Træt af flade festivalbajere? Den Fynske Ølbar har masser af alternativer
Der bliver drukket tusindvis af fadøl i løbet af de tre dage, Tinderbox’ varer. Langt det meste kommer fra Tuborg, som er den primære leverandør af øl til de tørre ganer. Men vidste du, at der er et alternativ?
Hvis du er ved at være klar til noget andet end pilsnere, er det med at slå vejen forbi Den Fynske Ølbar, der ligger på vejen ned mod Magicbox. Her bydes du på en perlerække af forskellige øl, der alle har det tilfælles, at de er brygget på Fyn.
Klaus Rehkopff, der under Tinderbox bestyrer Den Fynske Ølbar og er formand for Danske Ølentusiasters lokalforening i Odense forklarer:
”Jeg tror, at der er rigtig mange af os, der er rigtig trætte af, at på trods af den ølrevolution, der har kørt i snart tyve år, bliver vi stadig tilbudt pilsnere eller classic, når vi er ude nogen steder. Derfor dukker de her specialbarer op mange steder. Jeg synes, det er fedt, at Tinderbox tager imod muligheden for at lave sådan en specialølbar. Der er både behov og kunder til det.”
Fornem modtagelse hos det ølglade publikum
Der er blevet taget godt imod specialølsbaren på dette års Tinderbox.
”Vi kan jo godt mærke, at vind og vejr betyder for noget salg, men omsætningen er ganske fin. Det er i hvert fald rigeligt til, at vi er berettigede til at være her,” siger Klaus Rehkopff, der bemærker, at publikum efterspørger en del andet end lige Tuborg fadøl:
”Du kan se det rundt på pladsen – der er også vin, der er champagne, der er cocktails. Vi vil gerne engang imellem forkæle os selv. Jeg har hørt nogen kalde det livskvalitet. Vi vil noget mere end bare det der konsum.”
Og det går stærkt med salget. Da MigogOdense var på besøg fredag eftermiddag, havde baren på fire timer tømt seks fustager á 30 liter. Det svarer til 45 liter øl i timen, så Klaus Rehkopff er godt tilfreds med salget.
Bredt fynsk ølsamarbejde betyder flere øl
Ølbaren, der byder på 11 forskellige bryg, er kommet i stand gennem brancheforeningen Det Fynske Bryggerisamarbejde.
”Foreningen består af 17 ud af 18 fynske bryggerier på Fyn, som er blevet enige om, at det er dem, der leverer øllen hertil. Det er dem, der laver kontrakten, det er dem, der leverer fadølsanlæg, support og udsmykning.”
Der er 11 af de 17 bryggerier, der har budt ind på at levere øl. Én af de mange øl på menuen hedder Tusindårsbryg og er en undergæret øl brygget specielt til lejligheden som et samarbejde mellem Bryggeriet Flakhaven og Jacobsen. Og det bliver næppe mere lokalt:
”Direktøren selv, Michael Sandal, har været herude – i Tusindårsskoven – og plukke fynske bøgeskud, som øllen er brygget med,” forklarer Klaus Rehkopff.
Der er stadig masser af øl tilbage i hanerne, så trænger man til lidt afveksling fra de vante pilsnere, kan vi anbefale et besøg hos Den Fynske Ølbar, hvor de frivillige står klar med masser af gode råd!