Burger-challenge i Odense: Tre gode burgersteder på tre timer

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce – Artiklen er lavet i samarbejde med Just Eat

MigogOdense inviterede en af vores madskribenter rundt omkring i landet til Odense, og gav ham en Burger-challenge;

Tag på rundtur på tre af de mest populære burgerbarer i Odense – og gør det på en eftermiddag!

Her er hans oplevelser med Burger-Challenge i Odense;

Når cravingen er ved at gnave dig i stykker, er der ganske enkelt ikke noget bedre end en ordentlig burger. Og når den så endda selv kommer og banker på døren, kan man ikke forlange mere.

Nu skulle jeg teste tre af de mest populære steder i Odense, hvor man kan få burgere bragt direkte hjem til dig.

Froggy’s Café

Froggy’s er efterhånden blevet en institution i byen. Både til de sene timer i nattelivet, og når depoterne skal fyldes op igen dagen derpå. Mine depoter skriger på burger, og jeg følger tjenerens anbefaling og bestiller den mest populære burger på kortet.

Det bliver en ordentlig svend af en bacon cheeseburger med 200 gram hakkebøf af krogmodnet oksekød, ost, hjertesalat, tomat, rødløg, syltede agurker, bacon, mayo og chilicreme (der ikke er alt for vred) i sesambolle.

Velvoksen burger og fritter med parmesanost og timian

Selvfølgelig serveret med burgerens klassiske partner in crime – fritter! Her i en chunky, men stadig sprød version. Normalt kan jeg bedst lide mine fries nøgne, bare vendt med salt, men her er der drysset revet parmesanost over som et fnuglet tæppe samt tørret timian, og det giver faktisk et ekstra nøk opad for mig.

Burgeren troner sig op foran mig, som om den udfordrer mig. You and me, punk! Der er bare noget smukt i sirligt at stable lag af bøf, bacon og sprøde grøntsager i højden. Bollen er gylden og har en let sprød skorpe og tilpas blød krumme. Ikke noget med en tung ganeskraber, som var populært på caféer for nogle år tilbage.

Den krogmodnede bøf er saftig med en fin stegeskorpe og god smag af grill, men det er baconen, der tager det meste af opmærksomheden. Det er faktisk ikke let at stege bacon, så det er sprødt men samtidig saftigt. Livets krydderi skal behandles med respekt, og Froggy’s version blærer sig ud over alle grænser og er den bedste, jeg har fået i lang tid.

Bacon cheeseburger fra Froggy’s

Alle dressinger er hjemmelavede, og det gør det svært for mig at efterlade de sidste fritter, selvom jeg har 2 burgersteder mere i min Burger-Challenge i dag. Men jeg modstår fristelsen og gør mig klar til næste etape.

Froggy’s Café

Vestergade 68

Café Mauritz

Med fem burgerbarer på Fyn er der vind i sejlene hos Mauritz. Igen lader jeg tjeneren anbefale burger, og jeg beslutter mig for at tage en alvorssnak med deres ’Pub burger’.

Den praler af 200 grams bøf af fynsk oksekød fra Grambogård, cheddarost, bacon, spejlæg, tomat, rucola, drueagurk, syltede rødløg, ketchup, HP-sauce og hjemmelavet pickel-mayo i mørk bolle. Hvis der var noget, der hed en morgenmads-burger, ville den se sådan her ud.

Pub burger’ med spejlæg og bacon

Spejlægget er perfekt tilberedt, så den cremede blomme flyder ud, da jeg tager den første bid. I det hele taget er der godt med snask, der samler ingredienserne og får burgeren til at hænge sammen i smagen.

Og måske er det i virkeligheden hemmeligheden bag den perfekte burger. Sammenhæng. Og så en god portion omhyggelighed, ifølge Mauritz’ italienske kok Giuliano. ”You have to take really good care of the food and put an effort in it. Never trust the machines.”

 

Kokken Giuliano er fra Napoli men ved, hvordan man sætter en burger sammen

Måske er rucolaen i min burger også hans italienske aftryk. Det fungerer i hvert fald underligt nok fint sammen med den engelske HP-dressing og den fynsktalende bøf.

Italien, England og Fyn i et umage, men velsmagende makkerskab. Jeg er tilfreds. Især når burgeren serveres med sprøde rodfrugtchips med urtedressing, der giver kærkomment knas til den ellers ret bløde burger.

Anden runde af min fynske burger-battle er overstået, og jeg forbereder mig så småt på sidste omgang. Jeg er ikke ligefrem overvældet af sult, men med den standard, jeg har oplevet indtil nu, glæder jeg mig alligevel til næste stop.

Café Mauritz

Skibhusvej 96

Joey’s Burger

Joey’s er en amerikansk inspireret burgerbar, og jeg slutter dagen af, hvor den startede. Med en klassisk bacon cheeseburger. Her med 200 gram bøf, tomat, ost, mayo, agurk, salat, rødløg, bacon og hjemmelavet dressing.

