Tørken stopper ikke hyggen: Her er de største Sankt Hans fester i Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller

Sankt Hans er normalt lig med festligt bål i let sommerregn. Men ikke i år.

Grundet varmen og tørken i hele maj er der indført afbrændingsforbud på det meste af Fyn, og årets sommerfest bliver derfor uden bål de fleste steder.

Men der bliver stadig masser af Sankt Hans stemning, og enkelte fester tænder bål i begrænset omfang.

VI har samlet en oversigt til jer over lørdagens Sankt Hans fester.

Sankt Hans på Engen

Det store bål, som plejer at være blandt Danmarks største Sankt Hans bål, tændes ikke. I stedet har man valgt at sætte en 21 kvadratmeter storskærm op, som viser et levende bål.

Den omgives af farvestrålende papirsstrimler, der blæses op af luftkanoner. Storskærmsbålet tændes kl. 21. til midsommervisen, mens en en mavedanser hejses op over skærmen, hvor hun vil fremføre en særlig soldans.

Det øvrige program med børneaktiviteter, snobrød over bål samt musik med Lasse og Mathilde afvikles som planlagt.

”Sankt Hans er andet end bål, og selve festen på Engen bliver bedre end nogensinde. Og vi håber, at borgerne fastholder traditionen og mødes på Engen til Sankt Hans,” udtaler Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune.

Læs mere om Sankt Hans på Engen her

Sankt Hans i børnehøjde – Stjernespejderne på Hindemosen

Også ved Odenses næststørste Sankt Hans fest, hvor op mod 2000 plejer at samles, har afbrændingsforbuddet ændret på programmet.

Her vil Peter Nørgaard (Kendt fra Danmark har Talent) synge og danse regndans med børnene i stedet for et bål. Resten af arrangementet forbliver uændret. Der er således masser af aktiviteter for børn og voksne som for eksempel træklatring, forhindringsbane, tombola, madboder samt båltale med leder af Skibhusgården, Per Lindegaard Christensen.

Der vil desuden være underholdning i form af Peter Nørgaard, der sammen med hunden Charlie optræder med sit bugtaler- og trylleshow samt H. C. Andersen paraden, der blandt andet synger midsommervisen sammen med børnene.

Læs mere om Sankt Hans på Hindemosen

Street food og bål

Ikke alle steder er bålet aflyst. Hos Storms Pakhus er der nemlig både bål, hekse og hygge for store og små. Fra kl. 15 og frem til kl. 19 har Frk. Følleslev en hekseworkshop, hvor alle børn kan lave deres helt egen Sankt Hans heks. Og så tændes der op i alle pakhusets bålfade ude på pladsen. Der er selvfølgelig åbent i alle madboder og vinbarer – også den nyåbnede VinExpressen, der er indrettet i en gammel bus.

Læs mere om Sankt Hans på Storms Pakhus her

Historisk vingesus ved Lumby Mølle

Ved den gamle kornmølle Lumby Mølle er der bål – i begrænset omfang og efter aftale med Beredskabsstyrelsen. Kl. 18 er der fællesspisning i byens telt, hvor der er opstillet grill, så man kan tilberede medbragt kød. Båltalen holdes kl. 20 af borgmester Peter Rahbæk Juel, og efterfølgende tændes der et lille bål i et bålfad.

Lumby Mølle er fra 1820 drives af frivillige kræfter som et museum, hvor man kan få indblik i, hvordan det ældgamle håndværk fandt sted for knap 200 år siden. Den ligger i naturskønne omgivelser i det nordlige Odense.

(Foto: visit-odense.dk)

Sankt Hans gudstjeneste ved Ansgar Anlæg

Sankt Hansfesten ved Ansgar Anlæg indledes kl. 17.30 med en kort andagt i Ansgar Kirke med sang. Derefter er der levende musik med Duo Blöp, hoppeborg og FDF sælger pølser fra grillen. Og så kan du vinde konkurrencen om at lave den grimmeste hjemmelavede heks.

Medbring din heks til festen, hvor den allergrimmeste kåres.

Grundet afbrændingsforbuddet er der intet bål, men båltalen fastholdes. Kl. 19.00 taler Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, og de forhåbentlig mange grimme hekse sendes til Bloksbjerg til tonerne af Drachmanns Midsommervise.

