MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udsender varsel: Kraftige regn- og tordenbyger på vej mod Odense

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Tidligere på dagen skrev vi, at der er et markant vejrskifte på vej til Danmark med mere ustadigt vejr.

Nu har DMI opdateret prognosen med et varsel, der også gælder for Odense.

Fredag eftermiddag vil en koldfront med kraftige regn- og tordenbyger bevæge sig ind over Jylland vestfra. Koldfronten og bygerne ventes at nå frem til Fyn hen mod aftenen.

Bygerne opstår lige foran og i forbindelse med koldfronten, og i de kraftigste byger kan der forekomme skybrud med mere end 15 mm regn på 30 min det enkelte sted.

Gælder fra fredag eftermiddag

Vær derfor forberedt på, at der kan forekomme skybrud i Jylland og på Fyn i perioden mellem fredag kl. 13 og lørdag kl. 04.

Vær opmærksom på, at skybrud giver risiko for, at vand kan samles i lavtliggende områder f.eks. kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes.

Luk vinduer og døre. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.

I løbet af natten bevæger bygerne sig videre mod øst, mens de svækkes en smule og risikoen for skybrud på Sjælland ser derfor, på nuværende tidspunkt, ikke ud til at være særlig høj.

“Timing og intensiteten af bygerne er endnu noget usikker, men vi holder øje med situationen og vil senest opdatere kl. 01 i nat,” skriver DMI.

Del artikel

Andre læser også