Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tobias har fået styr på sin stammen: Har mødt kæmpe forståelse på Tietgen

Af Christina Frederiksen

I denne tid springer studenterne ud i fuldt flor.

For mange går skoletiden som en leg, mens der for andre er mange forhindringer, der skal overvindes.

Tobias Kallager er netop blevet student på Tietgen Handelsgymnasium.

Da han startede for tre år siden, var der især én ting, han bekymrede sig om: sin stammen.

“Til at starte med, så jeg min stammen som et tabu. Jeg tænkte meget over, hvad folk ville sige til det, og jeg forestillede mig, at det var noget andre, ville tænke meget over.

Men på Tietgen har folk været meget søde og forstående, og mange siger, at de slet ikke har lagt mærke til det,” siger 19-årige Tobias Kallager.

Han er blevet student på marketing-linjen, og eksamenstiden har altid været forbundet med et vist pres. For det er især, hvis han bliver stresset, at hans stammen kan blive tydelig.

Men han føler, at han er blevet mødt med stor forståelse hos både undervisere og censorer, når tiden ved det grønne bord har nærmet sig.

Stort fællesskab

“Det, som jeg plejer at gøre, når jeg skal til eksamen, er, at jeg lige går ind til lærer og censor på forhånd og siger, at jeg stammer. Så hvis de synes, at jeg er lidt langsom, er det derfor. Det har de haft stor forståelse for og sagt, at det skal jeg ikke tænke på,” siger Tobias Kallager.

For ham har det store sociale fællesskab, han har oplevet på Tietgen Handelsgymnasium, været helt særligt.

“På skolen går de meget op i, at alle skal være med. At ingen skal føle sig udenfor. Der er et stort fællesskab blandt de studerende på Tietgen. Skolen gør meget for at stable en masse sociale arrangementer på benene, så man føler sig aldrig på udebane,” siger Tobias Kallager.

Så når han bliver spurgt, om han kan anbefale Tietgen Handelsgymnasium til andre, er hans svar klokkeklart.

“Det kan jeg 100 procent. Jeg synes selv, at det har været en kæmpe fornøjelse at gå på Tietgen Handelsgymnasium,” siger Tobias Kallager, der har planer om at tage to sabbatår, før han bestemmer sig for, hvad han videre vil uddanne sig til.

“Til december skal jeg starte i Livgarden. Det skal jeg bruge otte måneder på. Derefter vil jeg arbejde et år – enten i Føtex eller Storms Pakhus. Jeg arbejder begge steder lige nu,” siger Tobias Kallager.

Hvis du vil vide mere om Tietgen, kan du se mere om stedets mange muligheder lige her.

 

Del artikel

Andre læser også