TV 2s julekalender er et kæmpe hit: Mød Tinka og Lasse på lørdag

Skrevet af: Redaktionen
Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2
Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2

Hver dag ser én million danskere med, når TV 2s julekalender, “Tinkas juleeventyr”, løber over skærmen.

Og hvis du er en af de trofaste fans af “Tinkas juleeventyr” og ikke kan få nok af det fortryllende nisseunivers, så er det der gode nyheder til dig.

På lørdag kan du nemlig møde Tinka og Lasse fra “Tinkas juleeventyr” i Jernalderlandsbyen i Odense, som udgør den autentiske kulisse, hvor store dele af TV 2s julekalender er optaget.

Optagelser fandt sted i Odense

Optagelserne til “Tinkas juleeventyr” fandt sted i april, hvor Jernalderlandsbyen vrimlede med kamerafolk, statister og nissehuer:

”Vi er utrolig glade for at have lagt kulisser til “Tinkas juleeventyr”. Der er en fantastisk mulighed for at vise hele Danmark vores fantastiske landsby,” siger Annette Bøge Huulvej, der er daglig leder af Odins Odense, som driver Jernalderlandsbyen.

Få en selfie med Tinka og Lasse

Hovedrollerne Tinka og Lasse spilles af Josephine Højbjerg, der går i 8. klasse og startede sin skuespillerkarriere allerede som otte-årig, samt 15-årige Albert Rosin Harson fra Christianshavn.

Og kommer du i Jernalderlandsbyen lørdag 16. december mellem kl. 10 og 12 kan du hilse på nissepigen og ballademageren og måske – hvis du er heldig – få en selfie med en af de to hovedrolleindehavere.

I weekenden byder Jernalderlandsbyen på en meget anderledes juleoplevelse, hvor du selv kan gå på opdagelse mellem kulisserne til Tinkas Juleeventyr, og du kan tilmed se en udstilling af kostumer og rekvisitter fra julekalenderen.

Få en unik juleoplevelse

Derudover kan du møde grisen Øffert, få flettet hår som en nisse eller købe de sidste julegaver på Jernalderlandsbyens julemarked.

“Man kan forvente en helt unik og dejlig julehyggelig stemning i Jernalderlandsbyen. Landsbyen byder på en helt særlig juleoplevelse, og man kan sagtens forestille sig, at det er et sted, hvor nisserne holder til,” siger Annette Bøge Huulvej.

Jernalderlandsbyen er mere end bare en kulisse og rummer en genskabt jernalderlandsby, som er opført på baggrund af arkæologiske udgravninger dateret til perioden 0-400 år e. kr. Jernalderlandsbyen er drevet af Odins Odense, som er en frivillig organisation, som har overtaget driften fra Odense Kommune i maj 2017.

Læs mere om weekendens begivenheder i Jernalderlandsbyen her.

Tag for dig af weekendretterne: Musik, wellness, nyt museum og gratis kaffe

Skrevet af: Redaktionen

Der er masser af grunde til at trodse vinterkulden og nyde godt af alle de muligheder, som Odense giver dig i weekenden – nemlig masser af lækker musik, mad og events. Tag for eksempel til koncerter, fællesspisning, bingoaften, oplev en smuk lysaften i Odense ZOO eller løb en tur i Munke Mose sammen med andre løbeglade odenseanere.

Musik

Fredag kl. 19.00-20.00: Live musik i Storms Pakhus
Musik er et fantastisk krydderi til street food og drinks, derfor har Storms Pakhus hver fredag live musik med forskellige kunstnere, som fylder hallerne med lækker lyd. I aften kan du opleve en lokal singer-songwriter, Peter Øhlers, som med guitaren i hånden vil præsentere sin egen akustiske fortolkning af en række kendte sange.

Fredag kl. 19.00-21.00: DNA og Music i ODEON
Der er dobbelt op på den internationalt anerkendte jazz-trommeslager Anders Mogensen, når Syddansk Musikkonservatorium åbner dørene til årets første koncert i ODEON. I aftenens to sæt spiller Anders Mogensen sammen med hhv. sin gamle elev Radek Wosko og Third Stream Revisited, som er en alternativ tilgang til at komponere musik som jazzmusiker i det 21. århundrede.

Læs mere her.

Fredag kl. 21.00: Mob War + A Man From Jupiter på Musikhuset Posten
I aften kan du opleve en dobbeltkoncert med både post-rock’et aggressivitet og af en fusion af rock, hip hop og electronica.

Læs mere her.

Lørdag kl. 20.00: The Bootleg Beatles i ODEON
Verdens mest berømte Beatles tribute-band, The Bootleg Beatles, giver en koncert i ODEON, hvor de giver deres hyldest til 60’ernes store stjerner. The Bootleg Beatles giver nyt liv til John, George, Paul og Ringo, så du kan opleve eller genopleve alle klassikkerne.

