Typiske grunde til at dit fly er forsinket

Skrevet af: Martin Jørgensen

Hvorfor er mit fly forsinket?

Det er aldrig særlig sjovt med forsinkelser på flyrejsen, det er både frustrerende og tidskrævende. Men flyforsinkelser er dog noget man kan og bør forvente en gang imellem, da der er mange ting der skal være i orden før et fly kan lette. Oftest får passagererne ikke at vide, hvorfor flyet er forsinket, og man sidder undrende tilbage. Der kan være mange forskellige grunde til forsinkelser under en flyrejse, og nu kan du blive lidt klogere.

At være flyrejsende kan være omfattende nok i sig selv. Fra det øjeblik man træder ind i lufthavnen, til man sidder i flyet og det letter, er der et par ting man skal have styr på som rejsende. Man skal tjekke ind i god tid, man skal måske tjekke ekstra bagage ind, man skal igennem security, og så skal man også lige huske på, hvilke ting man ikke må have med i håndbagagen, og man skal finde gaten i tide. Forestil dig nu, hvor mange ting der skal være i orden på flyet, før det må flyve.

 

Uventede problemer

Kabinen skal være i orden, den skal først og fremmest være ren og indbydende, og alt sikkerhedsudstyr skal være på plads og klar til eventuel brug. Der skal være nok mad, snacks og drikkevarer, som man kan købe under flyveturen. Selv mangel på toiletpapir kan faktisk forsinke et helt fly. Hvis flyet ikke har toiletpapir, og turen varer flere timer, så kan man godt sige sig selv, at det ikke bliver en god tur. Det sker dog heldigvis sjældent, at et fly bliver 10 minutter forsinket, fordi der i sidste øjeblik skal fyldes op med toiletpapir.

Det kræver et helt hold af personale, som skal stå klar når du boarder, og sørger for at du får en behagelig rejse. Vi ved allesammen, at man en gang imellem kommer for sent på arbejde. Det kan også ske for dem, der arbejder i en lufthavn, som enten stewardesse eller som pilot. Der kan også mangle personale, fordi de ganske enkelt ikke er landet med deres forrige fly i tide, til at nå det næste.

 

Dårligt vejr

Flyet er underlagt vind og vejr, og hvis vejret ikke er godt nok til at flyve, så letter flyet ikke. Der kan være en storm på vej, eller måske er der en tæt tåge i lufthavnen, som gør det svært for piloterne at flyve sikkert. Derfor må flyet til hver en tid vente på bedre vejr, hvilket udsætter afgangen, og det kan sommetider føre til meget lange forsinkelser.

Der kan også være problemer med at læsse bagagen på flyet, og det ender med at tage ekstra tid. Det sker også nogle gange, at flyet har for meget ekstra vægt til at det kan og må lette. Derfor må noget af bagagen sendes på andre fly, der flyver til samme destination, og det er blandt andet i sådan en process, at der opstår ventetid og forsinkelse. Her er der også risiko for at din bagage bliver skadet eller går tabt.

 

Husk at du kan kræve erstatning

Nu har du hørt lidt om nogle af de forskellige grunde til at dit fly bliver forsinket, men det er også rart at vide hvilke erstatningskrav du har i tilfælde af en forsinkelse på din næste flyrejse. AirHelp hjælper rejsende med at få kompensation ved tabt tid i lufthavnen, og de kan fortælle dig meget mere om dine rettigheder, som kunde hos et flyselskab.

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Nu kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her