MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Uanset hvor i landet du bor, er det vigtigt med økonomisk sikkerhed

Af Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at der er forskel på, hvor dyrt det er at bo forskellige steder i landet. Dette er dog ingen undskyldning for ikke at sikre sig selv økonomisk sikkerhed. En god økonomi er noget, som alle burde have, men som desværre måske ikke er så lige til, som man tror. Der er dog mange ting, du selv kan gøre for at blive mere økonomisk sikker. Læs mere her, om hvordan du kan sikre dig selv økonomisk.

Uanset hvor i landet du bor, om det er Fyn, Jylland, Sydsjælland, Nordsjælland eller København, så er det relevant for dig at sikre dig selv økonomisk. Man kan nok ikke komme udenom, at der er forskel på hvor dyrt det er at bo og leve forskellige steder.

Fx er det uden tvivl dyrere at bo og leve i København og herefter de andre storbyer, end det er mindre centrale områder. Der er dog også forskel på, hvordan man lever individuelt, og der er mange ting, du kan gøre, både for at leve billigere i din dagligdag, men også for at sikre dig selv mere i fremtiden rent økonomisk.

Har du meldt dig ind i en a-kasse?

Der findes forskellige ordninger og organisationer, som du kan melde dig ind i, som sikrer dig økonomisk og hjælper dig, hvis du skulle få brug for det. Dette er fx a kasser, som er en super god idé at melde sig ind i, så man har en form for sikkerhed, hvis man en dag står og er arbejdsløs.

En a-kasse udbetaler dagpenge, hvis du står uden et job. På den måde kan du stadig betale dine udgifter, imens du leder efter et nyt job. Der er forskellige krav for, hvor lang tid du skal have været medlem af en a-kasse før du kan få udbudt penge. Derfor er det vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse, imens du stadig er i arbejde. Også selvom du regner med, at du skal være i dit job i lang tid. Man ved aldrig hvad fremtiden byder på, og man kan aldrig blive for sikker.

Fagforeningen har din ryg når du skal søge job

Udover at melde sig ind i en a-kasse er det en rigtig god idé også at melde sig ind i en fagforening. Der findes forskellige fagforeninger, som er specialiserede indenfor dit erhverv, og derfor er det en god idé at vælge netop disse fagforeninger. Er de fx specialiserede indenfor tømrer, har de bedre forudsætninger for at hjælpe dig, hvis du fx skal forhandle arbejdsvilkår osv.

Fagforeningen hjælper dig nemlig med alt der har med job at gøre. I en a kasse sidder der specialiserede rådgivere og advokater klar til at hjælpe dig med din sag, hvis du har brug for det. De kan også hjælpe dig med at optimere din ansøgning og dit CV, når du skal søge, eller med at gennemlæse en kontrakt, inden du siger ja til et job.

 

Del artikel

Andre læser også