Burger-challenge i Odense: Tre gode burgersteder på tre timer

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce – Artiklen er lavet i samarbejde med Just Eat

MigogOdense inviterede en af vores madskribenter rundt omkring i landet til Odense, og gav ham en Burger-challenge;

Tag på rundtur på tre af de mest populære burgerbarer i Odense – og gør det på en eftermiddag!

Her er hans oplevelser med Burger-Challenge i Odense;

Når cravingen er ved at gnave dig i stykker, er der ganske enkelt ikke noget bedre end en ordentlig burger. Og når den så endda selv kommer og banker på døren, kan man ikke forlange mere.

Nu skulle jeg teste tre af de mest populære steder i Odense, hvor man kan få burgere bragt direkte hjem til dig.

Froggy’s Café

Froggy’s er efterhånden blevet en institution i byen. Både til de sene timer i nattelivet, og når depoterne skal fyldes op igen dagen derpå. Mine depoter skriger på burger, og jeg følger tjenerens anbefaling og bestiller den mest populære burger på kortet.

Det bliver en ordentlig svend af en bacon cheeseburger med 200 gram hakkebøf af krogmodnet oksekød, ost, hjertesalat, tomat, rødløg, syltede agurker, bacon, mayo og chilicreme (der ikke er alt for vred) i sesambolle.

Velvoksen burger og fritter med parmesanost og timian

Selvfølgelig serveret med burgerens klassiske partner in crime – fritter! Her i en chunky, men stadig sprød version. Normalt kan jeg bedst lide mine fries nøgne, bare vendt med salt, men her er der drysset revet parmesanost over som et fnuglet tæppe samt tørret timian, og det giver faktisk et ekstra nøk opad for mig.

Burgeren troner sig op foran mig, som om den udfordrer mig. You and me, punk! Der er bare noget smukt i sirligt at stable lag af bøf, bacon og sprøde grøntsager i højden. Bollen er gylden og har en let sprød skorpe og tilpas blød krumme. Ikke noget med en tung ganeskraber, som var populært på caféer for nogle år tilbage.

Den krogmodnede bøf er saftig med en fin stegeskorpe og god smag af grill, men det er baconen, der tager det meste af opmærksomheden. Det er faktisk ikke let at stege bacon, så det er sprødt men samtidig saftigt. Livets krydderi skal behandles med respekt, og Froggy’s version blærer sig ud over alle grænser og er den bedste, jeg har fået i lang tid.

Bacon cheeseburger fra Froggy’s

Alle dressinger er hjemmelavede, og det gør det svært for mig at efterlade de sidste fritter, selvom jeg har 2 burgersteder mere i min Burger-Challenge i dag. Men jeg modstår fristelsen og gør mig klar til næste etape.

Froggy’s Café

Vestergade 68

Café Mauritz

Med fem burgerbarer på Fyn er der vind i sejlene hos Mauritz. Igen lader jeg tjeneren anbefale burger, og jeg beslutter mig for at tage en alvorssnak med deres ’Pub burger’.

Den praler af 200 grams bøf af fynsk oksekød fra Grambogård, cheddarost, bacon, spejlæg, tomat, rucola, drueagurk, syltede rødløg, ketchup, HP-sauce og hjemmelavet pickel-mayo i mørk bolle. Hvis der var noget, der hed en morgenmads-burger, ville den se sådan her ud.

Pub burger’ med spejlæg og bacon

Spejlægget er perfekt tilberedt, så den cremede blomme flyder ud, da jeg tager den første bid. I det hele taget er der godt med snask, der samler ingredienserne og får burgeren til at hænge sammen i smagen.

Og måske er det i virkeligheden hemmeligheden bag den perfekte burger. Sammenhæng. Og så en god portion omhyggelighed, ifølge Mauritz’ italienske kok Giuliano. ”You have to take really good care of the food and put an effort in it. Never trust the machines.”

 

Kokken Giuliano er fra Napoli men ved, hvordan man sætter en burger sammen

Måske er rucolaen i min burger også hans italienske aftryk. Det fungerer i hvert fald underligt nok fint sammen med den engelske HP-dressing og den fynsktalende bøf.

Italien, England og Fyn i et umage, men velsmagende makkerskab. Jeg er tilfreds. Især når burgeren serveres med sprøde rodfrugtchips med urtedressing, der giver kærkomment knas til den ellers ret bløde burger.

Anden runde af min fynske burger-battle er overstået, og jeg forbereder mig så småt på sidste omgang. Jeg er ikke ligefrem overvældet af sult, men med den standard, jeg har oplevet indtil nu, glæder jeg mig alligevel til næste stop.

Café Mauritz

Skibhusvej 96

Joey’s Burger

Joey’s er en amerikansk inspireret burgerbar, og jeg slutter dagen af, hvor den startede. Med en klassisk bacon cheeseburger. Her med 200 gram bøf, tomat, ost, mayo, agurk, salat, rødløg, bacon og hjemmelavet dressing.

Alt sammen pakket ind i blød sesambolle fra bazaren. Ejeren Houtan er tidligere bager, og det bærer bollen præg af. Den er ristet men er stadig tilpas blød og agerer ikke bare indpakning af fyldet. Den smager faktisk af noget.

Bacon cheeseburger med perfekt stegt bøf

Burgeren fås også med 1000g kød – 5 bøffer stablet oven på hinanden! Et muskelbundt af en burger, der formentlig ville kunne lægge mig i benlås uden problemer. Men min bøf har en helt perfekt størrelse, og efter min mening skal mængden af kød passe til de øvrige ingredienser. Og det gør den her.

Samtidig kan jeg spise den med fingrene, som man bør. Burgere er måske ikke den mest instagram-venlige spise, men der er bare noget herligt løssluppent i at lade mayo og kødsaft drive ned af hænderne. Det er mad, der kan mærkes!

Det største flueben sætter jeg også ud for bøffen. Fordi Joey’s rent faktisk formår at stege den ordentligt. Min bøf er flammegrillet og pensles og krydres med barbecuesauce og en hemmelig blanding af tørrede krydderier.

Den har smuk stegeskorpe og vigtigst af alt et rosa indre, som jeg bad om. Med relativt enkle og få ingredienser er det ekstremt vigtigt, at bøffen sidder så eftertrykkeligt i skabet, som tilfældet er her. Godt gået.

Bøfferne hos Joey’s flammegrilles på gasgrill

Mine fritter er sprøde og drysset med timian, og i bedste amerikanerstil skyller jeg det hele ned med en vanilje milkshake. Jeg har helt glemt, hvor godt det egentlig passer til burgere.

Joey’s Burger

Hjallesevej 20

Mæt, tilfreds og en anelse tungere sætter jeg punktum for en rundtur på tre af de bedste burgersteder i Odense. Der er masser af lækre burgere derude, der kan opleves hjemme fra sofaen. Det er bare med at komme i gang.