Træt af flade festivalbajere? Den Fynske Ølbar har masser af alternativer

Der bliver drukket tusindvis af fadøl i løbet af de tre dage, Tinderbox’ varer. Langt det meste kommer fra Tuborg, som er den primære leverandør af øl til de tørre ganer. Men vidste du, at der er et alternativ?

Hvis du er ved at være klar til noget andet end pilsnere, er det med at slå vejen forbi Den Fynske Ølbar, der ligger på vejen ned mod Magicbox. Her bydes du på en perlerække af forskellige øl, der alle har det tilfælles, at de er brygget på Fyn.

Klaus Rehkopff, der under Tinderbox bestyrer Den Fynske Ølbar og er formand for Danske Ølentusiasters lokalforening i Odense forklarer:

”Jeg tror, at der er rigtig mange af os, der er rigtig trætte af, at på trods af den ølrevolution, der har kørt i snart tyve år, bliver vi stadig tilbudt pilsnere eller classic, når vi er ude nogen steder. Derfor dukker de her specialbarer op mange steder. Jeg synes, det er fedt, at Tinderbox tager imod muligheden for at lave sådan en specialølbar. Der er både behov og kunder til det.”

Fornem modtagelse hos det ølglade publikum

Der er blevet taget godt imod specialølsbaren på dette års Tinderbox.

”Vi kan jo godt mærke, at vind og vejr betyder for noget salg, men omsætningen er ganske fin. Det er i hvert fald rigeligt til, at vi er berettigede til at være her,” siger Klaus Rehkopff, der bemærker, at publikum efterspørger en del andet end lige Tuborg fadøl:

”Du kan se det rundt på pladsen – der er også vin, der er champagne, der er cocktails. Vi vil gerne engang imellem forkæle os selv. Jeg har hørt nogen kalde det livskvalitet. Vi vil noget mere end bare det der konsum.”

Og det går stærkt med salget. Da MigogOdense var på besøg fredag eftermiddag, havde baren på fire timer tømt seks fustager á 30 liter. Det svarer til 45 liter øl i timen, så Klaus Rehkopff er godt tilfreds med salget.

Bredt fynsk ølsamarbejde betyder flere øl

Ølbaren, der byder på 11 forskellige bryg, er kommet i stand gennem brancheforeningen Det Fynske Bryggerisamarbejde.

”Foreningen består af 17 ud af 18 fynske bryggerier på Fyn, som er blevet enige om, at det er dem, der leverer øllen hertil. Det er dem, der laver kontrakten, det er dem, der leverer fadølsanlæg, support og udsmykning.”

Der er 11 af de 17 bryggerier, der har budt ind på at levere øl. Én af de mange øl på menuen hedder Tusindårsbryg og er en undergæret øl brygget specielt til lejligheden som et samarbejde mellem Bryggeriet Flakhaven og Jacobsen. Og det bliver næppe mere lokalt:

”Direktøren selv, Michael Sandal, har været herude – i Tusindårsskoven – og plukke fynske bøgeskud, som øllen er brygget med,” forklarer Klaus Rehkopff.

Der er stadig masser af øl tilbage i hanerne, så trænger man til lidt afveksling fra de vante pilsnere, kan vi anbefale et besøg hos Den Fynske Ølbar, hvor de frivillige står klar med masser af gode råd!

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.