Burger-challenge i Odense: Tre gode burgersteder på tre timer

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce – Artiklen er lavet i samarbejde med Just Eat

MigogOdense inviterede en af vores madskribenter rundt omkring i landet til Odense, og gav ham en Burger-challenge;

Tag på rundtur på tre af de mest populære burgerbarer i Odense – og gør det på en eftermiddag!

Her er hans oplevelser med Burger-Challenge i Odense;

Når cravingen er ved at gnave dig i stykker, er der ganske enkelt ikke noget bedre end en ordentlig burger. Og når den så endda selv kommer og banker på døren, kan man ikke forlange mere.

Nu skulle jeg teste tre af de mest populære steder i Odense, hvor man kan få burgere bragt direkte hjem til dig.

Froggy’s Café

Froggy’s er efterhånden blevet en institution i byen. Både til de sene timer i nattelivet, og når depoterne skal fyldes op igen dagen derpå. Mine depoter skriger på burger, og jeg følger tjenerens anbefaling og bestiller den mest populære burger på kortet.

Det bliver en ordentlig svend af en bacon cheeseburger med 200 gram hakkebøf af krogmodnet oksekød, ost, hjertesalat, tomat, rødløg, syltede agurker, bacon, mayo og chilicreme (der ikke er alt for vred) i sesambolle.

Velvoksen burger og fritter med parmesanost og timian

Selvfølgelig serveret med burgerens klassiske partner in crime – fritter! Her i en chunky, men stadig sprød version. Normalt kan jeg bedst lide mine fries nøgne, bare vendt med salt, men her er der drysset revet parmesanost over som et fnuglet tæppe samt tørret timian, og det giver faktisk et ekstra nøk opad for mig.

Burgeren troner sig op foran mig, som om den udfordrer mig. You and me, punk! Der er bare noget smukt i sirligt at stable lag af bøf, bacon og sprøde grøntsager i højden. Bollen er gylden og har en let sprød skorpe og tilpas blød krumme. Ikke noget med en tung ganeskraber, som var populært på caféer for nogle år tilbage.

Den krogmodnede bøf er saftig med en fin stegeskorpe og god smag af grill, men det er baconen, der tager det meste af opmærksomheden. Det er faktisk ikke let at stege bacon, så det er sprødt men samtidig saftigt. Livets krydderi skal behandles med respekt, og Froggy’s version blærer sig ud over alle grænser og er den bedste, jeg har fået i lang tid.

Bacon cheeseburger fra Froggy’s

Alle dressinger er hjemmelavede, og det gør det svært for mig at efterlade de sidste fritter, selvom jeg har 2 burgersteder mere i min Burger-Challenge i dag. Men jeg modstår fristelsen og gør mig klar til næste etape.

Froggy’s Café

Vestergade 68

Café Mauritz

Med fem burgerbarer på Fyn er der vind i sejlene hos Mauritz. Igen lader jeg tjeneren anbefale burger, og jeg beslutter mig for at tage en alvorssnak med deres ’Pub burger’.

Den praler af 200 grams bøf af fynsk oksekød fra Grambogård, cheddarost, bacon, spejlæg, tomat, rucola, drueagurk, syltede rødløg, ketchup, HP-sauce og hjemmelavet pickel-mayo i mørk bolle. Hvis der var noget, der hed en morgenmads-burger, ville den se sådan her ud.

Pub burger’ med spejlæg og bacon

Spejlægget er perfekt tilberedt, så den cremede blomme flyder ud, da jeg tager den første bid. I det hele taget er der godt med snask, der samler ingredienserne og får burgeren til at hænge sammen i smagen.

Og måske er det i virkeligheden hemmeligheden bag den perfekte burger. Sammenhæng. Og så en god portion omhyggelighed, ifølge Mauritz’ italienske kok Giuliano. ”You have to take really good care of the food and put an effort in it. Never trust the machines.”

 

Kokken Giuliano er fra Napoli men ved, hvordan man sætter en burger sammen

Måske er rucolaen i min burger også hans italienske aftryk. Det fungerer i hvert fald underligt nok fint sammen med den engelske HP-dressing og den fynsktalende bøf.

Italien, England og Fyn i et umage, men velsmagende makkerskab. Jeg er tilfreds. Især når burgeren serveres med sprøde rodfrugtchips med urtedressing, der giver kærkomment knas til den ellers ret bløde burger.

Anden runde af min fynske burger-battle er overstået, og jeg forbereder mig så småt på sidste omgang. Jeg er ikke ligefrem overvældet af sult, men med den standard, jeg har oplevet indtil nu, glæder jeg mig alligevel til næste stop.

Café Mauritz

Skibhusvej 96

Joey’s Burger

Joey’s er en amerikansk inspireret burgerbar, og jeg slutter dagen af, hvor den startede. Med en klassisk bacon cheeseburger. Her med 200 gram bøf, tomat, ost, mayo, agurk, salat, rødløg, bacon og hjemmelavet dressing.

Alt sammen pakket ind i blød sesambolle fra bazaren. Ejeren Houtan er tidligere bager, og det bærer bollen præg af. Den er ristet men er stadig tilpas blød og agerer ikke bare indpakning af fyldet. Den smager faktisk af noget.

Bacon cheeseburger med perfekt stegt bøf

Burgeren fås også med 1000g kød – 5 bøffer stablet oven på hinanden! Et muskelbundt af en burger, der formentlig ville kunne lægge mig i benlås uden problemer. Men min bøf har en helt perfekt størrelse, og efter min mening skal mængden af kød passe til de øvrige ingredienser. Og det gør den her.

