Trends blandt Skandinaviske Millennials

Skrevet af: Redaktionen

Millennials, Generation Y, Generation Me… Kært barn har mange navne og betegnelser.

’Millennials’ er betegnelsen for dem som er født mellem 1980 og 2000.

De er kendt som den bedst uddannede generation nogensinde og derfor sætter de høje krav til deres omverden. Alt fra teknologiske løsninger, til mad og time management kan optimeres for en Skandinavisk Millennial.

Der sker meget blandt denne generation og udviklingen går hurtigt, så hvis du er i tvivl om hvad der trender blandt denne generation, får du her er en guide til de mest populære trends blandt Skandinaviske Millennials.

Bæredygtighed

Millennials har fokus på fremtiden. De vil have bæredygtige løsninger, både for verden omkring dem, men også for dem selv. De køber Fairtrade, de er fokuserede på klimaet og mere end geerrationerne før dem, har de fokus på investeringer i nye bæredygtige tiltag.

Økonomisk vækst

Millennials er børn af forældre, som voksede op i efterkrigstiden. Dengang skulle der spinkes og spares, men Millennials har fået øjnene op for ,at der er er andre måder at vækste deres indkomst på, end ved at sætte dem til side.

De elsker også at gamble og derfor har sider som Danmarks online casino Casumo mange Millennial brugere.

Tech

De er vilde med nye og smarte løsninger. Fra lys i hjemmet som kan styres fra telefonen, til tech som en del af deres træning og time management i hverdagen.

Millennials elsker alt som kan optimere deres tid og give dem endnu større udbytte af deres dagligdag.

Nyt nordisk køkken

Skandinaviske Millennials elsker et nyt take på klassiske retter. Derfor er restauranter som Noma populære spisesteder blandt de Skandinaviske unge. Her kan de opleve mad fra deres barndom, men med et nyt twist.

Genbrug

Selvom Millennials er vilde med nye og smarte tech-løsninger, så er de samtidigt den generation, som har allerstørst fokus på fremtiden og hvordan deres forbrug påvirker verden omkring dem.

Derfor er de vilde med genbrug, recycle og upcycle. De er glade for loppemarkeder og især de svenske ’loppis’ ser især flere og flere unge deltagere, både som sælgere og købere.

Det handler ikke om at det skal være nyt, det skal også være smart for både pengepungen og jorden.

Rene linjer

Skandinavisk design er blevet gjort verdenskendt af Millennials. De rene, hvide linjer og enkle, stilrene indslag, samt rå materialer har spredt sig til resten af verden, blandt andet på de sociale medier via Skandinaviske influencers.

Verden over har denne trend taget folks hjem med storm og det kan vi takke Millennials for.

Sociale medier

Millennials er næsten alle vokset op med internet og sociale medier.  De vil have eksponering og hurtig kommunikation. Derfor er platforme som Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter osv. også en del af Millennials hverdag. Her deler de deres liv, holdninger, trends og meget mere.

Balance mellem fritid og arbejde

Det er vigtigt for de Skandinaviske Millennials, at de har balance mellem hvor meget de arbejder og hvor meget de slapper af. Selvom flere og flere jobs har en flydende grænse mellem de to, så forstår Millennials at koble af.

Det er ikke længere fedt at arbejde 50 timer om ugen. De vil have effektivitet og tid til egne bedrifter og interesser.

Streaming og On Demand

Flow TV er ikke længere hittet lørdag aften. Det er Streaming services som Netflix til gengæld. De Skandinaviske Millennials vil ikke vente på, at det næste afsnit af deres serie kommer ud.

De vil ikke vente til et bestemt tidspunkt. Derfor er On Demand services et hit blandt Millennials. De kan tage deres yndlingsserie med dem på farten og se den når de vil og hvor de vil.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019