Burger-challenge i Odense: Tre gode burgersteder på tre timer

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce – Artiklen er lavet i samarbejde med Just Eat

MigogOdense inviterede en af vores madskribenter rundt omkring i landet til Odense, og gav ham en Burger-challenge;

Tag på rundtur på tre af de mest populære burgerbarer i Odense – og gør det på en eftermiddag!

Her er hans oplevelser med Burger-Challenge i Odense;

Når cravingen er ved at gnave dig i stykker, er der ganske enkelt ikke noget bedre end en ordentlig burger. Og når den så endda selv kommer og banker på døren, kan man ikke forlange mere.

Nu skulle jeg teste tre af de mest populære steder i Odense, hvor man kan få burgere bragt direkte hjem til dig.

Froggy’s Café

Froggy’s er efterhånden blevet en institution i byen. Både til de sene timer i nattelivet, og når depoterne skal fyldes op igen dagen derpå. Mine depoter skriger på burger, og jeg følger tjenerens anbefaling og bestiller den mest populære burger på kortet.

Det bliver en ordentlig svend af en bacon cheeseburger med 200 gram hakkebøf af krogmodnet oksekød, ost, hjertesalat, tomat, rødløg, syltede agurker, bacon, mayo og chilicreme (der ikke er alt for vred) i sesambolle.

Velvoksen burger og fritter med parmesanost og timian

Selvfølgelig serveret med burgerens klassiske partner in crime – fritter! Her i en chunky, men stadig sprød version. Normalt kan jeg bedst lide mine fries nøgne, bare vendt med salt, men her er der drysset revet parmesanost over som et fnuglet tæppe samt tørret timian, og det giver faktisk et ekstra nøk opad for mig.

Burgeren troner sig op foran mig, som om den udfordrer mig. You and me, punk! Der er bare noget smukt i sirligt at stable lag af bøf, bacon og sprøde grøntsager i højden. Bollen er gylden og har en let sprød skorpe og tilpas blød krumme. Ikke noget med en tung ganeskraber, som var populært på caféer for nogle år tilbage.

Den krogmodnede bøf er saftig med en fin stegeskorpe og god smag af grill, men det er baconen, der tager det meste af opmærksomheden. Det er faktisk ikke let at stege bacon, så det er sprødt men samtidig saftigt. Livets krydderi skal behandles med respekt, og Froggy’s version blærer sig ud over alle grænser og er den bedste, jeg har fået i lang tid.

Bacon cheeseburger fra Froggy’s

Alle dressinger er hjemmelavede, og det gør det svært for mig at efterlade de sidste fritter, selvom jeg har 2 burgersteder mere i min Burger-Challenge i dag. Men jeg modstår fristelsen og gør mig klar til næste etape.

Froggy’s Café

Vestergade 68

Café Mauritz

Med fem burgerbarer på Fyn er der vind i sejlene hos Mauritz. Igen lader jeg tjeneren anbefale burger, og jeg beslutter mig for at tage en alvorssnak med deres ’Pub burger’.

Den praler af 200 grams bøf af fynsk oksekød fra Grambogård, cheddarost, bacon, spejlæg, tomat, rucola, drueagurk, syltede rødløg, ketchup, HP-sauce og hjemmelavet pickel-mayo i mørk bolle. Hvis der var noget, der hed en morgenmads-burger, ville den se sådan her ud.

Pub burger’ med spejlæg og bacon

Spejlægget er perfekt tilberedt, så den cremede blomme flyder ud, da jeg tager den første bid. I det hele taget er der godt med snask, der samler ingredienserne og får burgeren til at hænge sammen i smagen.

Og måske er det i virkeligheden hemmeligheden bag den perfekte burger. Sammenhæng. Og så en god portion omhyggelighed, ifølge Mauritz’ italienske kok Giuliano. ”You have to take really good care of the food and put an effort in it. Never trust the machines.”

 

Kokken Giuliano er fra Napoli men ved, hvordan man sætter en burger sammen

Måske er rucolaen i min burger også hans italienske aftryk. Det fungerer i hvert fald underligt nok fint sammen med den engelske HP-dressing og den fynsktalende bøf.

Italien, England og Fyn i et umage, men velsmagende makkerskab. Jeg er tilfreds. Især når burgeren serveres med sprøde rodfrugtchips med urtedressing, der giver kærkomment knas til den ellers ret bløde burger.

Anden runde af min fynske burger-battle er overstået, og jeg forbereder mig så småt på sidste omgang. Jeg er ikke ligefrem overvældet af sult, men med den standard, jeg har oplevet indtil nu, glæder jeg mig alligevel til næste stop.

Café Mauritz

Skibhusvej 96

Joey’s Burger

Joey’s er en amerikansk inspireret burgerbar, og jeg slutter dagen af, hvor den startede. Med en klassisk bacon cheeseburger. Her med 200 gram bøf, tomat, ost, mayo, agurk, salat, rødløg, bacon og hjemmelavet dressing.