Samtidig kan jeg spise den med fingrene, som man bør. Burgere er måske ikke den mest instagram-venlige spise, men der er bare noget herligt løssluppent i at lade mayo og kødsaft drive ned af hænderne. Det er mad, der kan mærkes!

Det største flueben sætter jeg også ud for bøffen. Fordi Joey’s rent faktisk formår at stege den ordentligt. Min bøf er flammegrillet og pensles og krydres med barbecuesauce og en hemmelig blanding af tørrede krydderier.

Den har smuk stegeskorpe og vigtigst af alt et rosa indre, som jeg bad om. Med relativt enkle og få ingredienser er det ekstremt vigtigt, at bøffen sidder så eftertrykkeligt i skabet, som tilfældet er her. Godt gået.

Bøfferne hos Joey’s flammegrilles på gasgrill

Mine fritter er sprøde og drysset med timian, og i bedste amerikanerstil skyller jeg det hele ned med en vanilje milkshake. Jeg har helt glemt, hvor godt det egentlig passer til burgere.

Joey’s Burger

Hjallesevej 20

Mæt, tilfreds og en anelse tungere sætter jeg punktum for en rundtur på tre af de bedste burgersteder i Odense. Der er masser af lækre burgere derude, der kan opleves hjemme fra sofaen. Det er bare med at komme i gang.

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Vil stoppe farlig vane: Politiet gennemfører massiv kontrol på vejene i denne uge

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland

Fra i dag og resten af ugen sætter politiet ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene.

Det sker samtidig med, at en landsdækkende kampagne opfordrer flere til at køre bil, når de kører bil.

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter man ind med en uopmærksomhedskontrol fra mandag den 17. til søndag den 23. februar.

Det gælder også her i Odense-området og resten af Fyn, oplyser Fyns Politi.

“Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt.

For at forebygge de her ulykker sætter vi ind med kontrol i den kommende uge,” siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Hvad laver folk bag rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i 2019, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 20.000 trafikanter foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at 0,8 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel taler i håndholdt mobiltelefon, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer, især lastbiler, er et problem.

Blandt lastbilchauffører taler 2,7 % i håndholdt mobiltelefon.

Udfører distraherende handling

Brugen af håndholdt mobiltelefon under kørsel er faldet siden en tilsvarende undersøgelse i 2017, hvor 1,0 % af alle førere af personbil og 3,8 % af lastbilchauffører talte i håndholdt mobiltelefon.

Herudover fastslår undersøgelsen, at 7,8 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en distraherende handling, så som at tale i håndholdt eller håndfri mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser, drikker eller lignende.

Hvor cirka 8 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig 18,7 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Vil påvirke trafikken i over to måneder: Mandag starter vejarbejde i trafikeret kryds

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i forvejen ikke det bedste kryds i myldretrafikken.

Når rigtig mange møder tilbage på job og studier igen efter vinterferien, så kan man møde udfordringer i et af centrums mest trafikerede lyskryds.

Mandag 17. februar begynder arbejdet, der skal føre letbanens spor på tværs af Nørregade ved Østre Stationsvej.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Arbejdet i det centrale kryds bliver delt op i to faser, én i hver side af vejen, så det hele tiden er muligt for trafikanter at komme til og fra Nørregade.

Cyklister skal også ændre rute

Cyklister skal dog være opmærksomme på, at de skal trække cyklen via fodgængerfeltet, når de skal krydse Østre Stationsvej mellem Hotel Cabinn og Nørregade.

Arbejdet i krydset forventes at være frem til midten af maj. Så der er i princippet tale om 13 uger, hvor det vil give gener.

Man skal også være opmærksom på, at i den kommende weekend spærres Middelfartvej for biltrafik i begge retninger mellem Grønløkkevej og Christmas Møllers Vej.

Har begrænset til weekender

Det arbejde blev igangsat allerede i fredags og har varet hele denne weekend. Men man har formået at begrænse det kun til weekenderne.

Mens der bliver arbejdet, er der omkørsel for biler via Grønløkkevej, Falen og Kløvermosevej. Find desuden alternative ruter på www.odenserundt.dk.

Bybusserne på Middelfartvej kører også ad alternative ruter. Find info om bybusserne på Fynbus’ hjemmeside.

Cyklister og gående kan fortsat benytte Middelfartvej i de to weekender.

Nu rykker det: Havnebyggeri skal skabe masser af liv på Odense Havn

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto af Odense Havn
Arkivfoto af Odense Havn

Et nyt stort byggeri på Odense Havn er nu kommet i fuld gang. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Planerne er i den grad spændende.

For havnebyggeriet i op ti etagers højde kommer til at skabe en masse liv i området.

Det er allerede sikkert, at byggeriet kommer til at bestå af boliger, erhvervslokaler og et p-hus. Derudover er det bekræftet, at Rema1000 som bliver den første store dagligvarebutik i området.

Satser på caféer og restauranter

Bygherre Innovater oplyser desuden til Fyens Stiftstidende, at man håber at lukke aftaler med caféer, restauranter og muligvis et bageri til de nederste lokaler i byggeriet.

“Vi ønsker at lave en levende stueetage. Det, som allerede er på havnen, er jo super.

Jeg var der sidste sommer, og der var masser af folk. Der sker meget dernede. Det er det, som vores projekt gerne skulle understøtte,” siger Morten Lykke, direktør i Innovater til Fyens.

Innovater har fundet og fået bygget lokaler eller stået for renoveringer og udbygninger for stort set alle de store dagligvarekæder i Danmark, og dertil for jem & fix, som er byggemarkedernes lavpriskæde.

De har projekter i hele landet, og derfor er det en god garanti for kvalitet i byggeriet samt at der kommer gode lejere ind, at Innovater har et stort branchekendskab og netværk.