To iværksættere har skabt grill sensation: Nu har den ramt hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

De kommende dage rammer de høje temperaturer for alvor her i Odense, og det ser ud til at blive stabilt godt vejr over flere dage.

Det betyder for rigtig mange, at betrækket på grillen ryger af, og der tændes op for enten kul- eller gasgrillen. Nu kan det blive endnu sjovere at grille. For et nyt dansk intelligent stegetermometer revolutionerer måden, hvordan kød tilberedes.

Det er de danske iværksættere Martin Kloster og Kasper Kristensen, som har udviklet et intelligent og interaktivt stegetermometer. Produktet hedder CookPerfect, og MigogOdense har tidligere skrevet om det. Tjek artiklen her.

Revolution i grillbranchen

Grillentusiaster kalder det for en mindre revolution i grillbranchen, fordi en særlig matematisk udregning sikrer perfekt tilberedt kød hver gang og samtidig kan forudsige hvornår kødet er færdig tilberedt.

Det betyder, at du kan droppe stressen og i stedet slappe af og hygge sammen med dine gæster.

Med CookPerfect følger en app, som du har liggende på din telefon eller tablet. Når du stikker termometeret ind i et stykke kød, vælger du hvilken type kød, det er, samt den kernetemperatur du ønsker – eller du vælger ud fra et visuelt billede af, hvad farve dit kød skal have.

Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect

Derefter måler CookPerfect kødets temperatur, og ved hjælp af algoritmen beregner appen i løbet af få minutter, hvornår dit kød vil være færdigt.

Stor interesse ved crowdfunding

I første omgang sendte Martin Kloster og Kasper Kristensen deres produkt på markedet via Crowdfunding, hvor de oplevede en enorm interesse for Cookperfect, og der røg mange bestillinger ind via crowdfunding-siden.

Nu er næste skridt taget, og Cookperfect ligger i en række større detailkæder rundt omkring i Danmark.

“Vi sendte omkring 1000 afsted, som blev leveret som lovet inden jul. Flere af vores backers fra Crowdfundningkampagnen har givet os meget positiv feedback – hvor vi bl.a. hører, at CookPerfect har stået for tilberedningen af juleanden og flæskestegen og det aldrig har smagt så saftigt og det samtidig aldrig har været så nemt, så bliver man da utrolig stolt og glad,” siger iværksætter Martin Kloster til MigogOdense.

Han fortæller, at man i 2018 satser på det nordiske marked, hvor mange større kæder som Bauhaus og 10-4  byggemarked og flere XL Byg har taget det ind. De første meldinger fra markedet er klart, at forbrugerne er vilde med det.

CookPerfect samarbejder desuden med virksomheden Backyard Living, der blandt andet har agenturet til de populære Napoleon grill.

Ved hvornår kødet er færdigt

Martin Kloster mener, at de med CookPerfect løser en række frustrationer for os der elsker at grille, men måske ikke er eksperter på området.

Nu kan man nemlig præcis meddele gæsterne eller familien derhjemme hvad tid helt præcist kødet er færdigt. På den måde bliver det markant lettere at forberede tilbehør og dække op til spisetid.

”I princippet startede idéen med en irritation over, hvor kompleks det er at opnå den rette tilberedning af kød på grillen med de stegetermometre, der fandtes på markedet. Som så mange andre danskere elsker jeg at grille, men alt for ofte har godt kød på min grill fået for lidt eller for meget, også selvom jeg altid bruger et stegetermometer.

Min tanke var, at det måtte kunne gøres bedre og mere simpelt, og den tanke har nu resulteret i CookPerfect,” siger Martin Kloster.

Måler kødets temperatur flere steder

Normalt, når man stikker et stegetermometer ind i kødet, bliver temperaturen kun målt i spidsen af termometeret. Det betyder, at man skal ramme kødets kerne helt præcist for at måle kernetemperaturen.

Det unikke med CookPerfect er, at termometeret måler kødets temperatur flere steder i kødet og derefter udregner kernetemperaturen samt hvornår kødet er klar til servering ud fra de ønsker, du har tastet ind på den medfølgende app.

Så det er allerede nu muligt og erhverve sig det banebrydende stegetermometer, du kan finde din lokale forhandler HER

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her