Alt sammen pakket ind i blød sesambolle fra bazaren. Ejeren Houtan er tidligere bager, og det bærer bollen præg af. Den er ristet men er stadig tilpas blød og agerer ikke bare indpakning af fyldet. Den smager faktisk af noget.

Bacon cheeseburger med perfekt stegt bøf

Burgeren fås også med 1000g kød – 5 bøffer stablet oven på hinanden! Et muskelbundt af en burger, der formentlig ville kunne lægge mig i benlås uden problemer. Men min bøf har en helt perfekt størrelse, og efter min mening skal mængden af kød passe til de øvrige ingredienser. Og det gør den her.

Samtidig kan jeg spise den med fingrene, som man bør. Burgere er måske ikke den mest instagram-venlige spise, men der er bare noget herligt løssluppent i at lade mayo og kødsaft drive ned af hænderne. Det er mad, der kan mærkes!

Det største flueben sætter jeg også ud for bøffen. Fordi Joey’s rent faktisk formår at stege den ordentligt. Min bøf er flammegrillet og pensles og krydres med barbecuesauce og en hemmelig blanding af tørrede krydderier.

Den har smuk stegeskorpe og vigtigst af alt et rosa indre, som jeg bad om. Med relativt enkle og få ingredienser er det ekstremt vigtigt, at bøffen sidder så eftertrykkeligt i skabet, som tilfældet er her. Godt gået.

Bøfferne hos Joey’s flammegrilles på gasgrill

Mine fritter er sprøde og drysset med timian, og i bedste amerikanerstil skyller jeg det hele ned med en vanilje milkshake. Jeg har helt glemt, hvor godt det egentlig passer til burgere.

Joey’s Burger

Hjallesevej 20

Mæt, tilfreds og en anelse tungere sætter jeg punktum for en rundtur på tre af de bedste burgersteder i Odense. Der er masser af lækre burgere derude, der kan opleves hjemme fra sofaen. Det er bare med at komme i gang.

Farvel til forældreintra: Fra mandag skal forældre i Odense bruge nyt system

Skrevet af: Redaktionen

Uanset om det handler om lektier, læreplaner eller lus i klassen, så bliver det på den nye kommunikationsplatform Aula, at den skriftlige kommunikation mellem skole og hjem kommer til at foregå i fremtiden.

Allerede her i weekenden kan forældre, elever, lærere og pædagoger i Odense Kommune logge in på Aula, der fra næste uge er afløseren for SkoleIntra.

I uge 43 tager Odenses skoler og SFO’er for alvor Aula i brug.

På landsplan får Aula flere end to millioner brugere, mens det i Odense er cirka 17.500 elever, deres forældre og omkring 2500 ansatte på skoler og i SFO’er.

Aula bliver et digitalt værktøj, der gør det nemt og sikkert for pædagoger, lærere, forældre og forvaltninger at kommunikere med hinanden.

Aula er bygget af brugerne

KOMBIT, der er kommunernes it-fællesskab, står bag løsningen, og her har holdningen fra starten af været, at de fremtidige brugere skulle være med til at udvikle Aula:

“Vi har ønsket at skabe en enkel og brugervenlig løsning, som er nem for lærere og pædagoger at arbejde i, og hvor forældre let kan følge med i børnenes hverdag og trivsel.

I udviklingen af Aula har vi haft både administrativt personale, skolelærere, elever og forældre til at teste løsningen.

Siden sommerferien har 24 skoler fra både store og små kommuner desuden brugt Aula og givet os en masse feedback på løsningen,” siger Poul Ditlev Christiansen, der er projektejer for Aula i KOMBIT.

Projektleder for Aula i Odense Kommune, Alan Sørensen, glæder sig også til, at Aula går i luften og kommer ud at leve hos elever og forældre.

Han er fortrøstningsfuld i forhold til de bekymringer, der har været på landsplan, om hvorvidt medarbejderne var klar til arbejde med Aula som kommunikationsplatform.

“Vi er klar og tror på, at brugen af Aula i hele organisationen udvikles bedst ved, at brugerne har fingrene i Aula.

Medarbejderne har haft adgang til Aula siden februar, og skolerne har løbende uddannet medarbejderne i brugen af Aula.

Det er forskelligt, hvordan skolerne har valgt at hjælpe forældrene. Det kan være i form af Aula-caféer eller brug af mediepatruljer som task force.

Og hvis alt skulle svigte, kan forældrene sikkert få hjælp af deres børn, siger Alan Sørensen optimistisk.

Aula udvikler sig løbende

Aula handler om at understøtte samarbejdet om børns læring og trivsel ved at skabe rum for god og sikker kommunikation.

Samtidig bliver Aula en samlet indgang til andre af skolens systemer.

Det kan fx være læringsplatforme eller skemaplanlægningssystemer. Der er desuden afsat midler til, at Aula kan tilpasses og udvikles i fremtiden.

“Den version af Aula, der tages i brug nu, indeholder de funktioner, der skal til for at understøtte et godt skole-hjem-samarbejdet.