Læs mere her.

Lørdag kl. 21.00: Easy Livin’ på Musikhuset Posten
Oplev en klassisk og heftig rock-aften, når Easy Livin’ giver en solid hyldest til Uriah Heep og deres musik. Med otte år på papiret har Easy Livin’ markeret sig som dem, man går til koncert med, når ’de rigtige Heep-drenge’ ikke lige er tilgængelige.

Læs mere her.

Event

Fredag kl. 20.00-22.30: Wellness-aften i svømmehallen Klosterbakken
I aften kan du deltage i en Helseaften med et wellness-tema. Aftenen byder på aroma-terapi i Biosauna, aqua-fitness, sauna-gus, fodbad og massage (50 kr.). Det er en fantastisk mulighed for at forkæle din krop i afstressende omgivelser med stearinlys, aromalamper og afslappende musik.

Der er også mulighed for at deltage i fællesspisning fra kl. 19.00, så sulten ikke kommer til at forstyrre din wellness-aften.

Læs mere her.

Lørdag kl. 17.30-20.00: Lysaften i Odense ZOO
Kom og oplev en helt anden side af Odense ZOO. På lørdag forvandles zoologisk have til en lysende oase midt i vintermørket. Bevæg dig rundt i alle regnbuens farver og betragt de smukt oplyste dyr, træer og stier.

Læs mere her.

Fredag kl. 19.30-22.00: Bingo Bar på Teater Momentum
Det bliver ikke en bingoaften, som du kender den. Teater Momentum vil give dig en uforglemmelig, social og larmende bingoaften med farver, lysshow, øl, konfetti, fløjter og en DJ, som kun spiller det bedste fra 90’erne.

Læs mere her.

For familien

Fredag kl. 13.00-17.00: Gratis Twix og kaffe i 7-Eleven OBC
Hvis du elsker kiksekaramelchokolade og god kaffe, så kig forbi 7-Eleven i OBC, som får besøg af en barista. Her kan du få en gratis Twix og en kop kaffe at varme dig på i det kolde vintervejr.

Lørdag kl. 11.00 og 13.00: Teater for børn på Nørregaards Teater
Verdensbilleder er en teaterforestilling for de mindste, der fører publikum på en rejse fra storbyens puls med metroer, der får skinnerne til at synge, til kridhvide saltørkener, der får alt til at tørre ind.

Læs mere her.

Kultur

Lørdag kl. 10.00-11.00: Festlig åbning af ny udstilling i H.C. Andersen Museum
På lørdag åbner H.C. Andersen Museum i Claus Bergs Gade 11 en ny, spektakulær udstilling om digterens liv, ord og billeder, og du kan være med til den festlige åbning, hvor de byder på taler, musik, bobler og et førstehånds indtryk af udstillingen.

Læs mere her.

Lørdag kl. 15.00 til 18.45: Lars von Trier-udstilling og filmvisning på Brandts og Cafébiografen
Denne lørdag får du muligheden for at se eller gense et af Lars von Triers mesterværker, Melancholia, i Cafébiografen. Arrangementet starter på Brandts Museum, hvorefter filmen vises i Cafébiografen efter en introduktion af professoren Jacob Bøggild.

Læs mere om arrangementet og se programmet her.

Mad og drikke

Hver dag kl. 18.00: Fællesspisning i Café ODEON Social
Alle ugens dage kan du komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden. Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord.

Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Lørdag kl. 17.00-21.00: Flæskegilde på Cro’n
Kom til flæskegilde og få Danmarks nationalret anno 2014: Stegt dansk flæsk serveret med hjemmesyltet rødbeder, fynske kartofler og persillesovs. Ad libitum pr. kuvert 195 kr.

Bestil bord her.

Fredag kl. 16.00: FredagsSlatter i Café ODEON Social
Café ODEON Social inviterer som altid til hygge om fredagen, hvor man kan drikke vin til billige penge og hjælpe ODEON med at få drukket slatterne op, så de ikke går til spilde. Et glas vin koster 50 kr. uanset navn, alder og drue.

Læs mere her.

Søndag kl. 10.30-13.00: Brunch & Dans på Café ODEON Social
Hos Café ODEON Social kombinerer de dans med en lækker brunchbuffet. Klokken 11.30 bliver der budt op til tango, hvis man har lyst, men man er også velkommen til blot at nyde den gode stemning. Prisen er 139 kr. pr voksen og 99 kr. pr. barn (2-10 år) person ekskl. drikkelse.

Læs mere her.

Shopping

Hver lørdag (og onsdag) kl. 08.00-13.00: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag-søndag kl. 10.00-17.00: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

Lørdag kl. 10.00-16.00: Butikkerne i Odense City holder åbent
Tag på shoppetur i Odense City og nyd en kop varm kakao. Butikkerne holder åbent fra klokken 10-16 lørdag.

