Tørken stopper ikke hyggen: Her er de største Sankt Hans fester i Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller

Sankt Hans er normalt lig med festligt bål i let sommerregn. Men ikke i år.

Grundet varmen og tørken i hele maj er der indført afbrændingsforbud på det meste af Fyn, og årets sommerfest bliver derfor uden bål de fleste steder.

Men der bliver stadig masser af Sankt Hans stemning, og enkelte fester tænder bål i begrænset omfang.

VI har samlet en oversigt til jer over lørdagens Sankt Hans fester.

Sankt Hans på Engen

Det store bål, som plejer at være blandt Danmarks største Sankt Hans bål, tændes ikke. I stedet har man valgt at sætte en 21 kvadratmeter storskærm op, som viser et levende bål.

Den omgives af farvestrålende papirsstrimler, der blæses op af luftkanoner. Storskærmsbålet tændes kl. 21. til midsommervisen, mens en en mavedanser hejses op over skærmen, hvor hun vil fremføre en særlig soldans.

Det øvrige program med børneaktiviteter, snobrød over bål samt musik med Lasse og Mathilde afvikles som planlagt.

”Sankt Hans er andet end bål, og selve festen på Engen bliver bedre end nogensinde. Og vi håber, at borgerne fastholder traditionen og mødes på Engen til Sankt Hans,” udtaler Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune.

Læs mere om Sankt Hans på Engen her

Sankt Hans i børnehøjde – Stjernespejderne på Hindemosen

Også ved Odenses næststørste Sankt Hans fest, hvor op mod 2000 plejer at samles, har afbrændingsforbuddet ændret på programmet.

Her vil Peter Nørgaard (Kendt fra Danmark har Talent) synge og danse regndans med børnene i stedet for et bål. Resten af arrangementet forbliver uændret. Der er således masser af aktiviteter for børn og voksne som for eksempel træklatring, forhindringsbane, tombola, madboder samt båltale med leder af Skibhusgården, Per Lindegaard Christensen.

Der vil desuden være underholdning i form af Peter Nørgaard, der sammen med hunden Charlie optræder med sit bugtaler- og trylleshow samt H. C. Andersen paraden, der blandt andet synger midsommervisen sammen med børnene.

Læs mere om Sankt Hans på Hindemosen

Street food og bål

Ikke alle steder er bålet aflyst. Hos Storms Pakhus er der nemlig både bål, hekse og hygge for store og små. Fra kl. 15 og frem til kl. 19 har Frk. Følleslev en hekseworkshop, hvor alle børn kan lave deres helt egen Sankt Hans heks. Og så tændes der op i alle pakhusets bålfade ude på pladsen. Der er selvfølgelig åbent i alle madboder og vinbarer – også den nyåbnede VinExpressen, der er indrettet i en gammel bus.

Læs mere om Sankt Hans på Storms Pakhus her

Historisk vingesus ved Lumby Mølle

Ved den gamle kornmølle Lumby Mølle er der bål – i begrænset omfang og efter aftale med Beredskabsstyrelsen. Kl. 18 er der fællesspisning i byens telt, hvor der er opstillet grill, så man kan tilberede medbragt kød. Båltalen holdes kl. 20 af borgmester Peter Rahbæk Juel, og efterfølgende tændes der et lille bål i et bålfad.

Lumby Mølle er fra 1820 drives af frivillige kræfter som et museum, hvor man kan få indblik i, hvordan det ældgamle håndværk fandt sted for knap 200 år siden. Den ligger i naturskønne omgivelser i det nordlige Odense.

(Foto: visit-odense.dk)

Sankt Hans gudstjeneste ved Ansgar Anlæg

Sankt Hansfesten ved Ansgar Anlæg indledes kl. 17.30 med en kort andagt i Ansgar Kirke med sang. Derefter er der levende musik med Duo Blöp, hoppeborg og FDF sælger pølser fra grillen. Og så kan du vinde konkurrencen om at lave den grimmeste hjemmelavede heks.

Medbring din heks til festen, hvor den allergrimmeste kåres.

Grundet afbrændingsforbuddet er der intet bål, men båltalen fastholdes. Kl. 19.00 taler Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, og de forhåbentlig mange grimme hekse sendes til Bloksbjerg til tonerne af Drachmanns Midsommervise.

Slotsstemning og bål ved Erholm Slot

På Erholm Slot ved Aarup – under en halv time fra Odense – danner den smukke slotspark rammen om en Sankt Hans aften, der også markerer åbningen af det nye, fynske fødevaremarked på Erholm.

Det er borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, som åbner arrangementet og tv-kokken Claus Holm holder en inspirerende og humoristiske båltale. Aftenen byder naturligvis også på midsommervise, underholdning og god grillmad.

Bålet tændet kl. 20.30, men allerede fra kl. 17 kan du besøge det nye fødevaremarked med lækre fynske produkter, som også afholdes i parken.