Men brugerne vil også opleve, at Aula løbende bliver forbedret, udvidet og tilpasset til de behov, der opstår. Aula videreudvikles på baggrund af input fra alle typer af brugere, og næste version af Aula kommer allerede til november,” siger Poul Ditlev Christiansen fra KOMBIT.

Aula lanceres på hovedparten af landets folkeskoler i uge 43, og i 2020 bliver løsningen taget i brug i dagtilbud.

Læs mere om om Aula her

 

Kendte læser frække historier på scenen: Den Grå Side Live kommer til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Den Grå Side
Foto: Den Grå Side

Det lyder måske lidt plat.

Voksne mænd der sidder på en scene og læser porno-historier fra gamle dage.

Men Søren Raasted, også kendt som Aqua-Søren, har i den grad formået at gøre konceptet hylende morsomt.

Den Grå Side startede primært som en podcast, men siden er det mere blevet til et sjovt live-show. Den Grå Side Live har således netop offentliggjort de næste Tour-datoer, og her kommer de igen forbi Odense

Det sker fredag d. 21. februar 2020 på Magasinet, og selv om der er lang tid til, så plejer det at blive udsolgt ret hurtigt.

Søren Raasted har formået at ramme plet med at tage en række kendte, som læser højt af pornohistorier fra “de grå sider” fra Ugens Rapport.

Flere af de gæster som har været med på turnéen er navne som Jonathan Spang, Lars Hjortshøj, Simon Jul, Uffe Holm, Jan Gintberg, Søren Fauli, Frank Hvam, Anders Breinholt og mange flere.

Foto: Den Grå Side PR

Totalt proppet event på Skråen sidste gang

I marts gæstede Den Grå Side Live også Odense, hvor der var totalt proppet.

Nu kommer de altså igen i februar 2020, og billetsalget er netop gået i gang.

Selve panelet er forskellig fra by til by, og afsløres først på selve dagen.

Fem ud af seks stjerner i Århus

Tidligere i år gæstede Den Grå Side Live ligeledes Århus, og her var vores venner fra AarhusUpdate inde og anmelde showet. Sådan beskrev de blandt andet publikumsoplevelsen;

“Den første erotiske oplæsning stod Lars Hjortshøj for. Tilbagelænet på stolen og med korslagte ben fik han iPaden i hånden, og med en dyb og intens stemme læste han historien “Gjorde døtre til kvinder”.

Torben Chris var næste oplæser. “Mormor lærte mig at bolle”. En populær og grænseoverskridende historie, som flere i salen havde hørt på podcast, og som er Rasteds yndlingshistorie.

Flere gange undervejs flækkede oplæseren af grin, tog pis på handlingen, lavede forskellige stemmer eller benyttede sig af andre distancerende tricks, for at lette på det akavede øjeblik.

Et par gange demonstrerede panelet scenerne på gulvet, hvilket begejstrede publikum.

Panelet var gode til at involvere publikum og kom helt ud over scenekanten. Publikum levede sig ind i historierne, og med små opgaver til publikum kom de med udbrud undervejs. Der blev grinet højlydt, krummet tæer, og man væmmedes og undrede sig over historierne,” skrev AarhusUpdate i anmeldelsen og kvitterede med fem ud af seks stjerner.

Hvad: Den Grå Side Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Fredag d. 21. februar kl. 20.00
Billet-info her

Klog manøvre gør det muligt: Odense Blomsterfestival vender stærkt tilbage i 2020

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Kommune skærer hårdt på budgettet til kulturen i Odense.

Det betyder blandt andet, at tilskuddet til Odense Blomsterfestival forsvinder, og det kunne have ramt den populære festival hårdt.

Men Odense Blomsterfestival bliver fremadrettet en del af H.C. Andersen Festival, og det betyder, at niveauet holdes også i 2020.

Det skriver Fyens.dk.

Har længe været i dialog

Man har længe været i dialog om at smelte de to festivaler sammen, og med kommunens spareplan, så var det en naturlig vej.

“Blomsterfestivalen er vigtig for byen, og ved at lægge de to festivaler sammen kunne vi spare 400.000 kroner på driftsomkostningerne.

Målet har været at optimere, så publikum får den bedste oplevelse, og det tror jeg på lykkes.

Vi vil gerne flytte lidt flere begivenheder fra blomsterfestivalen ind i ugen for HCA Festivals og prøve at sikre, at så meget af det, der bygges op, kan blive. Jeg synes, der opstår en sær tomhed under festivalen, når man fjerner blomsterdekorationerne,” siger festivaldirektør i H.C. Andersen Festivals Peter Bøgholm til Fyens.

Foto: CurlyCurlyDK

Kronprinsesse Mary som protektor

Odense Blomsterfestival har også en høj stjerne i det danske kongehus.

De seneste syv år siden 2012 har Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary været protektor for Odense Blomsterfestival.

De seneste år har hun også prioriteret at komme til Odense for at åbne Blomsterfestivalen.

Siden 1999 har vi år efter år haft den smukke og populære blomsterfestival her i Odense.

Hvert år i august forvandles det centrale Odense til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

Op mod 240.000 gæster besøger hvert år Odense for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.