Alt sammen pakket ind i blød sesambolle fra bazaren. Ejeren Houtan er tidligere bager, og det bærer bollen præg af. Den er ristet men er stadig tilpas blød og agerer ikke bare indpakning af fyldet. Den smager faktisk af noget.

Bacon cheeseburger med perfekt stegt bøf

Burgeren fås også med 1000g kød – 5 bøffer stablet oven på hinanden! Et muskelbundt af en burger, der formentlig ville kunne lægge mig i benlås uden problemer. Men min bøf har en helt perfekt størrelse, og efter min mening skal mængden af kød passe til de øvrige ingredienser. Og det gør den her.

Samtidig kan jeg spise den med fingrene, som man bør. Burgere er måske ikke den mest instagram-venlige spise, men der er bare noget herligt løssluppent i at lade mayo og kødsaft drive ned af hænderne. Det er mad, der kan mærkes!

Det største flueben sætter jeg også ud for bøffen. Fordi Joey’s rent faktisk formår at stege den ordentligt. Min bøf er flammegrillet og pensles og krydres med barbecuesauce og en hemmelig blanding af tørrede krydderier.

Den har smuk stegeskorpe og vigtigst af alt et rosa indre, som jeg bad om. Med relativt enkle og få ingredienser er det ekstremt vigtigt, at bøffen sidder så eftertrykkeligt i skabet, som tilfældet er her. Godt gået.

Bøfferne hos Joey’s flammegrilles på gasgrill

Mine fritter er sprøde og drysset med timian, og i bedste amerikanerstil skyller jeg det hele ned med en vanilje milkshake. Jeg har helt glemt, hvor godt det egentlig passer til burgere.

Joey’s Burger

Hjallesevej 20

Mæt, tilfreds og en anelse tungere sætter jeg punktum for en rundtur på tre af de bedste burgersteder i Odense. Der er masser af lækre burgere derude, der kan opleves hjemme fra sofaen. Det er bare med at komme i gang.

Kendt restaurant: Vin og pil-selv rejer ad libitum kører hele sommeren

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år var det en bragende succes.

Nu gentager den kendte Restaurant Nordatlanten genistregen. De kører med et sommerkoncept, som de kalder rejer og vin ad libitum.

Vi danskere elsker konceptet med, at man må spise lige så meget man vil for en fast pris. Oftest er det fantasien om at spise løs af alskens lækkerier og drikke sig vissen i god vin der er det bedste.

Virkeligheden er langt hyppigere, at man hurtigt er mæt og tilpas.

Pil-selv rejer frisk fra fangst

Men konceptet på Restaurant Nordatlanten er genialt. Det er pil-selv rejer frisk fra fangst.

På deres Facebook-side skriver de følgende;

“Vores populære sommerkoncept med grønlandske pil-selv rejer og vin & bobler ad libitum er på kortet igen!

Det er ægte sommer i Danmark, og det skal nydes til fulde. Vi har opgraderet vores udendørsområde med større terrasse, der er oplagt til kolde drikke og varme sommerdage.

Spis og drik alt hvad hjertet og maven begærer for 269 kr.”

Tilbuddet gælder dog i lidt begrænsede tidsrum. Tirsdage mellem 18-21 og fredag samt lørdag 15-18.

Sommer tilbuddet starter på næste fredag den 1. juni og går hen over sommeren, så der bliver rigeligt tid til at nå at prøve konceptet.

Dyre biler: Jesper Buch kommer til Odense i et lyn af en Audi

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR Presse
Foto: DR Presse

Just Eat-stifteren Jesper Buch er med sin deltagelse i Løvens Hule blevet en ret så populær og kendt skikkelse i hele landet.

Han er også kendt for sin passion for lækre superbiler, og han har blandt andet ejet en Lamborghini. På lørdag den 26. maj kan du hilse på Jesper Buch, når en række af Danmarks dyreste superbiler gæster Brandts Klædefabrik.

Jesper Buch er i år med i kørerfeltet til Velgørenhedsløbet Cool Car Race, der hvert år indsamler penge til børn, som trænger til en ekstra håndsrækning.

“Kom til Odense på lørdag 9.00-10.30 ved Brandts Klædefabrik og se 40 superbiler og spark lidt dæk,” skriver Jesper Buch på sin Facebook-side.

Han afslører, at han selv kommer i et lyn af en Audi.

“I finder mig ved en sort Audi RS6 med 02 på siden,” skriver Buch.

Sådan ser en AudiRS6 ud

Den er hurtigere end en Lamborghini

I kommentarsporet på Facebook-opslaget drilles Jesper Buch dog med, at en Audi 6’er model er en familiebil. Men den rige erhvervsprofil er ikke sen til at komme med en respons på den påstand.

