Udsolgt to år i træk: Rosé Festival Odense har flere nyheder i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Når foråret er på sit højeste og sommeren venter forude, så er det også tid til en ny tradition i Odense.

Når Brandts Klædefabrik lørdag d. 9. maj for tredje år i træk lægger venue til den populære Rosé Festival Odense, bliver det igen med en række nye spændende tiltag, herunder besøg af en fynsk vinproducent.

Rosévin er blevet et kæmpe hit blandt danskerne i de senere år.

Den smukke og velsmagende drik – hvis farve kan changere fra kirsebærlyserød til en dyb kysselæberød – er blevet synonym med sol, sommer, frihed og en luksus, stort set alle kan være med på.

Der er ganske vist lang tid til d. 9. maj, men der er allerede rift om billetterne. For findes der noget bedre her i den mørke vintertid end at forestille sig et dejligt glas rosé i den lune forårsluft?

Til festivalen samles en lang række af Danmarks bedste rosé-importører, -producenter og ikke mindst rosé-elskere for at blive klogere på og ikke mindst nyde hundredevis af rødmende vinflasker.

Der er i alt sat 1500 billetter til salg, og festivalen måtte sidste år melde udsolgt.

Kan man lave rosévin på Fyn?

Som noget nyt i år vil man, udover at møde vineksperter fra de mange forskellige vinimportører, også kunne møde en vaskeægte vinproducent, og tilmed fra Fyn.

For ja, man kan lave super lækker rosévin her i Fyns grønne muld.

Med på Rosé Festival Odense i år kan man nemlig møde Brahesdal, en slægtsgård på Sydvestfyn, der kan dateres tilbage fra før år 1788.

Brahesdal består af en gruppe familiemedlemmer, som holder til på gården, hvor de producerer fynske vine fra egne vinmarker.

På festivalen får man lejlighed til at smage deres lokalproducerede rosévin med en frisk smag af røde danske bær, og naturligvis stille spørgsmål om hvordan man producerer vin under danske forhold.

Stærkt trekløver er tilbage

Rosé Festival Odense består af et stærk trekløver bestående af Jakob Søfelde-Hansen, butikschef i Humac som også står bag bl.a. Portvinsfestivalen, Morten Skytte fra Odense Aafart, og Eva Pasgaard, tidligere manager i Brandts Klædefabrik og direktør i Glow Odense.

Sidste år var Eva Pasgaard ikke en del af ejerkredsen, da hun pga. sin ansættelse ved Tinderbox var underlagt en konkurrenceklausul, men hun er stærkt tilbage i ejerkredsen, og glæder sig meget til at lave en uforglemmelig festival i rosévinens tegn.

Rosé Festival Odense foregår d. 9. maj 2020 fra kl 12-18 i Brandts Klædefabrik.

Billetter kan købes på www.rosevinfestival.dk

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.