Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre gode råd til, hvordan du lægger det gode månedlige budget

Af Redaktionen

Det er vigtigt at kunne lægge et godt budget. Det er en metode til at få et godt overblik over ens økonomi, og det er en måde, hvormed man ved helt præcist, hvordan man får og bruger sin penge. Derfor er det en god ide, at du sætter dig ind i, hvordan du laver det bedste budget muligt, og derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kommer godt i mål med dit budget. Mangler du dog stadig penge på kistebunden efterfølgende, så kan du altid se Nye forbrugslån fra flere banker her.

Tjek dine indtægter

Når du skal lægge et godt budget, så er det vigtigt, at du først og fremmest tjekker dine indtægter. Dette betyder, at du skal tjekke, at det du tror, at du får udbetalt hver måned, faktisk er den udbetalte sum. Det er her også en god ide at tjekke, om du er berettiget til eventuel støtte fra staten. Dette kunne være boligstøtte, børnepenge eller kontanthjælp, som kan hjælpe med, at du finder flere penge mellem hænderne hver måned. 

Find alle dine faste udgifter

Når du skal lave det gode budget, så er det vigtigt, at du har styr på, hvilke regninger, som der skal betales, og hvornår de skal betales. Dette betyder, at du skal skabe dig et godt overblik over, hvor mange faste udgifter du har i måneden, i kvartalet og om året. Dette er de mest gængse typer af betalinger, og det er på denne måde, at du sikrer dig, hvor meget du skal tjene, for at du kan dække alle dine udgifter. Når du gør dette, så er det en god ide, at du samtidig tjekker, om der er eventuelle tjenester eller services, som du ikke har brug for, eller måske forsikringer, mobil abonnementer eller andet, som du måske kan få til en billigere pris. På denne måde får du flere penge at gøre med hver måned. 

Se kun et år frem i tiden

Når du skal lægge et budget, så er det vigtigt, at du udelukkende ser et år frem i tiden. Dette betyder, at du ikke skal begynde at tænke på dit budget for næste år, da dette er et skema, som du skal opdatere løbende, da der kan ske mange ændringer over blot et år. Det kan blive meget uoverskueligt at lægge et budget til længere end et år, og det er derfor at gøre dig selv en bjørnetjeneste at arbejde videre end det.

Del artikel

Andre læser også