Burger-challenge i Odense: Tre gode burgersteder på tre timer

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce – Artiklen er lavet i samarbejde med Just Eat

MigogOdense inviterede en af vores madskribenter rundt omkring i landet til Odense, og gav ham en Burger-challenge;

Tag på rundtur på tre af de mest populære burgerbarer i Odense – og gør det på en eftermiddag!

Her er hans oplevelser med Burger-Challenge i Odense;

Når cravingen er ved at gnave dig i stykker, er der ganske enkelt ikke noget bedre end en ordentlig burger. Og når den så endda selv kommer og banker på døren, kan man ikke forlange mere.

Nu skulle jeg teste tre af de mest populære steder i Odense, hvor man kan få burgere bragt direkte hjem til dig.

Froggy’s Café

Froggy’s er efterhånden blevet en institution i byen. Både til de sene timer i nattelivet, og når depoterne skal fyldes op igen dagen derpå. Mine depoter skriger på burger, og jeg følger tjenerens anbefaling og bestiller den mest populære burger på kortet.

Det bliver en ordentlig svend af en bacon cheeseburger med 200 gram hakkebøf af krogmodnet oksekød, ost, hjertesalat, tomat, rødløg, syltede agurker, bacon, mayo og chilicreme (der ikke er alt for vred) i sesambolle.

Velvoksen burger og fritter med parmesanost og timian

Selvfølgelig serveret med burgerens klassiske partner in crime – fritter! Her i en chunky, men stadig sprød version. Normalt kan jeg bedst lide mine fries nøgne, bare vendt med salt, men her er der drysset revet parmesanost over som et fnuglet tæppe samt tørret timian, og det giver faktisk et ekstra nøk opad for mig.

Burgeren troner sig op foran mig, som om den udfordrer mig. You and me, punk! Der er bare noget smukt i sirligt at stable lag af bøf, bacon og sprøde grøntsager i højden. Bollen er gylden og har en let sprød skorpe og tilpas blød krumme. Ikke noget med en tung ganeskraber, som var populært på caféer for nogle år tilbage.

Den krogmodnede bøf er saftig med en fin stegeskorpe og god smag af grill, men det er baconen, der tager det meste af opmærksomheden. Det er faktisk ikke let at stege bacon, så det er sprødt men samtidig saftigt. Livets krydderi skal behandles med respekt, og Froggy’s version blærer sig ud over alle grænser og er den bedste, jeg har fået i lang tid.

Bacon cheeseburger fra Froggy’s

Alle dressinger er hjemmelavede, og det gør det svært for mig at efterlade de sidste fritter, selvom jeg har 2 burgersteder mere i min Burger-Challenge i dag. Men jeg modstår fristelsen og gør mig klar til næste etape.

Froggy’s Café

Vestergade 68

Café Mauritz

Med fem burgerbarer på Fyn er der vind i sejlene hos Mauritz. Igen lader jeg tjeneren anbefale burger, og jeg beslutter mig for at tage en alvorssnak med deres ’Pub burger’.

Den praler af 200 grams bøf af fynsk oksekød fra Grambogård, cheddarost, bacon, spejlæg, tomat, rucola, drueagurk, syltede rødløg, ketchup, HP-sauce og hjemmelavet pickel-mayo i mørk bolle. Hvis der var noget, der hed en morgenmads-burger, ville den se sådan her ud.

Pub burger’ med spejlæg og bacon

Spejlægget er perfekt tilberedt, så den cremede blomme flyder ud, da jeg tager den første bid. I det hele taget er der godt med snask, der samler ingredienserne og får burgeren til at hænge sammen i smagen.

Og måske er det i virkeligheden hemmeligheden bag den perfekte burger. Sammenhæng. Og så en god portion omhyggelighed, ifølge Mauritz’ italienske kok Giuliano. ”You have to take really good care of the food and put an effort in it. Never trust the machines.”

 

Kokken Giuliano er fra Napoli men ved, hvordan man sætter en burger sammen

Måske er rucolaen i min burger også hans italienske aftryk. Det fungerer i hvert fald underligt nok fint sammen med den engelske HP-dressing og den fynsktalende bøf.

Italien, England og Fyn i et umage, men velsmagende makkerskab. Jeg er tilfreds. Især når burgeren serveres med sprøde rodfrugtchips med urtedressing, der giver kærkomment knas til den ellers ret bløde burger.

Anden runde af min fynske burger-battle er overstået, og jeg forbereder mig så småt på sidste omgang. Jeg er ikke ligefrem overvældet af sult, men med den standard, jeg har oplevet indtil nu, glæder jeg mig alligevel til næste stop.

Café Mauritz

Skibhusvej 96

Joey’s Burger

Joey’s er en amerikansk inspireret burgerbar, og jeg slutter dagen af, hvor den startede. Med en klassisk bacon cheeseburger. Her med 200 gram bøf, tomat, ost, mayo, agurk, salat, rødløg, bacon og hjemmelavet dressing.

