Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Uddannelsen banede vejen: Nu er kursen sat mod drømmejobbet for Julie

Af Michael Qureshi

En plads på arbejdsmarkedet efter bare et halvt års skolegang, inspirerende lærere med erhvervserfaring og nu en retning mod drømmejobbet – allerede inden sin 19-års fødselsdag.

Det er status hos 17-årige Julie Johansen, der er salgsassistentelev i Meny i Søhus som en del af sin eud-uddannelse på TietgenSkolen.

Julie Johansen er 17 år gammel, hun har gået på TietgenSkolen, da hun gik i 10. klasse, og siden da hun videre tog sin eud.

Siden starten af 2022 har hun været salgsassistentelev i Meny i Søhus, og hun priser sig lykkelig for, at hun er gået i den rigtige retning rent uddannelsesmæssigt for hendes karriere og drømme.

Havde været let at vælge som alle andre

“Det havde været let at vælge gymnasiet sammen med vennerne,” lyder det fra Julie.

Julie er uddannelsesmæssigt det bedste sted, hun kan forestille sig, men det er ikke der, hun troede, hun skulle være, da hun forlod folkeskolen.

Faktisk var hun slet ikke klar over, at det var en mulighed at komme ud på arbejdsmarkedet så hurtigt.

“Da jeg afsluttede 9. klasse, der havde jeg virkelig ingen idé om, hvad jeg kunne, eller hvad jeg ville.

Det nemme ville være at tage på gymnasiet, for så kunne jeg gøre sammen ned mange af mine venner.

Men jeg synes, det lød kedeligt kun at gå i skole, og det lød ikke som noget, jeg ville trives i.

Derfor valgte jeg i stedet 10. klasse på TietgenSkolen, og der fandt jeg ud af, at jeg efterfølgende kunne gå på eud i seks måneder og derefter gå denne vej, som jeg gør nu.

Det har jeg bare været megaglad for, og det er det helt rigtige for mig.

Jeg synes, at det er fantastisk, at jeg så hurtigt er kommet ud i erhvervslivet, og jeg kunne ikke forestille mig en federe uddannelse,” siger Julie Johansen.

Har allerede masser af ansvar som 17 årig

Et enkelt år i 10. klasse efterfulgt af et halvt års grundforløb på eud; så var Julie klar til at prøve kræfter med arbejdsmarkedet.

Så hurtigt kan man nemlig komme ud på den anden side af skolebænken, og det var det, der tiltalte Julie.

Nu arbejder hun i Meny i Søhus, og det er kun fire gange om året, hun skal på skolebænken for at dygtiggøre sig.

Resten af læringen og udviklingen foregår i butikken.

“Jeg er kun 17 år, men jeg har fået ansvar for min egen afdeling, hvor jeg står for varebestillingen.

Derudover sætter jeg varer op, jeg betjener kassen, jeg er på gulvet, jeg fokuserer på, at vores kunder har en god oplevelse og der er næsten ikke det, jeg ikke får lov at lave i butikken.

Så det er vildt fedt, at jeg kan gøre en forskel for vores butik og for vores kunder, mens jeg samtidig bliver fagligt klog, og jeg tager mig en uddannelse.

Hun fortsætter;

“Efter jeg har været på skoleophold, så får jeg nogle opgaver med hjem, som jeg skal have fokus på i butikken.

Efter seneste skoleophold er der fokus på aktiviteter, der er gode for klimaet, og her er det så min opgave at finde nogle produkter eller skabe nogle aktiviteter, der er gavn for klimaet.

Jeg har valgt at fokusere på genanvendelige plasticposer, så vi kan bruge færre ressourcer på at producere plasticposer.

Så det bliver helt vildt spændende at have mit eget lille projekt i butikken, og jeg er rigtig glad for, at jeg har så meget ansvar, selvom jeg ”bare” er elev.”

Fantastiske lærere på TietgenSkolen

Inden tiden i Meny gik Julie som nævnt på TietgenSkolen, og når hun ser tilbage på sin tid på skolen, så er det med et kæmpe smil på læberne.

“Jeg husker især tiden på TietgenSkolen for en tid med gode lærere. De er virkelig gode.

De har selv været ude i erhvervslivet, så de kommer med mange gode inputs, og uanset hvilken opgave vi blev stillet, så kunne de hjælpe os, fordi de både har erfaring som lærere, men også fra erhvervslivet.

Så lærerne på TietgenSkolen ved, hvad de snakker om, og det var megarart.

Man blev aldrig forvirret af at snakke med dem, så det var en vildt god oplevelse, og det er en tid, jeg har mange gode minder fra.

Tæt på drømmejobbet

Julie Johansen er i denne måned færdig med sin elevtid i Meny, men selvom elevtiden slutter, så er der intet, der tyder på, at tiden i Meny skal slutte.

Julie gør det nemlig så godt, at hun allerede er ved at snakke om næste skridt i karrieren i samarbejde med sin nuværende arbejdsplads.

“Jeg vil starte med at sige, at, jeg synes, det er vildt fedt, at jeg er færdig med min uddannelse som salgsassistent, lige inden jeg fylder 19 år.

Derudover er jeg allerede er ved at snakke med Meny i Søhus om en stilling som souschef, når jeg er færdig med min elevtid, og det er vil være et drømmejob for mig.

Så det har været det helt perfekte for mig at tage eud-uddannelsen.

Tænk engang, hvis jeg allerede som 19-årig kan være færdiguddannet og lande mit drømmejob, det vil da være fantastisk,” slutter Julie Johansen.

Her på MigogOdense hepper vi på Julie.

Hvis du vil læse mere om de muligheder, som TietgenSkolen giver, så kan du få mere info her.

Del artikel

Andre læser også