MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To mænd dømt for rufferi: Udvist for bestandigt

Af Christina Frederiksen
Presse-fotos.dk
Presse-fotos.dk

To mænd er i dag ved Retten i Odense dømt skyldige i at stå bag et netværk, der anvendte ukrainske og russiske kvinder som prostituerede på lokaliteter i Odense, København og Aarhus.

Tre mænd blev anholdt i maj 2022 og to mænd blev altså dømt i sagen, hvor der var domsafsigelse i dag den 1. februar 2023 ved Retten i Odense.

De dømte er: 

1. mand, russisk statsborger, 30 år, der har været bosat i Danmark i 22 år – er også dømt for handel med kokain og hash – er idømt fængsel i 4,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.

2. mand, lettisk statsborger, 25 år, er idømt fængsel i 3,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.  

Hos de tiltalte blev der derudover bl.a. konfiskeret 20 mio. kr. i skønnet udbytte. Desuden blev en Audi A6 konfiskeret.

Anklager Jacob Thaarup udtaler:

“Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt de to hovedpersoner i den prostitutionsring, som Fyns Politi optrævlede sidste år.

Jeg er også meget tilfreds med, at de to blev dømt for menneskehandel med hensyn til flere af de prostituerede kvinder. Der er tale om en ussel og grov udnyttelse af kvinder i en sårbar situation. Det er jeg glad for at straffenes længde afspejler.” 

En stor del af beviserne mod personerne i den omtalte prostitutionsring har været den interne kommunikation mellem bagmændene og de udnyttede kvinder bl.a. via den russiske besked-app Telegram. 

Som tidligere oplyst er der ikke noget, der tyder på, at de ukrainske kvinder er kommet til Danmark som flygtninge i forbindelse med krigens udbrud i Ukraine. 

Begge dømte ankede sagen til Landsretten med påstand om frifindelse. 

Del artikel

Andre læser også