Alt sammen pakket ind i blød sesambolle fra bazaren. Ejeren Houtan er tidligere bager, og det bærer bollen præg af. Den er ristet men er stadig tilpas blød og agerer ikke bare indpakning af fyldet. Den smager faktisk af noget.

Bacon cheeseburger med perfekt stegt bøf

Burgeren fås også med 1000g kød – 5 bøffer stablet oven på hinanden! Et muskelbundt af en burger, der formentlig ville kunne lægge mig i benlås uden problemer. Men min bøf har en helt perfekt størrelse, og efter min mening skal mængden af kød passe til de øvrige ingredienser. Og det gør den her.

Samtidig kan jeg spise den med fingrene, som man bør. Burgere er måske ikke den mest instagram-venlige spise, men der er bare noget herligt løssluppent i at lade mayo og kødsaft drive ned af hænderne. Det er mad, der kan mærkes!

Det største flueben sætter jeg også ud for bøffen. Fordi Joey’s rent faktisk formår at stege den ordentligt. Min bøf er flammegrillet og pensles og krydres med barbecuesauce og en hemmelig blanding af tørrede krydderier.

Den har smuk stegeskorpe og vigtigst af alt et rosa indre, som jeg bad om. Med relativt enkle og få ingredienser er det ekstremt vigtigt, at bøffen sidder så eftertrykkeligt i skabet, som tilfældet er her. Godt gået.

Bøfferne hos Joey’s flammegrilles på gasgrill

Mine fritter er sprøde og drysset med timian, og i bedste amerikanerstil skyller jeg det hele ned med en vanilje milkshake. Jeg har helt glemt, hvor godt det egentlig passer til burgere.

Joey’s Burger

Hjallesevej 20

Mæt, tilfreds og en anelse tungere sætter jeg punktum for en rundtur på tre af de bedste burgersteder i Odense. Der er masser af lækre burgere derude, der kan opleves hjemme fra sofaen. Det er bare med at komme i gang.

Forventer op mod 240.000 besøgende: Blomsterfestival starter i denne uge

Skrevet af: Jens Erik Møller

Siden 1999 har vi hvert år haft en særlig blomsterfestival her i Odense, hvor bymidten forvandles til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

I år afvikles den populære festival fra på torsdag d. 16. august og fire dage frem.

Odense Blomsterfestival har efterhånden udviklet sig til at være en af byens helt store begivenheder i sensommeren.

Op mod 240.000 gæster ventes at komme fra nær og fjern for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.

Traditionen tro samles festivalen hvert år om et tema, som hjælper til med at give et blomsterparadis spækket med kunst, kultur og underholdning for hele familien.

Årets tema med afsæt i bæredygtighed

I år er temaet Cycling-Recycling, som er opstået med afsæt i tanker om bæredygtighed, grønt fokus og genbrug. Under festivalen vil du således opleve Danmarks Cykelby Odense og natur og blomster smukt smeltet sammen.

Byen kommer under festivalen til at stå på den anden ende med forskellige blomsteraktiviteter og udstillinger, der alle er gratis.

Du kan opleve 43 unikke udstillinger, og herunder giver vi et samlet overblik over nogle af de mange forskellige aktiviteter. Du kan blandt andet deltage i en planteworkshop, blive bedre til blomsterbinding, ”skide til måls” i miljøteltet, vinde krydderurter, få gode råd fra gartneren – og meget, meget andet.

Åbningsceremoni på Flakhaven

Blomsterfestivalen skydes officielt i gang med en åbningscermoni på Flakhaven torsdag 16. august kl. 17.

Her åbnes festivalen af Energi, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholdt, og der navngives traditionen tro en ny blomst. For at bevare spændingen om, hvad eller hvem, der lægger navn til den nye blomst, holdes kortene tæt ind til kroppen af festivalarrangørerne.

Tidligere er den lyseblå klokkeblomst i campanula-familien navngivet “Kronprinsessens klokkeblomst” efter protektor, Kronprinsesse Mary.

Pladsen på Flakhaven udgør samtidig stedet for den største udstilling under festivalen, og den er derfor absolut et besøg værd alle festivalens fire dage.

Blomster-cykeloptog gennem byens gader

Fredag fra kl. 11 til 13 kan du opleve et blomster-cykeloptog fra Falkhaven gennem Vestergade og ned til Amfiscenen ved Brandts Passage.

Her vil skoleelever og foreningen “Cykling uden alder” gå i et festligt blomsteroptog, hvor cykelkurvene og cyklerne er pyntet med danske potteplanter.