Læs mere om Sankt Hans på Erholm Slot

Foto: Erholms facebookside

Afbrændingsforbuddet i seks af de ni fynske kommuner, inklusiv Odense Kommune, betyder desværre også, at nogle arrangementer er blevet helt aflyst. Det gælder blandt andet den traditionsrige Sankt Hans fest i Åløkkekvarteret samt den Sankt Hans fejring, der normalt finder sted ved friluftsbadet i Allerup gamle have.

Streamet over 300 mio. gange: Odense-natklub henter verdenskendt DJ til byen

Skrevet af: Redaktionen

Allerede for fem år siden, da MK (Mark Kinchen) senest spillede på Slagteriet i Odense, var han en verdensstjerne, som sikrede Slagteriet en nominering for bedste internationale dj-booking til Danish DJ Awards.

Han vender nu tilbage til Odense.

Stadig som verdensstjerne og med mange flere hits i bagagen.

MK var bl.a. på plakaten til den første Tinderbox og var dermed med til at sparke gang i den store dj-scene på Tinderbox, Magicbox.

Står bag mange succesfulde remix

Magisk bliver det, når han endnu engang spiller op til fest på Slagteriet med sine originale kæmpehits som “Piece of Me”, “Back and Forth” samt “17”.

Sidstnævnte hit har alene i skrivende stund over 115 millioner streaminger på Spotify.

Ud over sine egne originale numre har MK stået bag en lang række succesfulde remixes for Sam Smith, Pharrell, Paloma Faith, Ellie Goulding, Disclosure, Haim, Mary J. Blige, Diplo, Rudimental, Justin Bieber, Tove Lo, Rihanna og ikke mindst Odenses egen Karen Marie Ørsted bedre kendt som MØ på hendes single “Nostalgia (MK Remix)”.

Vilde navne til Odense

Man bør forvente intet mindre end et brag af en fest, når MK spiller på Slagteriet igen lørdag 20. april.

“Siden MK besøgte klubben første gang i 2014 har vi hvert år arbejdet på at finde en ny dato, hvor han kunne komme igen.

Bookingen var sådan set en gave til byens natklubpublikum i forbindelse med Slagteriets femårs-fødselsdag,” udtaler Julian Leker, ejer og booker på Slagteriet.

Han fortsætter;

“Vi har fokuseret på at bringe nogle navne til som byen, som man aldrig har oplevet før i Odense og sjældent set i København.

Vi har i flere år kaldt det: “At lave kant i provinsen”.

Vi er siden blevet nomineret til at være blandt de bedste natklubber i Danmark to år i træk samt bedste internationale dj- booking i kategori med Roskilde og Smukfest for MK.

Det er vi ret stolte af,” udtaler Julian Leker.

Hvad: MK spiller
Hvor: Slagteriet
Hvornår: Lørdag d. 20. april

Var på gaden i Odense: Youtube-stjerne spottede god stil i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Frederik Heller
Foto: Frederik Heller

Youtuberen Astrid Olsen lagde denne uge vejen forbi Odense for at besøge byens skjulte steder og spotte hotte odenseanere med god stil ved en street style happening i byens gader.

Odenses bedst klædte indbygger får chancen for at vinde et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

20-årige Astrid Olsen er en af Danmarks største youtubere, og med sine mere end 150.000 abonnenter på Youtube og knap 190.000 følgere på Instagram lever hun af at fortælle om alt fra tøj og makeup til de mere personlige beretninger til sine mange følgere.

I denne uge sendte Magasin Astrid Olsen på gaden i Odense, hvor hun gik på opdagelse i byen og standsede forbipasserende odenseanere for at spotte de bedst klædte drenge, piger, kvinder og mænd, som får mulighed for at vinde et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

MigogOdense fulgte med i hælene på den kendte Youtuber, som blev genkendt af en hel del i løbet af dagen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

I får lige et ægte hygge-billede fra færgen i morges 🤪 kaffe, store hoops og min pelsjakke – så har jeg det godt

Et opslag delt af Astrid Olsen, Youtube (@astridaeroe) den

City Guide skal hylde Odense

Det sker i anledning af, at Magasin udgiver en City Guide til Odense, der skal hylde byens fedeste steder, og derfor lagde Astrid Olsen ud med morgenmad på populære The Food Stall.

Derefter var det tid til at udforske byen, hvor hun bl.a. var forbi kunstmuseet BRANDTS.

Det er vigtigt for os at skabe liv med events og happenings i de byer, hvor vi har stormagasiner, for at give noget tilbage til de dejlige byer, vi er en del af.

Vores cityguides til Danmarks storbyer er tænkt som en inspiration til, at man også besøger sit lands øvrige skønne byer og oplever alt det fede, som byerne har at byde på.

Odense er måske mest kendt som H.C. Andersens hjemby, men er på én gang både en historisk og en trendsættende by, hvor der er masser at gå på opdagelse i,” siger Britta Luplau, der er Brand Manager i Magasin.

Foto: Frederik Heller

Spotter fede street styles

Målet med Astrid Olsens Odense-besøg var altså også at spotte byens bedste street styles i samarbejde med Magasin og bureauerne SMAC Agency og Hippo Talent Management.