Sport

Lørdag kl. 09.00-10.00: Nelle’s Løbeklub i Munke Mose
Løb en tur og drik en kop mokka. De starter og slutter ved Nelle’s Filosoffen i Munke Mose på lørdag kl. 09.00. Turen er på ca. 6 km langs åen og i Munke Mose, og alle kan være med. Det koster ikke noget at være med, og efter løbeturen gir’ Nelle’s en kop mokka.

Læs mere her.

Søndag kl. 09.00-10.00: Maratontræning ved Nelle’s i Munke Mose
På søndag begiver Odense Running Crew sig ud på en smuk 18 kilometers rute, hvor du kan være med til at træne op til Telenor Copenhagen Maraton. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at medbringe dit eget vand til turen.

Læs mere her.

Nu åbner Vivaldi: Se billederne af Odenses nye kæmpe café

Skrevet af: Redaktionen

I morgen slår Café Vivaldi dørene op til deres nye, gigantiske spisested i den gamle Sydbank-bygning midt i Odense. Og gigantisk er ikke for meget sagt.

Caféen består nemlig af hele tre etager, og har plads til 400 gæster ad gangen.

”Vi glæder os helt vildt til at kunne byde en masse gæster velkommen i morgen. Det er kædens hidtil største café, og vi håber, at odenseanerne tager godt imod os,” siger indehaveren af Vivaldi-kæden, Chibo Deliktas, der åbner dørene kl. 10.00.

Noget for enhver smag

Café Vivaldi vil gerne tiltrække mange forskellige odenseanere. Derfor byder menukortet på alt lige fra brunch, frokost og aftensmad til drinks, vin og kaffe. Kort sagt, er der noget for enhver smag.

”Vi vil gerne have gæster i caféen hele dagen igennem. Det er derfor, vores menukort er så alsidigt. Café Vivaldi skal være et sted, hvor odenseanerne kan mødes til store og små måltider, en hurtig kop kaffe eller tre drinks, inden de skal i byen,” siger Chibo Deliktas.

I den tre etager store café har indehaveren også forsøgt at lave forskellige områder, der passer til forskellige typer af selskaber. Der er et loungeområde med bløde, behagelige stole, der er en vinkælder, der indbyder til intime arrangementer og vinsmagning, og der er et klassisk à la carte-område med hvide duge og stearinlys på bordene.

Se sneak peek-billeder herunder og glæd dig til åbningen af en af centrums allerstørste caféer.

Ny stjerne på plakaten: Tinderbox præsenterer stort rocknavn

Skrevet af: Morten Hopballe

Så er Tinderbox klar med årets første offentliggørelse, hvilket er lidt af en musiklegende.

Det drejer sig om Iggy Pop, der har udsendt plader siden 1968, og enten som solist eller sammen med bandet The Stooges står bag klassikere som ”I Wanna Be Your Dog”, ”Search & Destroy”, ”Raw Power”, ”Nightclubbing”, ”The Passenger”, ”Lust for Life” og ”Real Wild Child”.

Senest har Iggy Pop allieret sig med yngre kræfter fra Arctic Monkeys og Queens of the Stone Age på det kritikerroste og Grammy-nominerede album ”Post Pop Depression”, der viste, at den 70-årige sanger fortsat er i absolut topform.

Iggy Pop er medlem af Rock ’n’ Roll Hall of Fame sammen med The Stooges, han har indspillet banebrydende plader med David Bowie, og så er han stadig den dag i dag en af de mest energiske og fængslende sangere nogensinde set på en scene.

Det var den danske anmelderstab enige i, da Iggy Pop sidste år gæstede festivalen Haven. Her takkede GAFFA, Soundvenue, BT og Ekstra Bladet for koncerten med 5-stjernede anmeldelser, der brugte ord som ”mageløs”, ”urkraft” og ”rockikon”.

Iggy Pop er uden tvivl en levende legende, og til juni skal han for første gang optræde på Tinderbox, som han besøger torsdag 28. juni.

17 navne på plakaten

Iggy Pop føjes til et line-up, der i forvejen inkluderer verdensstjerner som Depeche Mode, Prophets of Rage, Alanis Morissette, Wiz Khalifa og Tiësto, og allerede i næste uge vil disse navne få følgeskab af en stribe nye tilføjelser til programmet.

Programmet til Tinderbox 2018 er lige nu som følger: Alanis Morissette, Alex Vargas, C.V. Jørgensen, Carpark North, Depeche Mode, Dizzy Mizz Lizzy, French Montan, Iggy Pop, Julian Jordan, Lucas & Steve, Matoma, Nik & Jay, Pegboard Nerds, Prophets of Rage, Skunk Anansie, Tiësto og Wiz Khalifa.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.

