Top 3 ting du skal opleve i Odense

Skrevet af: Martin Jørgensen

Slot Egeskov” af Ra-smit (CC BY-SA 3.0)

Odense er en fantastisk by med masser af underholdning for alle mennesker. Vi tager her et kig på tre ting, du bare skal opleve i Odense.

Egeskov Slot

En af de bedste ting at give sig til ved Odense, er at tage ud og besøge Egeskov Slot. Det spektakulære slot er virkelig et besøg værd, og er måske endda en smule undervurderet. Vandslottet der ser fuldstændig ud som det gjorde tilbage da det blev opført i 1554, er en af Europas smukkeste bygninger, og derfor en skat som fynboer kan være stolte af. Det er placeret i midten af en lille sø, og der former sig derfor en voldgrav rundt om slottet, hvilket bare forstærker den middelalderagtige fornemmelse. Tornene i hver ende af bygningen er desuden lavet med pilespalter, så man har kunne beskytte sig mod de der angreb slottet i sin tid. Derudover står der en fantastisk samling af klassiske biler indenfor, så hvis du har en forkærlighed for klassiske biler, er slottet helt sikkert også et besøg værd. Slottet bliver mere og mere populært blandt turister, og i 2018 havde slottet hele 275.000 besøgende.

Odense 045” af Pathfinder77 (CC BY-SA 3.0)

Odense Boldklub

Tag ind og støt drengene på Nature Energy Park og giv dem skubbet mod mesterskabsspillet. OB kunne for nyligt fejre 25-års jubilæum for triumfen i Madrid, der den dag i dag står tilbage som et af de største øjeblikke i dansk klubfodbolds historie. Efter en 2-0 sejr på Santiago Bernabéu mod mægtige Real Madrid en decemberaften i 1994 blev fynboerne sensationelt sendt videre i UEFA Cup-turneringen, og øjeblikket står stadig klart tilbage i manges hukommelse den dag i dag. Der var sand eufori i luften i det fynske dengang, og inde på gangene i OB-lejren, håber man at kunne skabe den samme stemning omkring fodbolden i Odense. Lige nu har stadionet plads til 16.000 mennesker, men der er dog sjældent fuldt hus. OB ligger lige nu nummer syv i ligaen og når man kigger på betting med Betfair football odds er OB med odds 5.00 heller ikke favorit til at vinde kampen, når de tørner sammen med FC København i sæsonens sidste kamp midt December. På trods af det har de fynske fans dog stadig et omdømme som nogen af de mest stemningsskabende i hele Danmark det er derfor altid en oplevelse at komme ud og se en Superligakamp på Odense stadion. For virkelig at suge fodboldstemningen til jer kan i starte ud på Cafe Sprogø, hvor mange OB-fans mødes et par timer før for at gøre sig klar til kamp.

Odense, Denmark” – (CC BY-SA 2.0) af Nigel Swales

HC Andersens barndomshjem

HC Andersen er muligvis den mest kendte dansker nogensinde, og derfor er det næsten obligatorisk at skulle besøge forfatterens barndomshjem. Hjemmet med sit beskedne interiør tager dig tilbage til starten af 1800-tallet, hvor den gode HC Andersen voksede op. Her kan du således se et udvalg af hans malerier og manuskripter såvel som mange personlige ting, der kaster et lys over den danske forfatters personlighed og omgangskreds. I souvenirshoppen kan du desuden købe mange af hans bøger.

Så skal du en tur til Odense, så er disse tre ting helt sikkert et besøg værd.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.