Tre tips dig fra Odense skal kende om at rejse fra Københavns lufthavn

Skrevet af: Martin Jørgensen

Når du skal rejse fra lufthavnen i København, er det en god ide, at du sørger for at booke lufthavnsparkering hjemmefra, at du checker ind på mobilen, og at du møder op i ekstra god tid, når du skal udenfor Europa.

Når du bor i Odense og omegn, kan du vælge mellem, om du vil flyve fra Københavns Lufthavn eller Billund, når du skal ud at rejse. Til mange rejser i Europa vil Billund være helt fin, men ved rejser uden for Europa vil du som regel kunne finde et langt større udbud af rejser, når du flyver fra København.

I denne artikel får du derfor tre tips til, hvordan du kan gøre afrejsen fra Københavns Lufthavn så nem og behagelig for dig som muligt.

Book lufthavnsparkering i god tid

Som alle andre steder er der rift om pladserne i Københavns Lufthavn. Derfor ligger priserne på parkering også rimelig højt. Du bør derfor altid være opmærksom på, hvordan du kan finde den billigste form for parkering – for det er ærgerligt at skulle starte ferien med at betale en masse penge for det.

Når du søger billig lufthavnsparkering i Københavns Lufthavn, er det en god ide for dig, at du bruger sammenligningstjenesten Parkos. Der kan du hurtigt få et overblik over, hvilke former for parkering der er en mulighed den dag, hvor du skal du at rejse. Derudover kan du også på tværs af de forskellige firmaer finde ud af, hvad der vil være den bedste pris for dig. Læs mere på parkos.dk.

Check ind hjemmefra

I dag kan du checke ind hjemmefra enten på mobilen eller computeren. Det gør, at du ikke først skal igennem en lang kø for at få ordnet det. Har du bagage med, kan du gå direkte til en skranke, hvor du kan aflevere den og så gå til security.

Det er med til at spare dig for rigtig meget tid, at du ikke først skal checke ind. Når du skal hjem fra ferie, er det også med til at gøre, at du kan komme hurtigere af sted. Derfor bør du checke ind, inden du forlader hotellet og muligheden for gratis WI-FI.

Sæt god tid af, når du skal rejse uden for Europa

Du bør altid sætte god tid af til at nå dit fly, men når du skal rejse uden for Europa, er det særligt vigtigt, at du gør det. I det tilfælde skal du nemlig igennem paskontrollen, og der kan godt være længere kø. Det skyldes, at lande uden for Europa ikke er med i Schengen, og at du derfor ikke bare frit kan rejse imellem dem.

Du kan altid tjekke, hvor lang ventetid der er til at komme igennem paskontrollen på lufthavnens hjemmeside og i deres app. Dermed ved du også, hvornår du skal stille dig i kø.

Ved at forberede dig lidt hjemmefra og tage af sted i god tid, kan du altså spare meget tid i lufthavnen på ikke at skulle checke ind og lede efter lufthavnsparkering.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00