kategori Årets Restaurant var både Falsled Kro og Lieffroy med i opløbet, hvor de dog blev besejret af Restaurant Babette i Vordingborg, mens Sortebro Kro var tæt på at vinde prisen som Årets Frokostrestaurant.

Årets oste, Årets dessert og Årets souschef var også tæt på at være fynsk, men ostene fra Rudolf Mathis og Falsled Kro, desserten fra Falsled Kro og souschef Martin Carlsen – også fra Falsled Kro – måtte i sidste ende nøjes med at glæde sig over at være med i opløbet.

Og Per Hallundbæk indrømmer gerne, at der specielt var én pris, han gerne have løftet:

Køkkenchefen på Falsled Kro, Per Hallundbæk, glæder sig både over prisen som Årets Spis&Bo og de yderligere fire nomineringer (foto: Falsled Kro).

“Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet prisen som Årets Restaurant. Det ligger jeg ikke skjul på. Til gengæld ligger jeg heller ikke skjul på, at slutnomineringerne i hele fem kategorier gør mig både glad og stolt, og prisen som Årets Bo&Spis betyder virkelig meget for mig, fordi der på Falsled Kro er fokus på helhedsoplevelsen,” siger Per Hallundbæk.

Her er alle vinderne:

– Årets Restaurant: Restaurant Babette, Vordingborg
– Årets Sommelier: Henrik Knudsen på Søllerød Kro
– Årets Frokostrestaurant: Palægade, København
– Årets Spot: Italo Disco, København
– Årets Gennembrud: Restaurant TABU, Aalborg
– Årets vin og aveckort: Dyvig Badehotel, Nordborg
– Årets souschef: Patrick Godborg, Restaurant Babette
– Årets tjenerprofil: Brøndums Hotel, Skagen
– Årets oste: Kong Hans Kælder, København
– Årets Dessert: Geranium, København
– Årets Restaurantchef: Martin Troelsen på The Restaurant By Kroun Skodsborg
– Årets Bo&Spis Adresse: Falsled Kro, Millinge
– Årets Fiske og Skaldyrsrestaurant: Barbara, Torshavn
– Årets Bistro: Restaurant Bacchus, Odense
– Årets Kokkeprofil: Koks, Torshavn

Kæmpe hit i biograferne: Ser du månen, Daniel historien fortælles i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Fra filmen Ser du Månen, Daniel
Fra filmen Ser du Månen, Daniel

Den har fået fremragende anmeldelser, og rigtig mange danskere har allerede set filmen Ser du månen, Daniel.

Men et er at se skuespilleren Esben Smed fortolke Daniel Ryes helvede i fangenskab hos Islamisk Stat. Noget helt andet er at høre Daniel Rye fortælle det med egne ord på en scene.

I oktober kommer Daniel Rye forbi Odense for at fortælle om rædslerne som gidsel i 398 dage. Det der blev til bestselleren Ser du månen, Daniel fortalt til krigskorrespondent Puk Damsgaard og nu filmatiseret.

Det sker i Musikkens Hus d. 9. oktober. I flere byer som København, Esbjerg og Aalborg er foredraget allerede totalt udsolgt.

Faktisk var foredraget i Odense også udsolgt, men der er kommet lidt flere pladser. Det betyder dog, at du skal være lynhurtig for at booke billetter.

Kommer du for sent, når denne artikel er publiceret, kan du skrive til arrangøren Tikko og bede om at komme på venteliste.

Foredrag
Foto: Tikko

Giver et sjældent indblik

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

Hvad: 398 dage som gidsel hos IS foredrag
Hvor: Magasinet
Hvornår: 9. oktober
Billetter her

Lederhosen og store øl i stride strømme: Her er de bedste oktoberfester i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Oktoberfesten i München besøges hvert år af flere end seks millioner mennesker, og selvom det er yderst populært at drage sydpå for at få den perfekte blanding af lederhosen, schlagermusik og øl i stride strømme, har oktoberfester også fået en kæmpe opblomstring her i Danmark.

Det er også tilfældet her i Odense, hvor flere oktoberfester er lige rundt om hjørnet.

Vi har fundet de to bedste bud i oktober i Odense.

Oktoberfest i Storms Pakhus

Der bliver fest og stemning, når Storms Pakhus omdannes til en stor Oktoberfest.

Tag vennerne med under armen og vælt jer i 3 timers FRI ØL fra Coisbo og Indslev Bryggeri. Du får dit eget halv-liters ølkrus til formålet – og evigt minde.

Du får Fri Øl-bar i tre timer for 199 kr.

DJ & SELFIES: Ingen oktoberfest uden god stemning, så ingen ringere end DJ René Andersen lover at skrue op for de helt store schlagerhits.

Giv den gas på dansegulvet eller posér foran myselfie-kameraet, hvor aftenen foreviges iført både tyrolerhat og lederhosen.

Bedste udklædning vinder også.

Hvornår: Lørdag d. 5. oktober
Mere info her

Oktoberfest på Odense Havn

Fri cocktail, fri craftbeer og helstegt pattegris med tilbehør ad libitum.

Der er lagt op til en fantastisk Oktoberfest på Odense Havn med Munkebo Brewery som arrangør. Billetprisen er på 650 kr., men før du trækker dine Lederhosen af igen, så er det altså med alt inkluderet hele dagen.

En af direktørens veninder er sangerinde i et Oktoberfest band i Rosenheim, som er en lille bjergby syd for München.

Hun tager sit band med til Odense og vil holde gæsterne varme med sine sange og for en aften skabe et stykke autentisk Oktoberfest hos Munkebo Brewery.

For at skabe en intim og autentisk alpe-stemning i deres gamle pakhus i træ ved Odense Havn, har de begrænset pladserne til 130 gæster.

Hvornår: Lørdag d. 19. oktober 17-23.30
Hvor: Odense Havn
Billetter og info her

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.