Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre tiltag der kan hjælpe dig med at betale din gæld af hurtigere

Af Annoncør

Det er de færreste, der synes, at det er rart at have gæld. Nogle lever dog bedre med det end andre. De kan godt leve med, at gælden lige så stille bliver betalt. For andre er det vigtigt, at de hurtigst muligt kan komme af med deres gæld, så de kan nyde følelsen af at være gældfri.

Hvis du hører til de sidstnævnte, skal du læse videre her. Vi kommer nemlig her med tre tips til, hvordan du hurtigere kan blive gældfri.

1. Tag et samlelån

Først og fremmest er det en god ide, at du overvejer at tage et samlelån, hvis du har flere mindre lån. Et samlelån er et større lån, som du bruger til at indfri de andre lån med. Du skal derfor kun fokusere på at betale det ene lån af, og det er gratis for dig at betale det ud før tid.

Du kan typisk låne mellem 75.000 og 300.000 kroner, når du vil tage et samlelån. Det kommer dog selvfølgelig an på, hvad din indtægt er, og der bliver selvfølgelig foretaget en vurdering af din økonomi, lige som der ville, hvis du ville tage enhver anden form for lån.

2. Tjen flere penge

Har du mulighed for det, kan det være en god ide, at du tjener flere penge. Det kan for eksempel være ved, at du tager nogle flere vagter på dit arbejde, eller at du får et arbejde ved siden af. Selvom det kan være surt at skulle arbejde mere, er det vigtigt, at du har det endelige mål for øje: at du gerne vil komme ud af din gæld og være gældfri. Det er forhåbentlig motivation nok til, at du i en periode kan klare, at du ikke har helt så meget fritid, som du ellers er vant til.

3. Skær ned på dine udgifter

Et sted, hvor du altid kan starte, når du gerne vil have flere penge mellem hænderne til at betale af på din gæld, er ved at skære ned på dine udgifter. Mange udgifter som husleje eller afbetaling på realkreditlån kan du selvfølgelig ikke bare ændre på fra den ene dag til den anden.

Men variable udgifter som hvor mange penge du bruger på mad, tøj og fornøjelser kan du jo sagtens ændre på. Når du gerne vil være gældfri i en fart, er det smart, at du helt dropper at købe tøj og fornøjelser i en periode, og at du sætter dit madforbrug så langt ned, som det er muligt. Dermed vil du hurtigt opleve at have langt flere penge mellem hænderne, som du kan bruge.

Del artikel

Andre læser også