Slotsstemning og bål ved Erholm Slot

På Erholm Slot ved Aarup – under en halv time fra Odense – danner den smukke slotspark rammen om en Sankt Hans aften, der også markerer åbningen af det nye, fynske fødevaremarked på Erholm.

Det er borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, som åbner arrangementet og tv-kokken Claus Holm holder en inspirerende og humoristiske båltale. Aftenen byder naturligvis også på midsommervise, underholdning og god grillmad.

Bålet tændet kl. 20.30, men allerede fra kl. 17 kan du besøge det nye fødevaremarked med lækre fynske produkter, som også afholdes i parken.

Læs mere om Sankt Hans på Erholm Slot

Foto: Erholms facebookside

Afbrændingsforbuddet i seks af de ni fynske kommuner, inklusiv Odense Kommune, betyder desværre også, at nogle arrangementer er blevet helt aflyst. Det gælder blandt andet den traditionsrige Sankt Hans fest i Åløkkekvarteret samt den Sankt Hans fejring, der normalt finder sted ved friluftsbadet i Allerup gamle have.

Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Skrevet af: Redaktionen

Bøgen, der springer ud, flere solskinstimer og glade konfirmander plejer at være sikre tegn på forårets kommen.

Status er dog, at vi i år står i et andet scenarie, og mange konfirmationsfester er blevet aflyst eller rykket.

Det kan være utrygt at skulle lægge for mange planer for den festlige dag, men med Smageriet bliver maden ikke én af dem – her kan du nemlig gratis tilpasse eller afbestille menuen indtil 8 dage før levering. Tjek det ud lige her

Fleksibel med gratis afbestilling

På trods af stadig mange ubekendte kan du trygt bestille din konfirmationsmenu hos Smageriet.

Smageriet leverer gennemtænkte konfirmationsmenuer til hele landet – og man kan helt gratis tilpasse og annullere bestillingen helt frem til 8 dage før konfirmationen.

Med den udvidede fleksibilitet kan man uden problemer få den dag, man drømmer om fyldt med familie, venner og den gode mad som samlingspunkt.

Foto PR

Flere forskellige menuer som både buffet eller tallerkenanretning

Når du lader Smageriet stå for maden til konfirmationen, kan du glæde dig til smagsoplevelser udover det sædvanlige.

Du kan bestille din menu allerede nu – der er flere forskellige menuer at vælge imellem og alt leveres færdigtilberedt i hele landet (fastland & brofaste øer) og anrettet på flot, hvidt porcelæn.

Uanset om I foretrækker buffet eller færdigtilberedt mad til tallerkenserveringer kan Smageriet imødekomme jeres ønsker.

De tilbyder nemlig både velsmagende konfirmationsmenuer med enten 2 og 3 retter fra 199,- pr. kuvert, som kunne friste med rosastegt oksefilet, bearnaisesauce, nye kartofler i brunet smør, grønne asparges og knasende frisk salat med jordbær.

Foto PR

Her er også mulighed for større konfirmationsbuffeter (fra 159,- pr. kuvert), og du sammensætter selv blandt et stort udvalg af forskelligt kød, lækre salater, kartofler & tilbehør.

Maden anrettes på fade á mellem 10-15 kuverter, så der er flere muligheder for servering enten på buffet eller som bordservering.

Det giver gode, fleksible muligheder i forhold til bordplan og god plads mellem jeres gæster.

Uanset om I vælger tallerkenservering eller fadanretning, så slip for besværet i køkkenet og lad Smageriet stå for den kulinariske del af jeres helt særlige dag.

Hvad: Smageriets konfirmationsmenuer
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Smageriet tilpasser levering efter din spisetid
Hvor meget: Fra 159 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

Her laver de overdådige donuts: Donut-shop i Odense genåbner på fredag

Skrevet af: Daniel Poulsen

I stuen på Odense Banegård venter Kanita Muminovic sammen med resten af sit hold spændt på, at det bliver fredag.

Hun er butikschef hos butikken Mr. CoDo, der genåbner på fredag den 29. maj, efter Odenses helt nye donut-shop var tvunget til at lukke ned i midten af marts grundet Corona-krisen.

Men nu tager man revanche.

Butikken kommer til at bugne af lækre donuts, og som tilbehør bliver der mulighed for at kombinere en menu med en donut og kaffe til en skarp pris.

