Top 3 ting du skal opleve i Odense

Skrevet af: Martin Jørgensen

Slot Egeskov” af Ra-smit (CC BY-SA 3.0)

Odense er en fantastisk by med masser af underholdning for alle mennesker. Vi tager her et kig på tre ting, du bare skal opleve i Odense.

Egeskov Slot

En af de bedste ting at give sig til ved Odense, er at tage ud og besøge Egeskov Slot. Det spektakulære slot er virkelig et besøg værd, og er måske endda en smule undervurderet. Vandslottet der ser fuldstændig ud som det gjorde tilbage da det blev opført i 1554, er en af Europas smukkeste bygninger, og derfor en skat som fynboer kan være stolte af. Det er placeret i midten af en lille sø, og der former sig derfor en voldgrav rundt om slottet, hvilket bare forstærker den middelalderagtige fornemmelse. Tornene i hver ende af bygningen er desuden lavet med pilespalter, så man har kunne beskytte sig mod de der angreb slottet i sin tid. Derudover står der en fantastisk samling af klassiske biler indenfor, så hvis du har en forkærlighed for klassiske biler, er slottet helt sikkert også et besøg værd. Slottet bliver mere og mere populært blandt turister, og i 2018 havde slottet hele 275.000 besøgende.

Odense 045” af Pathfinder77 (CC BY-SA 3.0)

Odense Boldklub

Tag ind og støt drengene på Nature Energy Park og giv dem skubbet mod mesterskabsspillet. OB kunne for nyligt fejre 25-års jubilæum for triumfen i Madrid, der den dag i dag står tilbage som et af de største øjeblikke i dansk klubfodbolds historie. Efter en 2-0 sejr på Santiago Bernabéu mod mægtige Real Madrid en decemberaften i 1994 blev fynboerne sensationelt sendt videre i UEFA Cup-turneringen, og øjeblikket står stadig klart tilbage i manges hukommelse den dag i dag. Der var sand eufori i luften i det fynske dengang, og inde på gangene i OB-lejren, håber man at kunne skabe den samme stemning omkring fodbolden i Odense. Lige nu har stadionet plads til 16.000 mennesker, men der er dog sjældent fuldt hus. OB ligger lige nu nummer syv i ligaen og når man kigger på betting med Betfair football odds er OB med odds 5.00 heller ikke favorit til at vinde kampen, når de tørner sammen med FC København i sæsonens sidste kamp midt December. På trods af det har de fynske fans dog stadig et omdømme som nogen af de mest stemningsskabende i hele Danmark det er derfor altid en oplevelse at komme ud og se en Superligakamp på Odense stadion. For virkelig at suge fodboldstemningen til jer kan i starte ud på Cafe Sprogø, hvor mange OB-fans mødes et par timer før for at gøre sig klar til kamp.

Odense, Denmark” – (CC BY-SA 2.0) af Nigel Swales

HC Andersens barndomshjem

HC Andersen er muligvis den mest kendte dansker nogensinde, og derfor er det næsten obligatorisk at skulle besøge forfatterens barndomshjem. Hjemmet med sit beskedne interiør tager dig tilbage til starten af 1800-tallet, hvor den gode HC Andersen voksede op. Her kan du således se et udvalg af hans malerier og manuskripter såvel som mange personlige ting, der kaster et lys over den danske forfatters personlighed og omgangskreds. I souvenirshoppen kan du desuden købe mange af hans bøger.

Så skal du en tur til Odense, så er disse tre ting helt sikkert et besøg værd.

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte på Fyn rammer mere stabilt niveau

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Mangedobles ikke

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Region Syddanmark heriblandt på Odense Universitetshospital stiger heldigvis heller ikke på samme eksplosive måde som i weekenden.

Her blev 13 personer på et døgn indlagt fra 28. marts til 29. marts, og derfor toppede Syddanmark hele landsstatistikken med fleste indlagte.

Siden er de faldet til et mere stabilt niveau.

Et lille fald det seneste døgn

Faktisk har man for første gang siden Corona-krisens indtog oplevet et fald af antal indlagte det seneste døgn med 5%.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Men som nævnt så er døde eller udskrevede patienter ikke erstattet af mange flere nye indlagte.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 79 indlagt med 22 på intensivafdelingen, heraf er alle 22 i respirator.

Mandag d. 30. marts var tallet 83 indlagte med 21 på intensiv og 19 i respirator.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Odense har DMI lige en prognose på 17 grader og sol på mandag. Onsdag peger prognoserne på, at termometeret passerer 18 grader.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogOdense, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Odense kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

 

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner vejrmæssigt rigtig god på over 18 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Fødselsdag i corona-tiden: H.C. Andersens fejres på SoMe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Dem der har haft fødselsdag i løbet af corona-tiden, kan vist snakke med om, hvor trist det er at undvære den fejring, man ellers er vant til.

Men hvis man tror, at situationen er en anden, hvis du er en verdensberømt digter – så kan du godt tro om igen.

H.C. Andersen, der d. 2. april havde inviteret odenseanerne til sin 215 års fødselsdag i sit barndomshjem, må også se sig slået af covid-19.

Ligesom alle andre kulturinstitutioner er Odense Bys Museer også voldsomt udfordret i øjeblikket og mange planlagte aktiviteter på aflyses på ubestemt tid – heriblandt H.C. Andersens traditionsbundne fødselsdag.

Men selvom man efterhånden er en ældre herre, der havde sin storhedstid længe før, at der var noget, der hed sociale medier – så skal man altså ikke snydes for en fejring.

Og det bliver netop på de sociale medier, fortæller Odense Bys Museer.

I digterens fodspor

Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige, levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.

“Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr.

Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag, fortæller vi det, som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand,” fortæller Lise Marie Nedergaard.

Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.