Og modebilledet i Odenses gader skuffede bestemt ikke den unge youtube-stjerne:

“Særligt blandt de unge er der virkelig gang i farverne, og det har inspireret mig rigtig meget, så jeg er meget imponeret over niveauet i Odense,” fortæller Astrid Olsen.

Foto: Frederik Heller

Astrid Olsen besøger i denne uge alle landets fire største byer sammen med Magasin og kårer en vinder i hver by, som kommer til at optræde i en video på Magasins youtube-kanal.

Her kan alle stemme på deres personlige favorit, som altså vinder et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

Så hold øje med kanalen, hvis du blev spottet i Odense, og husk at stemme på din bys bedst klædte street styler!

Vil skille sig ud: Sushikok med 12 års erfaring åbner KOI sushi i Odense

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Der er stadig plastik for ruderne og tusinde ting, der skal gøres før åbningen på mandag.

Plasten skal fjernes, mens de unikke bambuslamper tændes i loftet og gæster rykker ind omkring træbordene i den lille sushirestaurant på Vestergade 83 overfor 7-Eleven.

Restauranten er opkaldt efter den japanske karpe og hedder KOI sushi.

Indenfor er en stor japansk karpe grafisk afbilledet på væggen.

Man får nærmest fornemmelsen af, at den svømmer fra den hvide væg hen over det sorte træværk, der skaber en afdæmpet stemning i restauranten.

De små træborde, der snart bliver underlag for fade med sushi, har et rustikt look, og de sorte stole med armlæn giver eksklusive fornemmelser, alt imens de indbyder til hyggetid.

Sushikok med 12 års erfaring

Det er polske Jacek Lubinski, der er sushikokken bag åbningen af KOI sushi i Odense centrum.

Han har de sidste fem år arbejdet som sushikok i Odense, og før det arbejdede han med faget i hans hjemland.

I alt har han 12 års erfaring som sushikok på bagen.

”Det har været drømmen siden dag ét at åbne min egen sushirestaurant”, fortæller Jacek.

Alle de andre er en kopi af hinanden

Han mener nemlig, at Odense mangler et sushisted, der skiller sig ud fra de resterende i byen.

”Alle sushistederne i byen er en kopi af hinanden.

Det er den samme slags sushi, man kan bestille eller det samme koncept, der føres.

Det er kun markedsføringen, der er forskellig fra hinanden”, forklarer han.

Jacek oplevede, at han ikke havde mulighed for at bruge sine evner optimalt på de andre restauranter, han arbejdede på som sushikok.

Vil servere sushi på et højere niveau

På KOI sushi vil han servere sushi på et højere niveau.

Det vil han gøre, ved at bevæge sig væk fra den menu de øvrige sushirestauranter har.

Blandt andet vil der også være sushi med grillet fisk at finde på menuen sammen med japansk omelet, teriaki ål, marineret hvid fisk og en dybstegt rulle i tempura med laksetatar på.

Menuen vil ændre sig efterhånden, så der hele tiden er noget nyt at prøve på KOI sushi.

Noget der især er vigtig for Jacek er den perfektion og grundighed, der bliver lagt i retterne.

”De fleste steder har tempurarejer. Det vil vi også have. Men vores kommer ikke fra frost, som de gør de fleste steder.

Vi lægger selv rejen i tempuradej og dybsteger den”, siger Jacek.

Tættere på japansk tradition

Målet med KOI sushi er at komme lidt tættere på japansk sushi, som står i modsætning til den sushi, de fleste af danskerne er vant til.

”Det vil være svært at gøre det helt autentisk. Sushi i Japan er noget helt andet, end vi kender det i Danmark”, forklarer Jacek og fortsætter

”jeg ville være bange for at skræmme folk væk. I Japan er laks for eksempel ikke del af sushien, fordi den ikke er i farvandene. Men den hører til her”, siger han med et smil.

Jacek vil også bruge lokalområdet på en anden måde. Alle grøntsager vil nemlig være lokale fra Fyn, og den hvide fisk vil variere alt efter fangst.

”Vi vil lave frisk og unik sushi, men uden at prisen bliver højere”, fortæller Jacek.

De øvrige sushikokke i restauranten har også høj erfaring i faget, og dette har været en høj prioritet for Jacek.

”Alle kan lære at rulle sushi. Det er vigtigt, at vi kan andet end det”, siger han.

Vil give en oplevelse

Hvis man vil have anderledes sushi på samme prisniveau, som man er vant til, kan man fra på mandag dreje fra Vestergade ned ad Pantheonsgade, hvor restauranten åbner.

”Man skal komme, hvis man vil have en oplevelse. Man vil gerne have god mad, hvis man skal ud at hygge sig sammen”, siger Jacek.

KOI sushi åbner klokken 12.00 på mandag og efterfølgende vil åbningstiderne være 12.00-21.00 mandag til lørdag og 15.00-21.00 om søndagen.

Du kan tjekke deres Facebook-side her

Hvad: KOI Sushi
Hvor: Vestergade 83, Odense C
Hvornår: Åbner mandag d. 25. marts