I front finder man Cykelmyggen Egon i form af cykelartisten Jimmy Enoch. Efter selve optoget vil der være forskellig underholdning på Amfiscenen med blandt andre Cykelmyggen Egon.

Spiselige blomster i Arkaden

Det ser spændende ud, når kendte kokke pynter deres mad med farvestrålende blomster. For de fleste er det stadig en fremmed ingrediens i køkkenet, men i haven er man omgivet af alverdens spiselige blomster, bladgrønt og urter, som man med fordel kan tage med ind i køkkenet.

Nu kan du blive klogere på de spiselige blomster, når Arkaden Food Market lørdag 18. august kl. 13 inviterer til foredrag indehaveren af Naturplanteskolen og forfatter Aiah Noack.

Hun har blandt andet skrevet bogen “Fantasilater – eventyrlige blomstersalater”, som fortæller om havens mange spiselige blomster og hvilke smagsnuancer, de kan tilføre maden.

Arkaden Food Market er desuden vært for en planteworkshop med blomsterblogger Stine Sjødahl. Det er også lørdag, og fra kl. 10 viser hun blandt andet, hvordan du kan lave sin egen planteskjuler af genbrugsmaterialer.

Blomsterbindings-konkurrence

Antik Blå er vært for en amatør-blomsterbindingskonkurrece

Kom med på guidet rundtur

Vil du være sikker på at se alle de mange farvstrålende blomsterudsmykninger i byen, kan du komme med en guidet og gratis rundtur både fredag og lørdag.

Rundturen begynder kl. 14 ved Odense Glasværks udstilling og stand ved Klosterbakken/Domkirken, og den varer cirka halvanden time. Den er som resten af festivalen gratis, og tilmeldning er ikke nødvendig, du skal blot møde op 15 minutter før afgang.

Du kan læse mere om blomsterfestivalen, udstillinger og aktiviteter på festivalens egen hjemmeside.

Husk det populære plantesalg efter festivalen

Er du ikke fra Odense, men gerne vil se blomsterne alligevel, kan du købe en særlig eventbillet til Blomsterfestivalen.

Billetten koster 59 kr., og den giver dig ret til at rejse tur/retur med både FynBus og DSB på hele Fyn og Langeland til en særlig event, og det uanset hvor på Fyn, du rejser fra.

Husk også det populære plantesalg, når festivalen er slut.

Mandag 20. august fra kl. 14 sælges alle planterne fra festivalens mange blomsterdekorationer således ved DOK5000.

Den første time er der VIP adgang, der kræver en særlig adgangsbillet, der koster 50 kr., men kl. 15 åbnes plantesalget for alle. Indtægterne fra plantesalget går til at dække festivalens mange udgifter.

Forbud ophæves: Nu må du grille igen i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Find bare den gode gamle kulgrill frem igen. Ukrudtsbrænderen frem fra haveskuret.

Eller gør klar til lejrbål med vennerne i weekenden.

For afbrændingsforbuddet gældende for hele Fyn ophæves fra mandag eftermiddag klokken 17.00.

Det meddeler Fyns Beredskab i en pressemeddelelse. Ophævelsen af forbuddet gælder for alle fynske kommuner inklusiv Odense.

“Ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold, herunder tørkeindekset, ophæves afbrændingsforbuddet med virkning fra mandag d. 13. august klokken 17.00.”

Afbrændingsforbuddet trådte i kraft i juli måned, da varmen for alvor havde fat om Danmark, og regnen var sendt på bænken.

Fortsætter med at regne

Til TV2 Fyn sætter beredskabschefen ord på, hvorfor forbuddet er ophæves fra dags dato.

“Tørken er nu nede på et niveau, hvor man igen kan tillade sig at have bål og grille lidt. DMI siger også, at det fortsætter med at småregne i løbet af de næste par dage. Det har også spillet ind,” siger Mikael Pedersen, myndighedschef ved Beredskab Fyn.

Ifølge TV2 var der i juli 160 naturbrande i hele landet. Det står i skærende kontrast til juli i år 2013-2017, hvor der i gennemsnit har været 18 naturbrande.

Danmarks-Tour: Linse Kessler rammer Odense to gange i efteråret

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi kender hende fra “Familien fra Bryggen”.

Linse Kessler er blevet hele Danmarks reality-dronning, og folk elsker at følge med i hendes liv på tv. Hendes bøger er også blevet revet ned fra hylderne.

Hun har udgivet bøgerne “Linse – jeg gør hvad jeg vil” og den seneste “Mopper og mig” har også været en favorit i boghandlen.

Linse Kessler har det seneste år boet i Spanien, hvor hun har drevet et Bed & Breakfast. Men nu har du mulighed for at hilse på Linse Kessler to gange inden for de kommende måneder i Odense

Først i Bilka i Odense

Første gang er om to ugers tid, når hun kigger forbi Bilka i Odense

Det sker lørdag den 1. september fra 17.00-18.00. Her kan du få en autograf, en selfie eller bare opleve Linse Kessler helt som hun er i virkeligheden.

