Tre dage i desserthimlen: Arkaden afholder Sweet Days

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Af: Simone Vestergaard

Er du til søde sager i lange baner? Så er det oplagt at kigge forbi Arkaden Food Market i weekenden, hvor man kan se frem til både lækre smagsprøver, pyntning af cupcakes og ikke mindst en stor kagekonkurrence, hvor man ovenikøbet støtter en god sag.

Odenses tidligere festcentrum har fået nyt liv som mad-templet Arkaden Food Market. Arkaden er Odense Citys bud på et street food inspireret mad marked fordelt på 22 boder og barer, hvor der tilbydes gode madoplevelser.

Arkaden Food Market støtter hospitalsklovnene

Arkaden afvikler eventet Sweet Days fra 11-13, maj. Det bliver tre dage med fuldt fokus på lækre fristelser.

I tre dage kan gæster smage sig igennem forskellige søde sager, pynte sine egne cupcakes og være med i kagekonkurrencen som afgøres om søndagen, hvor Nip og Jesper fra Den store Bagedyst kårer en 1.,2., og 3.-plads.

Eventet er arrangeret for at bidrage til en rigtig god sag. I anledningen af Mors Dag vil Arkaden støtte mødre og fædres syge børn. Derfor vil der efter konkurrencen om søndagen være mulighed for at købe de pyntede cupcakes til 25 kr. stk. Hele salget går ubeskåret til klovnene på H.C. Andersen Børnehospital.

”Beslutningen om at donere alle pengene fra kagekonkurrencen var truffet, da vi læste, at Trygfonden havde doneret den flotte sum penge. Ikke desto mindre ønsker vi stadig at donere til formålet, hvor vi derfor kan vi være foregangsmænd for at kunne donere mindre summer.

Vi håber odenseanerne, sammen med os, vil støtte op om det gode formål ved at stille op med en kage til konkurrencen og naturligvis købe et stykke til at nyde efterfølgende,” udtaler Jacob Christer Larsen, direktør, Arkaden Food Market.

Foto: Arkaden Food Market

Det fulde program for dagene ser således ud:

Fredag d. 11. Maj fra kl. 13-17: vil der være søde smagsprøver fra fem af Arkadens boder. Man skal blot henvende sig i 12Meterbaren og få udleveret et kort til ’Sweet Walk’.

Lørdag d. 12. maj fra kl. 15-17 kan alle kageglade sjæle pynte deres egen cupcake.

Søndag d. 13. Maj – også kendt som Mors dag, slutter Arkaden af med en ’Ar’Kagen-kagekonkurrence, i samarbejde med Odense Marcipan. Konkurrencen finder sted fra kl. 13-14.30. Efterfølgende står konferencieren Kristian Fjord klar til at byde alle kager og dommere velkomne.

Der vil være lækre præmier til de tre bedst pyntede cupcakes. Præmierne er sponsoreret af Odense Marcipan, H.J. Hansen Vin og Arkaden Food Market.

 Tilmelding til kagekonkurrencen sker via mail til: chris@arkadenfoodmarket.dk, hvor du skriver dit navn og “Ar’kagen” i emnefeltet, medbring en kage til minimum otte personer og kryds fingre for, at du bliver den heldige vinder.

Du kan læse mere om det fristende event her.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her