Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To iværksættere har skabt grill sensation: Nu har den ramt hele landet

Af Michael Qureshi

Annonce

De kommende dage rammer de høje temperaturer for alvor her i Odense, og det ser ud til at blive stabilt godt vejr over flere dage.

Det betyder for rigtig mange, at betrækket på grillen ryger af, og der tændes op for enten kul- eller gasgrillen. Nu kan det blive endnu sjovere at grille. For et nyt dansk intelligent stegetermometer revolutionerer måden, hvordan kød tilberedes.

Det er de danske iværksættere Martin Kloster og Kasper Kristensen, som har udviklet et intelligent og interaktivt stegetermometer. Produktet hedder CookPerfect, og MigogOdense har tidligere skrevet om det. Tjek artiklen her.

Revolution i grillbranchen

Grillentusiaster kalder det for en mindre revolution i grillbranchen, fordi en særlig matematisk udregning sikrer perfekt tilberedt kød hver gang og samtidig kan forudsige hvornår kødet er færdig tilberedt.

Det betyder, at du kan droppe stressen og i stedet slappe af og hygge sammen med dine gæster.

Med CookPerfect følger en app, som du har liggende på din telefon eller tablet. Når du stikker termometeret ind i et stykke kød, vælger du hvilken type kød, det er, samt den kernetemperatur du ønsker – eller du vælger ud fra et visuelt billede af, hvad farve dit kød skal have.

Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect

Derefter måler CookPerfect kødets temperatur, og ved hjælp af algoritmen beregner appen i løbet af få minutter, hvornår dit kød vil være færdigt.

Stor interesse ved crowdfunding

I første omgang sendte Martin Kloster og Kasper Kristensen deres produkt på markedet via Crowdfunding, hvor de oplevede en enorm interesse for Cookperfect, og der røg mange bestillinger ind via crowdfunding-siden.

Nu er næste skridt taget, og Cookperfect ligger i en række større detailkæder rundt omkring i Danmark.

“Vi sendte omkring 1000 afsted, som blev leveret som lovet inden jul. Flere af vores backers fra Crowdfundningkampagnen har givet os meget positiv feedback – hvor vi bl.a. hører, at CookPerfect har stået for tilberedningen af juleanden og flæskestegen og det aldrig har smagt så saftigt og det samtidig aldrig har været så nemt, så bliver man da utrolig stolt og glad,” siger iværksætter Martin Kloster til MigogOdense.

Han fortæller, at man i 2018 satser på det nordiske marked, hvor mange større kæder som Bauhaus og 10-4  byggemarked og flere XL Byg har taget det ind. De første meldinger fra markedet er klart, at forbrugerne er vilde med det.

CookPerfect samarbejder desuden med virksomheden Backyard Living, der blandt andet har agenturet til de populære Napoleon grill.

Ved hvornår kødet er færdigt

Martin Kloster mener, at de med CookPerfect løser en række frustrationer for os der elsker at grille, men måske ikke er eksperter på området.

Nu kan man nemlig præcis meddele gæsterne eller familien derhjemme hvad tid helt præcist kødet er færdigt. På den måde bliver det markant lettere at forberede tilbehør og dække op til spisetid.

”I princippet startede idéen med en irritation over, hvor kompleks det er at opnå den rette tilberedning af kød på grillen med de stegetermometre, der fandtes på markedet. Som så mange andre danskere elsker jeg at grille, men alt for ofte har godt kød på min grill fået for lidt eller for meget, også selvom jeg altid bruger et stegetermometer.

Min tanke var, at det måtte kunne gøres bedre og mere simpelt, og den tanke har nu resulteret i CookPerfect,” siger Martin Kloster.

Måler kødets temperatur flere steder

Normalt, når man stikker et stegetermometer ind i kødet, bliver temperaturen kun målt i spidsen af termometeret. Det betyder, at man skal ramme kødets kerne helt præcist for at måle kernetemperaturen.

Det unikke med CookPerfect er, at termometeret måler kødets temperatur flere steder i kødet og derefter udregner kernetemperaturen samt hvornår kødet er klar til servering ud fra de ønsker, du har tastet ind på den medfølgende app.

Så det er allerede nu muligt og erhverve sig det banebrydende stegetermometer, du kan finde din lokale forhandler HER

Del artikel

Andre læser også