Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Top 3 ting du skal opleve i Odense

Af Redaktionen

Slot Egeskov” af Ra-smit (CC BY-SA 3.0)

Odense er en fantastisk by med masser af underholdning for alle mennesker. Vi tager her et kig på tre ting, du bare skal opleve i Odense.

Egeskov Slot

En af de bedste ting at give sig til ved Odense, er at tage ud og besøge Egeskov Slot. Det spektakulære slot er virkelig et besøg værd, og er måske endda en smule undervurderet. Vandslottet der ser fuldstændig ud som det gjorde tilbage da det blev opført i 1554, er en af Europas smukkeste bygninger, og derfor en skat som fynboer kan være stolte af. Det er placeret i midten af en lille sø, og der former sig derfor en voldgrav rundt om slottet, hvilket bare forstærker den middelalderagtige fornemmelse. Tornene i hver ende af bygningen er desuden lavet med pilespalter, så man har kunne beskytte sig mod de der angreb slottet i sin tid. Derudover står der en fantastisk samling af klassiske biler indenfor, så hvis du har en forkærlighed for klassiske biler, er slottet helt sikkert også et besøg værd. Slottet bliver mere og mere populært blandt turister, og i 2018 havde slottet hele 275.000 besøgende.

Odense 045” af Pathfinder77 (CC BY-SA 3.0)

Odense Boldklub

Tag ind og støt drengene på Nature Energy Park og giv dem skubbet mod mesterskabsspillet. OB kunne for nyligt fejre 25-års jubilæum for triumfen i Madrid, der den dag i dag står tilbage som et af de største øjeblikke i dansk klubfodbolds historie. Efter en 2-0 sejr på Santiago Bernabéu mod mægtige Real Madrid en decemberaften i 1994 blev fynboerne sensationelt sendt videre i UEFA Cup-turneringen, og øjeblikket står stadig klart tilbage i manges hukommelse den dag i dag. Der var sand eufori i luften i det fynske dengang, og inde på gangene i OB-lejren, håber man at kunne skabe den samme stemning omkring fodbolden i Odense. Lige nu har stadionet plads til 16.000 mennesker, men der er dog sjældent fuldt hus. OB ligger lige nu nummer syv i ligaen og når man kigger på betting med Betfair football odds er OB med odds 5.00 heller ikke favorit til at vinde kampen, når de tørner sammen med FC København i sæsonens sidste kamp midt December. På trods af det har de fynske fans dog stadig et omdømme som nogen af de mest stemningsskabende i hele Danmark det er derfor altid en oplevelse at komme ud og se en Superligakamp på Odense stadion. For virkelig at suge fodboldstemningen til jer kan i starte ud på Cafe Sprogø, hvor mange OB-fans mødes et par timer før for at gøre sig klar til kamp.

Odense, Denmark” – (CC BY-SA 2.0) af Nigel Swales

HC Andersens barndomshjem

HC Andersen er muligvis den mest kendte dansker nogensinde, og derfor er det næsten obligatorisk at skulle besøge forfatterens barndomshjem. Hjemmet med sit beskedne interiør tager dig tilbage til starten af 1800-tallet, hvor den gode HC Andersen voksede op. Her kan du således se et udvalg af hans malerier og manuskripter såvel som mange personlige ting, der kaster et lys over den danske forfatters personlighed og omgangskreds. I souvenirshoppen kan du desuden købe mange af hans bøger.

Så skal du en tur til Odense, så er disse tre ting helt sikkert et besøg værd.

Del artikel

Andre læser også