ODEON Social frister: Vi har testet deres vilde FREAKSHAKES

Skrevet af: Redaktionen

I ODEON finder du det hyggelige spisehjørne ODEON Social, hvor det imødekommende personale står klar med en række fristelser – heriblandt deres milkshakes, der går under navnet Freakshake.

Siden november sidste år har ODEON Social haft milkshake på menukortet, så måske du allerede kender til caféens Freakshake til en 50’er.

Inspirationen til Freakshaken hentede Katrine Holm, der står for caféen, sidste sommer på en ferie Spanien, hvor hun stødte på de lækre og anderledes milkshakes. I januar er der så kommet endnu to nye varianter på menukortet.

Vi har naturligvis været forbi og prøvesmagt de tre banditter, der indeholder Odeons Socials hjemmelavede softice og pyntes med godter alt efter humør eller kundens ønsker.

Freakshake Den Originale, som er den første milkshake hos caféen, minder om den klassiske milkshake med smagen af vanilje. Milkshaken er kombineret med chokoladesauce og pyntet med chokoladeskildpadde, chokoladeknapper og KitKat.

Freakshake Den Originale

Freakshake Kaffe/karamel er lavet med et espresso shot og er pyntet med karamelknas, en lille chokoladeskildpadde og Toblerone. Behøver vi sige, at alle ingredienser i denne milkshake taler til vores kaffe/karamel-hjerte?

Freakshake Kaffe/karamel

Freakshake Københavnerstang er frisk udgave af milkshaken og smager ligesom is-klassikeren af samme navn. Denne milkshake er toppet med krymmel og en lille hindbærsnitte.

Freakshake Københavnerstang

I januar måned får Freakshake Den Originale til kun 40 kr. med ClubOdense

Tjek MigogOdenses nye fordelsklub – ClubOdense

For blot 35 kr. om måneden får du adgang til en lang række helt eksklusive tilbud i Odense – lige nu får du resten af januar gratis – og det er uden binding.

Tilmeld dig her

Ny restaurant på havnen: Gammel kending flytter fra Rugårdsvej

Skrevet af: Redaktionen

Efter 10 år i Pakhusgården på Rugårdsvej flytter Brian Matzen den 1. april køkkengrejet og den store pizzaovn til havnen. Her skal det gamle røde træhus på Sverigesgade 16 danne rammerne for det nye madhus, der vender tilbage til det oprindelige navn ’Alfred og Kamilla’.

Greb muligheden med det samme

Før jul fik Brian Matzen tilbudt at rykke ind i huset på Odense Havn, og han skulle ikke tænke længe over muligheden, før han besluttede sig:

“Bygningen har stået tom i 10 år og ejes af Olav de Linde, der altid har drømt om at åbne et spisested eller lignende. Så da vi blev spurgt, om vi kunne tænke os at flytte ind i et nyt hus med udsigt udover vandet, tænkte vi over det i nogle timer. Det er et fantastisk rum i ét plan, hvor pizzaovnen kommer til sin ret,” siger Brian Matzen.

Et oplevelseshus
Når madhuset åbner i de nye lokaler den 1. april, bliver det ikke som en traditionel a la carte-restaurant men som et oplevelseshus, der afholder events. Det skal blandt andet være muligt at holde dagsmøder, deltage i kurser eller købe en picnickurv og finde sit yndlingsspot på havnen med sin udkårne eller studiegruppe. Desuden er det også muligt at holde fester, og her vil Brian Matzen gerne bryde med normen:

“Vi vil gerne fjerne ’plejer’ og lave anderledes og custommade fester. Hvorfor skal en fest starte kl. 18, have tre retters menu og natmad, og så var det den fest? De bedste fester, vi har holdt i 2017, startede kl. 15, hvor alle gæster fik et forklæde på og lavede 10 eller 15 retters menu sammen, hvor de gik og hyggede sig. Når de så satte sig til bordet kl. 19, var stemningen en halv gang højere,” siger Brian Matzen.

Derfor skal køkkenet heller ikke være et hul i væggen, hvor maden kommer fra. I stedet skal kokkene rykkes ud i rummet, så gæsternes oplever duftene fra maden, når den tilberedes.

Og det tyder på, at der er efterspørgsel på de unikke oplevelser, for Brian har allerede booket 13 arrangementer ind siden i går, hvor nyheden om de nye lokaler kom frem.

Et navn med stor betydning

Når det røde træhus slår dørene op den 1. april, bliver det som sagt under navnet ’Alfred og Kamilla’, og det er der en helt særlig grund til:

“Navnet ’Alfred og Kamilla’ har eksisteret i 15 år og er mine bedsteforældres navne, så det er en vigtig del af mig. Jeg har været på en rejse, hvor jeg troede, jeg skulle være direktør, men jeg elsker at være kok, siger Brian Matzen.