MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Travl dag for Fyns PolitI: Tre sager om vanvidskørsel og en om “akrobatisk” kørsel

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet / Thomas Tolstrup
Foto: Rigspolitiet / Thomas Tolstrup

To køretøjer blev torsdag beslaglagt af Fyns Politi og en tredje sag efterforskes med henblik på beslaglæggelse af bilen – i alle tre tilfælde er der tale om sigtelser for vanvidskørsel.

Kl. 10:18 målte en ATK-vogn (fotovogn) på Odensevej 159 i Avnslev, 5800 Nyborg en bil til at køre 102 km/t i en 50 km/t zone.

Sagen efterforskes med henblik på beslaglæggelse af køretøjet. I sager, hvor målingen foretages af en ATK-vogn, er det nemlig ikke muligt at stoppe bilen umiddelbart ved målestedet.

Kl. 17:26 i Odense blev en spritny motorcykel målt med laser ved en færdselskontrol på Læssøegade ved Skovsøen til at køre at køre 114 km/t i en 50 km/t zone. Føreren, en ung mand, blev bragt til standsning. Den nye MC blev beslaglagt på stedet, og den unge mands kørekort blev inddraget.

I forbindelse med den samme færdselskontrol blev en personbil lidt senere – kl. 19:37 målt til at køre 114 km/t i 50 km/t zonen. Føreren – også en ung mand – havde ikke noget kørekort og kørte i sin fars bil. Bilen blev beslaglagt, og føreren blev anholdt på grund af mistanke om spiritus/narko kørsel.

“Akrobatisk” kørsel – nej tak

Få minutter senere stoppede politiet en tredje ung mand kørende på en motorcykel på Sejerskovvej. Han anvendte imidlertid kun motorcyklens baghjul til kørslen.

En sådan overtrædelse takseres til en betinget frakendelse, fordi føreren under en sådan kørsel ikke har den nødvendige kontrol over motorcyklen. Den unge mand kan derfor se frem til en fornyet køreprøve.

Del artikel

Andre læser også