MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre fordele ved at have en luft til vand varmepumpe

Af Annoncør

Du har måske hørt, at det kan være en god investering at få en luft til vand varmepumpe. Ikke mindst hvis du har et gammelt fyr i forvejen. Men hvorfor er det egentligt, at det er så god en investering? Det giver vi dig tre grunde til her.

Bedre for miljøet

Først og fremmest er det en god investering, fordi en luft til vand varmepumpe er langt bedre for miljøet, end et gammelt fyr er. Du vil derfor komme til at bruge langt mindre CO2, når du varmer op. Derudover får du en langt mere effektiv varmekilde, der kan varme boligen mere effektivt op.

En luft til vand varmepumpe fungerer på den måde, at den tager varmen fra luften uden for – selv på helt kolde dage er der varme i luften – og bruger den til at varme vand op, som kan blive sendt rundt i boligens radiatorer. Processen kræver noget strøm, men det kan jo som bekendt produceres på bæredygtig vis.

Kan styres via wifi

En anden stor fordel ved at have en varmepumpe, for eksempel en Panasonic varmepumpe, er, at den kan styres via wifi. Det er særligt smart, hvis du for eksempel har været på ferie og gerne vil tænde for varmen, inden du kommer hjem.

Det er også en kæmpe fordel, hvis du har en luft til vand varmepumpe i din fritidsbolig. I det tilfælde kan du give den besked om at begynde at varme op, så du ikke kommer op til en kold bolig. Når du først har først har vænnet dig til at kunne styre din varmepumpe via wifi, vil det sikkert føles helt uundværligt for dig.

Mulighed for at spare penge

En af de vigtigste grunde til, at du bør overveje en luft til vand varmepumpe, er, at du sparer penge på at have en. Der kan endda være rigtig mange penge at spare. Beregninger viser, at en gennemsnitsfamilie typisk vil kunne spare 23.000 kroner om året, når de skifter deres fyr ud med en varmepumpe. Det er altså ikke småpenge, du kan spare.

Når du vælger en varmepumpe, der har en rimelig pris samtidig med, at den har en høj kvalitet, vil den derfor have betalt sig selv hjem i løbet af rimelig få år. Når du dertil lægger, at den højst sandsynligt vil hæve prisen på din bolig, kan den altså tjene sig selv hjem endnu hurtigere. Selv hvis den ikke hæver prisen på din bolig, vil den højst sandsynligt gøre det langt nemmere for dig at sælge boligen, når den tid kommer.

Del artikel

Andre læser også