“Skal vi ud og kigge? Selvom superbil og AudiRs6 i samme sætning er lidt…Tja. Men han har måske solgt sin Lamborghini,” skriver Per Bendiksen i en kommentar.

Jesper Buch svarer hurtigt;

“Det har jeg ikke (solgt) – den er bare langsommere end RS6 (730HP), og jeg orker ikke 1500 km i en italiensk 2 pers.,” skriver Jesper Buch.

Der er i skrivende stund 78, der har liket den kommentar.

Eneste Ferrari i verden indpakket på denne måde

I år kan bilentusiaster i Odense også glæde sig over verdens eneste Ferrari California indpakket i et unika-kunstværk af den danske Los Angeles-baserede kunstner Mikael B.

Cool Car Race kører i år gennem Sverige, Danmark og Tyskland den 25.-27. maj 2018.

Cool Car Race begyndte i 2012 som et løb for velhavende erhvervsfolk, der gerne ville støtte børn med behov for en ekstra håndsrækning. I 2017 blev der indsamlet 911.484 kr., og i løbet af de seks år, Cool Car Race har eksisteret, har 150 deltagere indsamlet mere end to mio. kroner til velgørenhed.

Fra 2018 går de indsamlede penge til CoolUnite-fonden, som derefter sender pengene videre til børn i Danmark.

I år kører manden bag løbet, marketingdirektør i Coolshop Jacob Risgaard, i en Ferrari, som er indpakket i et unika-kunstværk malet af den nationalt og internationalt anerkendte kunstner Mikael B, der til daglig bor i Los Angeles.

Det kan du læse meget mere om her

Kæmpe havnefest i weekenden: Så mange fede ting sker der

Skrevet af: Jens Erik Møller
Pressefoto
Pressefoto

Sidste weekend i maj danner havneområdet i Odense traditionen tro rammerne for en sand folkefest.

Det sker, når Havnekulturfestivalen løber af stablen for 14. gang. Startskuddet lyder på fredag 25. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Havnekulturfestivalen har i mange år fungeret som en kulturel smeltedigel for musik, dans, gadeoptræden, børneaktiviteter, kunsthåndværk og meget andet, og det er blandt andet her, at de kulturelle vækstlag mødes med det mere professionelle kulturliv.

Det kan ses i det omfattende program, som festivalen har udsendt.

Mange aktiviteter fordelt på flere områder

Festivalen er gratis og de mange aktiviteter er fordelt på områderne Havnepladsen, Det Grønne Område, Siloøen, Byens Ø, Vandaktiviteter samt et helt nyt kreativt område på Kulturkajen.

Derudover kan festivalen præsentere et nyt samarbejde med naboerne i Storms Pakhus. Her afholdes der blandt andet afterparty, når dags- og aftenaktiviteterne på havnen er slut.

Her får du overblikket

Musik

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe – lige fra rap og hiphop til metalaften på Kranscenen lørdag aften. De store trækplastre er The Sandmen, Moody og Aura, der spiller på Musikscenen på Havnepladsen hhv. fredag og lørdag aften.

Dans

På Dansescenen leverer en række lokale foreninger og dansere en perlerække af spændende og fængende optrædener. Her kan du opleve alt fra tyrkisk folkedans, mavedans og salsa til hiphop, streetdance og opvisning med Viking Cheerleaders og Odense Tamburkorps.

For børn

Festivalen byder på mange oplevelser og aktiviteter for børn. Man kan blandt andet prøve en sjov cykel, sejle på de syv verdenshave i sandkassens sørøverskib, blive malet i ansigtet som en løve på Kunstkajen eller tage på skattejagt med LegeRuten. Og som et særligt højdepunkt optræder Motor Mille søndag eftermiddag kl. 12.30.

Mad

Uden mad og drikke går den ikke, og festivalens forskellige områder byder på et overflødighedshorn af gastronomiske oplevelser. Spis i Ungdomshusets pølsevogn eller prøv smørrebrød og frikadeller i Gyda’s Have. Eller vegansk guf hos Venchi i form af lækon-burgere og sandwiches med kikærtemousse.

Til dessert er der blandt andet hjemmelavet italiensk is hos Il Gusto – for blot at nævne nogle af de mange madtilbud i festivalområdet. Og så må man ikke glemme Gourmetteltet, der serverer tre-retters gourmetmiddag og brunch deluxe. Det er placeret på terrassen ved Ungdomshusets Café med udsigt over havnebadet.