Linse Kessler har nemlig lanceret en hundeserie med legetøj og andet godt til hunde. Alle der har fulgt med i Linse’s liv siden hun blev kendt ved udmærket godt, at hun har en kæmpe kærlighed til hundene.

Nu har Salling Group, der blandt andet ejer Bilka, taget hundeserien til sig, og tager derfor Linse Kessler med rundt i hele landet på en kort tour.

Den pågældende lørdag er Linse blandt andet i Hundige og Næstved før hun slutter dagen af i Nordens Paris.

Vender retur med Linses Talkshow

Linse vender også retur til Odense senere på efteråret, når hun igen tager landet rundt med sit populære Talkshow. Linse Kesslers talkshow er altid udsolgt, og det bliver helt sikkert også tilfældet, når hun rammer Odense Koncerthus

Datoen er fastlagt til tirsdag den 23. oktober. Billetterne koster 299 kr. + gebyr

Du kan booke dem her

Har du talent? Tag til X Factor auditions i Odense nu på lørdag

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det nye dommerteam
Foto: TV 2 Presse
Det nye dommerteam Foto: TV 2 Presse

Selv om det først er sidst på vinteren 2019, at næste X Factor sæson ruller over tv-skærmen, så begynder forberedelserne til næste års udgave af Danmarks mest populære tv-show allerede nu.

X Factor 2019 skydes nemlig i gang allerede lørdag 18. august 2018, hvor de første auditions afholdes her i Odense. Det sker hos TV2’s hovedkvarter på Rugårdsvej 25 i Odense C.

Hvis du drømmer om at stå på den berømte X Factor-scene og blive det nye stjerneskud på den danske musikhimmel anno 2019, så skal du derfor allerede nu melde dig til denne audition. Det kan du gøre via linket her.

Alle kan melde sig til blot man fylder 15 år senest 1, januar 2019, og ikke har en aftale med et pladeselskab eller lignende i forvejen. Som noget nyt denne gang er det nu muligt også at stille op som band og med eget materiale.

Precasting uden tv-dommere

Der er tale om en såkaldt precasting, hvor du i første omgang synger for programmets precastere. Du kommer altså ikke i første omgang til at møde de tre tv-dommere, som denne gang består af X Factor-veteran Thomas Blachman og de to debutanter Oh Land og Ankerstjerne.

Det nye dommerteam
Foto: TV 2 Presse

Pre-casterne ved denne allerførste audition er speciel udvalgt til opgaven og består af professionelle folk fra underholdningsbranchen.

Når de har hørt en synge, får deltagerne med det samme at vide, om de er gået videre til næste trin i processen, som er endnu en udvælgelsesrunde. Den består af et interview, som også kommer til at foregå lørdag 18. august.

Derefter får de heldige besked på mail, om de får mulighed for at komme til næste audition, som er med de tre dommere kendt fra tv.

Der bliver ligeledes afholdt disse allerførste auditions med pre-castere i København og i Aarhus. Det sker henholdsvis 21. og 23. august.

Nyt hos Storms Pakhus: Paradis for smørrebrødselskere

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Vort Daglige Brød
Foto: Vort Daglige Brød

For nylig åbnede en helt ny bod i Storms Pakhus med autentiske mexicanske specialiteter, men ikke alt mad i pakhuset er fra fremmede himmelstrøg.

Den 1. august åbnede der nemlig en ny madbod med navnet Vort Daglige Brød, og den er et sandt mekka for tilhængere af klassisk dansk smørrebrød.

Hos Vort Daglige Brød serveres der små canapé-smørrebrød, og du kan vælge imellem minimum 10 forskellige varianter.

Der er derfor rig lejlighed til at smage alle dine smørrebrødsfavoritter på én og samme tallerken.

Menuen skifter efter årstiden, så der er løbende nyt at komme efter.

Åbningsmenuen her i august består blandt andet af laks med rygeostecreme, kartoffelmad med rygeost, spegepølse og sprøde løg, landskinke med ærtepuré samt and med rød salat og æbler.

Der er altså både de traditionelle klassikere og nye friske smørebrødsvarianter blandt udvalget.

Det er også muligt at tage smørrebrødet med sig hjem. Du får fire stk. uspecificerede smørrebrød to go for 80 kr.

Foto: Vort Daglige Brød

Smørrebrødsjomfruen bag Vort Daglige Brød, hedder Heidi Kronholm.

Hun har blandt andet har stået i lære hos den kendte smørrebrødsdronning Ida Davidsen i København samt arbejdet på smørrebrødsrestauranten Restaurant Schønnemann også i København.

I alt finder du 24 forskellige madboder og seks barer hos Storms Pakhus.