Mr. CoDo vil også have kolde drikkevarer klar i køleskabet og byder også på varm kakao til tørstige gæster, fortæller de, da MigogOdense kigger forbi.

En masse variationer af donuts

Kanita Muminovic fortæller begejstret til MigogOdense, at donut-shoppen vil prøve at have så mange forskellige og eksperimenterende donuts som muligt.

“Det er faktisk forskelligt, hvad vi har af udvalg. Vi varierer hver dag. Vi vil satse på at have de største donuts, have fyld i dem og så mange variationer, at folk altid kan prøve noget forskelligt, når de kommer forbi,” fortæller butikschefen.

Teamet bag Mr. CoDo vil rigtig gerne vise en masse odenseanere, at de stadig laver donuts med masser af smag, flot pynt  og fyld.

Fra fredag den 29. maj og 14 dage frem får man en donut til kun 15 kroner, så der er masser af muligheder for at få smagt et pragteksemplar af en donut – eller en hel kasse hvis man er virkelig lækkersulten.

Butikken vil desuden have berlinere med fyld og frugt med chokolade til de gæster, der har lyst til at snacke noget andet end donuts, når de er forbi i den genåbnede butik.

Der er faktisk mere at glæde sig over. For i løbet af kort tid vil Mr. CoDo udvide med en ekstra afdeling, hvor de vil lange velsmagende donuts over disken.

Vind donuts fra Mr. CoDo

Er du hurtig, kan du nå at vinde fire donuts fra butikken. I en konkurrence i forbindelse med genåbningen udlodder stedet 4 x 4 valgfrie donuts.

Du kan deltage her og måske være heldig, hvis du deltager inden torsdag aften.

Er heldet ikke med dig i denne omgang, skal du ikke fortvivle.

Ejeren forsikrer, at der kommer masser af konkurrencer, da teamet hver uge vil afholde en minikonkurrence på deres Facebook-side. Manager hos Mr. CoDo, Kanita Muminovic, uddyber konceptet til MigogOdense.

“Nogle gange bliver det til børn, andre gange til mødre, til studerende eller til fodboldhold. Vi kan komme ud til en masse forskellige mennesker, og det er netop, hvad vi gerne vil med disse konkurrencer.

Som en ekstra ting vil donutshoppen desuden levere gratis til erhverv ved bestillinger over 20 donuts, så festligheder af enhver art kan have velsmagende kager.

Den gratis service vil allerede gælde fra genåbningen fredag, så alle kan nyde en solid donut, hvis en reception, fødselsdag eller weekenden skal fejres lidt ekstra.

Hvad: Genåbning af Mr. CoDo d. 29. maj klokken 10.

Hvor: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

Åbningstider: mandag til søndag fra 10:00-19:00

Facebook: https://www.facebook.com/Mr-CoDo

24 grader venter i Odense: Det fantastiske vejr starter i pinsen

Skrevet af: Redaktionen

Den netop overståede weekend bød på masser af regn og blæst.

Så det er i den grad opløftende med udsigt til masser af sol og sommerlige temperaturer i pinsen. Det starter allerede på torsdag d. 28. maj, hvor DMI lover masser af sol og op til 20 grader.

Fredag bliver der masser af sol i Odense og temperaturer, som holder sig i omegnen af de 20 grader.

Det er et højtryk, som lægger sig over Danmark, som udløser de høje temperaturer.

Der bliver rig lejlighed til at nyde weekenden og den ekstra fridag med 2. pinsedag på mandag d. 1 juni, hvor det ser ud til at ligge meget stabilt omkring de 18 skønne grader.

Selv om de fleste skal tilbage til hverdagen efter pinsen, så kan man i hvert fald godt nyde, at man lover hele 24 grader i Odense-området onsdag d. 3. juni.

Vejrudsigten for den kommende uge i Odense – Kilde: DMI

Juni starter sommerligt

Det betragtes som en sommerdag, når temperaturen runder 25 grader, så juni starter sommerligt.

“Der venter sommerligt vejr i pinsen, som er perfekt til at være uden for og til at grille. Især på Fyn og i Jylland kan man komme helt op omkring de 23-24 grader,” forklarer Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

Så man kan godt finde solcremen frem og gør grillen klar til nogle hyggelige dage.