Pressefoto

Det må du ikke misse

  • Female festival fredag og lørdag, hvor du blandt andet kan få lavet din egen Boob t-shirt.
  • Retrogaming, hvor du kan prøve Tekken, Mario og andre af de gamle computerspil fra 80’erne.
  • Åben cirkustræning med Dynamo på Byens Ø.
  • Parkouropvisning lørdag eftermiddag kl. 16 på Byens Ø
  • Vandaktiviteter – fx Water balls på vandet ved Byens Ø eller en tur på vandscooter ved Gl. Havnekaj
  • Oplevelseshave for børn med “Teater Transportable” og modighedstest, hvor børn får et modighedsdiplom og en lille gave.
  • Det internationale hjørne med blandt andet folkemusik og kædedans fra Anatolien.
  • Arbejdende kunstnere og kunsthåndværkere, streetperformere og gademusikanter på Kunstkajen.
  • Gourmettelt med tre-retters menu og brunch de-luxe.

Her kan du se Havnekulturfestivalens fulde program.

 

Gigantisk projekt i Odense: Byggeri for halv milliard sættes i gang

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: www.barfoedgroup.dk
Foto: www.barfoedgroup.dk

Ejendomskoncernen Barfoed Group har netop offentliggjort byggeplaner for Munkebjerg Park i Odense M.

Der er i den grad store planer for den nye Odense-bydel. Det skriver nyhedsitet Byens Ejendom.

Barfoed Group opførte allerede i 2010 de første 188 lejeboliger på Munkebjerg Park, der har været fuldt udlejet, siden de stod færdige. Nu har Odense Kommune vedtaget en ny lokalplan for området, der samlet set giver Barfoed Group mulighed for at opføre yderligere 75.000 kvadratmeter byggeri.

700-800 nye boliger opføres

Den nye lokalplan vil, ifølge Byens Ejendom, tilføre Munkebjerg Park 700-800 nye boliger i op til 10 etagers højde samt lejemål til forskelligt erhvervsformål.

Byggeriet forventes, ifølge Byens Ejendom, at blive opført etapevis i de kommende fire til fem år, og det samlede byggeri vil have en værdi på mellem 1,6 og 1,7 milliarder kr. Både bolig- og erhvervsdelen tegnes af arkitektfirmaet Juul & Frost.

Byggeriet starter til august

Første etape af byggeriet går i gang til august. Det drejer sig om 20.000 kvadratmeter bolig- og erhvervslejemål til en værdi af op mod 500 millioner kr. Ifølge planerne kommer det nye byggeri til at indeholde 145 lejeboliger i forskellige størrelser samt erhverv i form af blandt andet kontor, dagligvarebutikker, fitness, detail, hotel og daginstitutioner.

Munkebjerg Park er blandt andet nabo til Syddansk Universitet, Forskerparken, EUC Lillebælt, Syddansk Erhvervsskole og det nye supersygehus (OUH).

Området har ifølge koncerndirektør Frederik Barfoed et stort behov for alle typer af lejeboliger, da mere end 60.000 mennesker kommer til at bo og arbejde i området til daglig.

Det er desuden vigtigt for Barfoed Group, at hele området får et parklignende præg, så boligerne bliver opført i et miljø med nem adgang til fredskov og egne fritidsarealer.

Torsdagskoncerter: Her er navnene

Skrevet af: Jens Erik Møller
Go Go Berlin spiller 26. juli og afslutter dermed de populære torsdagskoncerter i Kongens Have. Pressefoto: Morten Rygaard
Go Go Berlin spiller 26. juli og afslutter dermed de populære torsdagskoncerter i Kongens Have. Pressefoto: Morten Rygaard

Nu er navnene klar til de populære torsdagskoncerter i Kongens Have i juli måned. Næsten i hvert fald, for det sidste hovednavn mangler endnu. Men allerede nu står det klart, at det bliver fire torsdage fyldt med musikalske godbider.

Det hele skydes i gang 5. juli med den vestjyske sværvægter, Johnny Madsen. Som opvarmning kan odensianerne opleve dancehall-gruppen Holmens Hustlers, så hvis man ikke er til den vestjyske folk-rocklegende, er der alligevel guf for øregangene i Kongens Have denne torsdag. Samme dag er der også åbning af ITU Multisport World Championships Festival i Kongens Have, hvilket medfører, at haven er indrettet lidt anderledes, end den plejer. Men scenen er der ikke rykket ved. Den står samme sted som altid.

Ugen efter, den 12. juli, er det Shaka Loveless’ tur til at indtage scenen. Han får følgeskab af Par-Don og elektro-duoen Rest in Beats.

Og der er i sandhed noget for enhver smag, for torsdag 19. juli bliver Kongens Have en skøn blanding af metal, dansktop og disco. Det sker, når scenen indtages af Divided by X, Katrine på toppen og ABBAtizers.

Det hele sluttes af 26. juli, hvor Go Go Berlin og Caliber Mecs samt et endnu ikke offentliggjort hovednavn står for underholdningen.

Der er fri entré til de fire torsdagskoncerter.