Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Typiske grunde til at dit fly er forsinket

Af Redaktionen

Hvorfor er mit fly forsinket?

Det er aldrig særlig sjovt med forsinkelser på flyrejsen, det er både frustrerende og tidskrævende. Men flyforsinkelser er dog noget man kan og bør forvente en gang imellem, da der er mange ting der skal være i orden før et fly kan lette. Oftest får passagererne ikke at vide, hvorfor flyet er forsinket, og man sidder undrende tilbage. Der kan være mange forskellige grunde til forsinkelser under en flyrejse, og nu kan du blive lidt klogere.

At være flyrejsende kan være omfattende nok i sig selv. Fra det øjeblik man træder ind i lufthavnen, til man sidder i flyet og det letter, er der et par ting man skal have styr på som rejsende. Man skal tjekke ind i god tid, man skal måske tjekke ekstra bagage ind, man skal igennem security, og så skal man også lige huske på, hvilke ting man ikke må have med i håndbagagen, og man skal finde gaten i tide. Forestil dig nu, hvor mange ting der skal være i orden på flyet, før det må flyve.

 

Uventede problemer

Kabinen skal være i orden, den skal først og fremmest være ren og indbydende, og alt sikkerhedsudstyr skal være på plads og klar til eventuel brug. Der skal være nok mad, snacks og drikkevarer, som man kan købe under flyveturen. Selv mangel på toiletpapir kan faktisk forsinke et helt fly. Hvis flyet ikke har toiletpapir, og turen varer flere timer, så kan man godt sige sig selv, at det ikke bliver en god tur. Det sker dog heldigvis sjældent, at et fly bliver 10 minutter forsinket, fordi der i sidste øjeblik skal fyldes op med toiletpapir.

Det kræver et helt hold af personale, som skal stå klar når du boarder, og sørger for at du får en behagelig rejse. Vi ved allesammen, at man en gang imellem kommer for sent på arbejde. Det kan også ske for dem, der arbejder i en lufthavn, som enten stewardesse eller som pilot. Der kan også mangle personale, fordi de ganske enkelt ikke er landet med deres forrige fly i tide, til at nå det næste.

 

Dårligt vejr

Flyet er underlagt vind og vejr, og hvis vejret ikke er godt nok til at flyve, så letter flyet ikke. Der kan være en storm på vej, eller måske er der en tæt tåge i lufthavnen, som gør det svært for piloterne at flyve sikkert. Derfor må flyet til hver en tid vente på bedre vejr, hvilket udsætter afgangen, og det kan sommetider føre til meget lange forsinkelser.

Der kan også være problemer med at læsse bagagen på flyet, og det ender med at tage ekstra tid. Det sker også nogle gange, at flyet har for meget ekstra vægt til at det kan og må lette. Derfor må noget af bagagen sendes på andre fly, der flyver til samme destination, og det er blandt andet i sådan en process, at der opstår ventetid og forsinkelse. Her er der også risiko for at din bagage bliver skadet eller går tabt.

 

Husk at du kan kræve erstatning

Nu har du hørt lidt om nogle af de forskellige grunde til at dit fly bliver forsinket, men det er også rart at vide hvilke erstatningskrav du har i tilfælde af en forsinkelse på din næste flyrejse. AirHelp hjælper rejsende med at få kompensation ved tabt tid i lufthavnen, og de kan fortælle dig meget mere om dine rettigheder, som kunde hos et flyselskab.

Del artikel

Andre læser også