MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Træder i kraft fra i morgen: Flere coronarestriktioner ophæves

Af Stine Kjølby Christensen

Det føles næsten som juleaften, når nye coronarestriktioner bliver ophævet og vi skridt for skridt nærmer os en mere normal hverdag.

Fra og med i morgen kan vi igen tage afsked med et par stykker. Denne gang er der eksempelvis tale om brugen af mundbind i offentlig transport.

Kravet gælder i dag for stående passagerer og ind og ud af busser, tog, metro og færger og skulle første være ophævet 1. september.

Men som en naturlig følge af ophævelsen af afstandskravet er der bred enighed om at afskaffe kravet om mundbind.

“I august 2020 indførte vi de første danske krav om mundbind i den kollektive transport, og nu efter mere end et år er det også her det slutter.

Jeg er fuld af beundring for alle de transportører, medarbejdere og borgere, der gennem hele coronakrisen har holdt afstand og brugt mundbind, så den kollektive transport har fungeret.

Jeg er ikke i tvivl om, at det har bidraget til at holde smittetallet nede og i sidste ende redde liv. Nu er vi et helt andet sted, hvor en stor del af befolkningen er vaccineret, og vi vender tilbage til en mere normal hverdag.

Det betyder også, at vi kan sige farvel til mundbindene i busser, tog og metro,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kravet forsvinder med virkning fra lørdag.

Man skal dog stadig huske mundbindet, når man skal ud at flyve, da luftfarten følger fælles internationale retningslinjer.

Afstandskrav ophæves i erhvervslivet

Fra lørdag den 14. august vil heller der ikke længere være afstands- og arealkrav for erhvervslivet, men der vil forsat være kompensation til arrangører, som skal omstille forretningen til den nye virkelighed.

Med Sundhedsstyrelsens opdaterede anbefalinger til at forebygge smitte ophæves afstands- og arealkrav også for kunder i f.eks.:

 • Dagligvare- og udvalgsvarebutikker, indkøbscentre mv.,
 • forlystelsesparker,
 • lege- og badelande mv.,
 • konferencesteder,
 • dyrskuer,
 • markeder,
 • messer,
 • frisører, behandlere og øvrige liberale serviceerhverv.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

“Det glæder mig meget, at hverdagen vender tilbage ude i erhvervslivet. Det er et afgørende vendepunkt ikke alene for virksomhederne men for os alle sammen.

Nu kan vi komme i Tivoli, i badeland og meget andet uden at skulle tænke på arealkrav.” siger han.

Del artikel

Andre læser også