Typiske grunde til at dit fly er forsinket

Skrevet af: Martin Jørgensen

Hvorfor er mit fly forsinket?

Det er aldrig særlig sjovt med forsinkelser på flyrejsen, det er både frustrerende og tidskrævende. Men flyforsinkelser er dog noget man kan og bør forvente en gang imellem, da der er mange ting der skal være i orden før et fly kan lette. Oftest får passagererne ikke at vide, hvorfor flyet er forsinket, og man sidder undrende tilbage. Der kan være mange forskellige grunde til forsinkelser under en flyrejse, og nu kan du blive lidt klogere.

At være flyrejsende kan være omfattende nok i sig selv. Fra det øjeblik man træder ind i lufthavnen, til man sidder i flyet og det letter, er der et par ting man skal have styr på som rejsende. Man skal tjekke ind i god tid, man skal måske tjekke ekstra bagage ind, man skal igennem security, og så skal man også lige huske på, hvilke ting man ikke må have med i håndbagagen, og man skal finde gaten i tide. Forestil dig nu, hvor mange ting der skal være i orden på flyet, før det må flyve.

 

Uventede problemer

Kabinen skal være i orden, den skal først og fremmest være ren og indbydende, og alt sikkerhedsudstyr skal være på plads og klar til eventuel brug. Der skal være nok mad, snacks og drikkevarer, som man kan købe under flyveturen. Selv mangel på toiletpapir kan faktisk forsinke et helt fly. Hvis flyet ikke har toiletpapir, og turen varer flere timer, så kan man godt sige sig selv, at det ikke bliver en god tur. Det sker dog heldigvis sjældent, at et fly bliver 10 minutter forsinket, fordi der i sidste øjeblik skal fyldes op med toiletpapir.

Det kræver et helt hold af personale, som skal stå klar når du boarder, og sørger for at du får en behagelig rejse. Vi ved allesammen, at man en gang imellem kommer for sent på arbejde. Det kan også ske for dem, der arbejder i en lufthavn, som enten stewardesse eller som pilot. Der kan også mangle personale, fordi de ganske enkelt ikke er landet med deres forrige fly i tide, til at nå det næste.

 

Dårligt vejr

Flyet er underlagt vind og vejr, og hvis vejret ikke er godt nok til at flyve, så letter flyet ikke. Der kan være en storm på vej, eller måske er der en tæt tåge i lufthavnen, som gør det svært for piloterne at flyve sikkert. Derfor må flyet til hver en tid vente på bedre vejr, hvilket udsætter afgangen, og det kan sommetider føre til meget lange forsinkelser.

Der kan også være problemer med at læsse bagagen på flyet, og det ender med at tage ekstra tid. Det sker også nogle gange, at flyet har for meget ekstra vægt til at det kan og må lette. Derfor må noget af bagagen sendes på andre fly, der flyver til samme destination, og det er blandt andet i sådan en process, at der opstår ventetid og forsinkelse. Her er der også risiko for at din bagage bliver skadet eller går tabt.

 

Husk at du kan kræve erstatning

Nu har du hørt lidt om nogle af de forskellige grunde til at dit fly bliver forsinket, men det er også rart at vide hvilke erstatningskrav du har i tilfælde af en forsinkelse på din næste flyrejse. AirHelp hjælper rejsende med at få kompensation ved tabt tid i lufthavnen, og de kan fortælle dig meget mere om dine rettigheder, som kunde hos et flyselskab.

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.