MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre grundlæggende funktioner til onlinesikkerhed, når du arbejder hjemmefra

Af Redaktionen

Coronavirus (Covid-19) har tvunget mange af os til at blive hjemme. Når du arbejder hjemmefra, reduceres risikoen drastisk for, at du eller andre bliver syge, men det kommer også med flere udfordringer, bl.a. cybersikkerhed, når man ikke arbejder fra kontoret.

Mange mennesker tænker ikke på sikkerheden på deres netværk og enheder, når de er hjemme. Mennesker er simpelthen ikke opmærksomme på risiciene, og det er derfor vigtigt at forstå den faktiske risiko ved at arbejde hjemmefra. Her har du en oversigt over tre cybersikkerhedsfejl, som folk ofte laver, og hvordan du kan undgå dem.

  1. Brug af den samme adgangskode til alt

Det er chokerende, hvor mange mennesker, der bruger den samme adgangskode til alle deres konti. Hvis du bruger den samme adgangskode til alle konti, du har, så har vi en klar anbefaling: Skift enhver adgangskode til en stærk, unik adgangskode. Brug af den samme adgangskode på tværs af alle konti giver cyberkriminelle og hackere let adgang til dem, hvis de formår at finde ud af adgangskoden til kun én af dine konti.

 

  1. Brug af ukrypteret Wifi

Adgang til netbank, betaling for undervisning, tjek af vores skat: Det er bare nogle af de aktiviteter, som vi gør derhjemme. Er det noget, som vi tænker videre over? Overhovedet ikke! Hvorfor ville vi? Hvem kan kigge over skuldrene og notere de oplysninger, de ser på skærmen?

 

Tja, det er ikke helt på den måde, som det foregår. I stedet skal du være bekymret for cyberkriminelle, der ved, hvad de laver. Hvis du ikke har et krypteret netværk, kan en professionel cyberkriminel let få adgang til dit hjemmenetværk og opfange alle data, der går til og fra dine enheder. Det betyder, at dine data er i hænderne på en person, du måske ikke engang kender.

 

Du kan løse dette problem ved at købe en VPN. En VPN, forkortelse for virtuelt privat netværk, krypterer alle de overførte data – dataene som går til og fra dine enheder. Denne kryptering betyder, at dine data altid er sikre, uanset hvilke metoder cyberkriminelle bruger.

 

  1. Husk på fysisk sikkerhed

Det kan være en overraskelse for mange, men cybersikkerhed handler ikke kun om etikette på nettet. Faktisk vedrører det også den fysiske sikkerhed af dine enheder. Det vedrører den måde, du opbevarer dine enheder på, hvor du placerer dem, når du bruger dem, og hvem du lader bruge dem. Hvis du ikke har nok fysisk sikkerhed, så er det ikke altid, at dine online sikkerhedstiltag kan gøre det.

 

Hvis du fx bruger en laptop, mens du har ryggen til vinduet, kan nogen nemt kigge gennem vinduet og se din skærm. Hvis du ikke opbevarer dine enheder et sikkert sted, når du er færdig med at bruge dem, kan nogen muligvis bruge dem, ødelægge dem eller se fortrolige oplysninger.

 

Konklusion

God cybersikkerhedsetikette er nøglen til sikkerhed på internettet og til at holde din identitet anonym. Det er endnu vigtigere i dag, hvor alle er indenfor og skal kunne stole på deres netværks sikkerhed i stedet for deres virksomheds netværk.

 

Mange cyberkriminelle er gået over til hacke spil, brugere og alle virksomheder, som stadig kan være sårbare. Mange brugere beskytter ikke deres netværk, og det giver de cyberkriminelle en klar fordel.

 

De tre problemer, som vi har beskrevet ovenfor, er de mest almindelige problemer, som mange mennesker står over for. Heldigvis skal der ikke mere til for at løse dem end at installere et softwareprogram og være forsigtig med, hvor du placerer dine enheder

Del artikel

Andre læser også