MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vælg det rigtige jagttøj efter sæson

Af Annoncør

Dette indlæg er sponsoreret 

Når man skal gå på jagt, er det helt afgørende, at man har det rette tøj. Her er det særligt bukserne og jakken, der udgør de essentielle dele af tøjet, men det kan være lige så vigtigt at vælge en god halsedisse, hue og et par varme vanter, hvis du er afsted i koldt vejr.

Går du på jagt i alle jagtsæsonerne, vil du opleve meget svingende temperaturer. Tager du gode valg, når det kommer til at vælge jagttøj, kan du bruge det meste af garderoben til både varme og kolde jagtsæsoner – det kræver bare, at du skruer op eller ned for mængden af lag. Er det varmt, men blæsende, kan du for eksempel nøjes med en merinouldsundertrøje og en vindtæt skaljakke, og er det koldt, tager du en masse gode lag på.

Skal du prioritere budgettet til en ny jagtgarderobe, kan du med fordel lægge pengene i en jagtjakke og et par gode jagtbukser. Så er du sikker på, at du har det overtøj, du har brug for, så du bliver holdt varm og tør på jagtturen. Du kan læse med nedenunder, hvor vi gennemgår noget af det, du skal holde øje med, når du køber jagttøj som jakke og bukser – så bliver du klædt godt på, inden næste jagtsæson starter.

Hvordan holder jeg varmen?

Når man går på jagt, er det smart at tænke i lag-på-lag. Det er den mest effektive måde at holde varmen på – faktisk hvad enten du er på jagt, vandretur, skiferie eller andet ude i naturen. Du vil ofte være på jagt i flere timer ad gangen, og du starter ofte tidligt om morgenen, hvor temperaturerne stadig er lave. De omskiftelige temperaturer er nemme at klare, hvis du har tænkt efter lag-på-lag-princippet.

Start med et inderlag, som skal holde din hud tør ved at transportere sved væk fra kroppen. Det kan være langt undertøj i merinould eller syntetiske materialer – det kommer an på temperaturerne. Mellemlaget er det, der skal holde dig varm. Kig efter fleecetrøjer, uldsweatre og lignende. Det vigtigste er, at det er isolerende, tørrer relativt hurtigt, hvis det bliver vådt, og er åndbart. Herefter har du dit yderste lag – jagtjakke og jagtbukser (medmindre du tilføjer for eksempel regntøj som et ekstra lag udenpå). Det yderste lag skal beskytte de inderste lag mod vind og vejr.

Hvad skal jagtbukser kunne? 

Jagtbukser skal være slidstærke, lydløse og komfortable. Alt efter hvilken jagttur du er på, kan de blive udsat for meget – tæt krat og buske, omskifteligt vejr, at du sidder direkte på jorden og meget mere. Det hele slider meget på bukserne, og derfor er de fleste jagtbukser lavet i holdbare materialer, der kan holde til lidt af hvert. Du finder også ofte jagtbukser med forstærkede zoner og paneler med stræk, for eksempel på knæene, nederst på buksebenene og på bagdelen, så de kan holde til mere, der hvor de især bliver udsat for slid. Det kan derfor godt betale sig at investere i et par ordentlige jagtbukser fra starten, så du er sikker på, de kan det, de skal.

De skal også være komfortable: Har du dem på i mange timer, skal de sidde rigtigt og være i gode materialer, så det er behageligt at have på. Tænk også over, om du har brug for, at de er vindtætte og måske vandafvisende, eller om du vil have et par vind- og vandtætte overtræksbukser med i rygsækken.

Med de rigtige jagtbukser kan du bruge dem til alle jagtsæsoner – det kræver bare, at du skifter de andre lag ud, så du holder varmen eller undgår at overophede. I den helt kolde jagtsæson kan det for eksempel betyde merinouldsunderbukser under bukser og et par vind- og vandtætte overtræksbukser udenpå.

Hvad er særligt ved en jagtjakke? 

Din jagtjakke er det yderste lag, der skal sørge for, at du ikke bliver våd og kold indenunder. Gå som minimum efter en vindtæt jakke – du kan også finde vandtætte jagtjakker, men ligesom med bukserne er det også her en mulighed at have et vandtæt lag med i rygsækken som et regnslag eller en let, vandtæt anorak.

Den skal være lavet i holdbare og slidstærke materialer, så den kan holde til, at du går gennem tæt skov, krat osv. Kig også efter, om den har de smarte funktioner, du har brug for – for eksempel en praktiske lommer til ekstra patroner, telefon, jagtkniv og lignende eller måske endda en smart harelomme.

Jagtjakken skal også være varm nok. Måske er det nok med nogle varme mellemlag under jakken, men det kan også være, at du har brug for en foret jakke, der giver ekstra isolering på de helt kolde dage. Det kan især være en fordel, hvis du også bruger jakken uden for Danmark, hvor temperaturerne bliver endnu lavere, eller hvis du har mange stillesiddende timer på jagt, hvor det kan være svært at få varmen.

Del artikel

Andre læser også