Turbulent start for Franck A: Derfor er ejerkredsen nu gået hvert til sit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var næsten for godt til at være sandt.

Nyheden om Franck As genåbning fik store dele af Odense til at falde på halen i ekstase. Det legendariske sted skulle have en make over, og så skulle det igen være et in sted, hvor man både spiste og gik i byen.

Endnu vildere var det, at selveste Per Hallundbæk Hansen fra Michelin-bejleren Falsled Kro blev den ene del af trekløveret i ejerkredsen.

De to øvrige var Jensens Bøfhus-stifter Palle Skov Jensen samt iværksætter og restauratør Claus Skovsted. Stedet blev shinet op, og fik en forrygende start med over 600 bookinger før de overhovedet genåbnede.

Trekløveret er blevet til en ny duo

Men fredag faldt bomben så. Trekløveret er i stedet blevet til en ny duo. Per Hallundbæk Hansen samt Palle Skov Jensen er købt ud. I stedet skal Claus Skovsted og nordmanden Njål Gaute Solland drive Franck A videre, hvor de også har store ambitioner om andre aktiviteter internationalt.

Franck A har heller ikke nået de store højder, som man måske ønskede efter genåbningen i slutningen af sidste år.

Der er heller ingen tvivl om, at de tre ejere langt fra har været enige om, hvordan Franck A skal drives på flere fronter. Det bekræfter Claus Skovsted over for fyens.dk.

“Det er ingen hemmelighed, at Per, Palle og jeg ikke altid har været helt enige om retningen, så der er indgået mange kompromiser. Når man er tre ejere, kan det blive noget rod, fordi der altid er én, der er nødt til at sluge en kamel. Det håber jeg, vi undgår ved at være to og ikke tre ejere,” siger Claus Skovsted i et interview med fyens.dk.

Ingen uvenskab blandt de tre

Alle parter understreger, at de ikke er uvenner, men Per Hallundbæk Hansen lægger heller ikke skjul på, at tingene har været komplicerede i ejerkredsen.

“Det er naturligt for mennesker med passion og lyst til at lave noget godt, at der kan opstå divergerede opfattelser af, hvordan ting skal gøres. Da Njål og Claus kunne overtage Franck A, og jeg med tiden kan fortsætte med mine egne projekter, syntes jeg, det var natuligt at sige ja,” siger Per Hallundbæk Hansen til fyens.dk.

Hvis du vil læse om de mange nye steder, der er åbnet i Odense, så læs med her

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!