MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udsolgt to år i træk: Rosé Festival Odense har flere nyheder i år

Af Michael Qureshi

Når foråret er på sit højeste og sommeren venter forude, så er det også tid til en ny tradition i Odense.

Når Brandts Klædefabrik lørdag d. 9. maj for tredje år i træk lægger venue til den populære Rosé Festival Odense, bliver det igen med en række nye spændende tiltag, herunder besøg af en fynsk vinproducent.

Rosévin er blevet et kæmpe hit blandt danskerne i de senere år.

Den smukke og velsmagende drik – hvis farve kan changere fra kirsebærlyserød til en dyb kysselæberød – er blevet synonym med sol, sommer, frihed og en luksus, stort set alle kan være med på.

Der er ganske vist lang tid til d. 9. maj, men der er allerede rift om billetterne. For findes der noget bedre her i den mørke vintertid end at forestille sig et dejligt glas rosé i den lune forårsluft?

Til festivalen samles en lang række af Danmarks bedste rosé-importører, -producenter og ikke mindst rosé-elskere for at blive klogere på og ikke mindst nyde hundredevis af rødmende vinflasker.

Der er i alt sat 1500 billetter til salg, og festivalen måtte sidste år melde udsolgt.

Kan man lave rosévin på Fyn?

Som noget nyt i år vil man, udover at møde vineksperter fra de mange forskellige vinimportører, også kunne møde en vaskeægte vinproducent, og tilmed fra Fyn.

For ja, man kan lave super lækker rosévin her i Fyns grønne muld.

Med på Rosé Festival Odense i år kan man nemlig møde Brahesdal, en slægtsgård på Sydvestfyn, der kan dateres tilbage fra før år 1788.

Brahesdal består af en gruppe familiemedlemmer, som holder til på gården, hvor de producerer fynske vine fra egne vinmarker.

På festivalen får man lejlighed til at smage deres lokalproducerede rosévin med en frisk smag af røde danske bær, og naturligvis stille spørgsmål om hvordan man producerer vin under danske forhold.

Stærkt trekløver er tilbage

Rosé Festival Odense består af et stærk trekløver bestående af Jakob Søfelde-Hansen, butikschef i Humac som også står bag bl.a. Portvinsfestivalen, Morten Skytte fra Odense Aafart, og Eva Pasgaard, tidligere manager i Brandts Klædefabrik og direktør i Glow Odense.

Sidste år var Eva Pasgaard ikke en del af ejerkredsen, da hun pga. sin ansættelse ved Tinderbox var underlagt en konkurrenceklausul, men hun er stærkt tilbage i ejerkredsen, og glæder sig meget til at lave en uforglemmelig festival i rosévinens tegn.

Rosé Festival Odense foregår d. 9. maj 2020 fra kl 12-18 i Brandts Klædefabrik.

Billetter kan købes på www.rosevinfestival.dk

Del artikel

Andre læser også