MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliver flere i familien: Min By Media udvider med MigogEsbjerg

Af Michael Qureshi

Min By Media A/S, som står bag udgivelsen af MigogOdense, går snart i luften med et nyt spændende lokalmedie i Esbjerg.

Det sker i tæt samarbejde med stærke lokale kræfter i Esbjerg Ugeavis Fond.

I Danmarks femtestørste by kommer det nye digitale medie til at hedde MigogEsbjerg.dk

Udgiver bliver et nyt udgiverselskab med navnet MigogEsbjerg ApS.

Ejerskabet bag udgiverselskabet er delt i forholdet 50/50 mellem fondens selskab Esbjerg Ugeavis A/S og Min By Media A/S.

”MigogEsbjergs nyhedssite åbner efter planen i starten af maj.

”Arbejdet med at forberede premieren er i fuld gang.

Midt i april rykker redaktion og salg ind i lokaler på 2. sal i Kongensgade 69 og sætter fart på projektet,” oplyser formanden for bestyrelsen i MigogEsbjerg ApS, Kim Mortensen, der også sidder i bestyrelsen for Esbjerg Ugeavis’s Fond og Esbjerg Ugeavis A/S.

Solgte andel af Ugeavisen Esbjerg

”Efter at have solgt vores andel af Ugeavisen Esbjerg for godt to år siden, kribler det i os i forhold til at være en del af et nyt spændende medieprojekt i Esbjerg.

Vi er både inspirerede og forpligtede af fondens i alt 50-årige historie som udgiver af et seriøst og populært lokalmedie, og vi har midler, som er øremærkede til medievirksomhed. Derfor har vi rakt ud til en kvalificeret partner.

Vi tror på, at vi har fundet et godt match i Min By Media A/S, som har et moderne digitalt koncept og en populær, effektiv og digital nyhedsplatform, der har vist sig at virke i landets fire største byer.

Sammen med Min By Media A/S kan vi give Esbjerg et nyt lokalmedie, som vil lave selvstændig stærk journalistik, og samtidig sikre at man som bruger har fingeren på pulsen i, hvad der sker i byen,” siger Kim Mortensen.

Stærkt partnerskab

Mads Peter Veiby, bestyrelsesformand i Min By Media A/S, ser partnerskabet med Esbjerg Ugeavis Fond som en stor styrke bag MigogEsbjerg.

”Esbjerg er den første by, hvor vi ikke står alene som udgiver.

I Esbjerg har vi fået en ligeværdig partner, som er økonomisk stærk, har dybe rødder i lokalsamfundet og er anerkendt for både sin velgørenhed og for sin rolle som udgiver af en værdsat og velanset ugeavis gennem mange år.

Vi er gode til at sætte fokus på de positive historier i en by, og med de ting kombineret, så håber vi på, at esbjergenserne vil tage rigtig godt imod MigogEsbjerg, siger Mads Peter Veiby.

”Vi er lykkedes i både Aalborg, Aarhus, Odense og København, så vi håber bestemt også, vi kan lykkes i Esbjerg.

Vi er ofte blevet spurgt, hvornår vi åbner i Esbjerg, så vi tror på, at der vil være stor lokal interesse for det nye medie,” lyder det fra bestyrelsesformanden.

Regnskab giver godt afsæt i Esbjerg

Lanceringen af MigogEsbjerg kommer netop, som Min By Media A/S har offentliggjort et positivt regnskab for 2023.  Efter et udfordrende 2022 med massive investeringer på personalefronten og i udviklingsprojekter skabte medieselskabet Min By Media A/S i 2023 igen sorte tal på bunden af regnskabet for driften af sine fire digitale lokalmedier MigogAalborgMigogAarhusMigogOdense og MigogKbh.dk.

“Vi står altså et godt sted, når vi nu – sammen med Esbjerg Ugeavis A/S – etablerer et nyt lokalmedie i Esbjerg og dermed udkommer i landets fem største byer. Min By Media rammer hver måned allerede over to millioner danskere.

Det tal kommer til at stige markant med vores sats i Esbjerg,” siger Mads Peter Veiby.

Styrket journalistik

Parterne bag MigogEsbjerg er enige om den redaktionelle retning for deres fælles medie.

MigogEsbjerg skal baseres og bygge videre på det populære og velfungerende koncept, som Min By Media i dag anvender i Aalborg, Aarhus, Odense og København, men indholdsmæssigt skal journalistikken udvikles og løftes yderligere.

”MigogEsbjerg skal være en respekteret og troværdig publicistisk faktor i Esbjergs mediebillede.

Vi vil stile efter den journalistiske standard, som var et kendetegn for den største lokale ugeavis i Esbjerg i alle de 50 år, hvor Esbjerg Ugeavis’s Fond var med i ejerkredsen. Vi mener, at et lokalt medie skal bakke sin by op, så den redaktionelle linje skal være alsidig og lokalt favnende.

Men Esbjergs kommende nye medie skal også stå for kritisk og fair lokaljournalistik, der er relevant for Esbjerg og esbjergenserne,” siger Kim Mortensen.

Han betegner det som indlysende, at MigogEsbjerg skal være uafhængig af alle faglige organisationer, politiske partier, offentlige myndigheder og interesseorganisationer.

Fakta om MigogEsbjerg

MigogEsbjerg.dk går i luften i maj 2024 fra lokaler i Kongensgade 69, 2. sal, Esbjerg.

Journalist Mads Grinderslev, bosat i Esbjerg, er ansat som redaktør. Han kommer fra en stilling som journalist og souschef på JV’s redaktion i Tønder.

Cecilie Winther, bosat i Bramming, er ansat som Digital Content Creator. Hun kommer fra en stilling som event- og kommunikationsmedarbejder ved Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg.

MigogEsbjerg søger yderligere en uddannet journalist og vil desuden trække på freelancejournalister.

Lotte Justesen, bosat i Esbjerg, er ansat som salgschef. Hun kommer fra en stilling som Key Account Manager hos Esbjerg Energy, men har også stor erfaring fra mediebranchen som salgschef for Lokalavisen og som Medie- og Distriktschef hos Jysk Fynske Medier i Esbjerg.  Lotte Justesen får ansvar for MigogEsbjergs salg og salgsorganisation i samarbejde med Min By Media’s partner og salgsdirektør Peter Sindahl.

MigogEsbjergs ApS’s bestyrelse får fem medlemmer. Tre er udpeget af Esbjerg Ugeavis’s Fond, og to af Min By Media A/S.

Bestyrelsen består af

Kim Mortensen, formand.

Direktør for Dansk Fjernvarme, tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, medlem af bestyrelsen i Esbjerg Ugeavis Fond og Esbjerg Ugeavis A/S.

Erik Haldan

Direktør i Johan Hoffmann Fonden, tidligere direktør og redaktør for Ugeavisen Esbjerg, medlem af Esbjerg Byforum, næstformand i bestyrelsen for Esbjerg Ensemble.

Michael Qureshi

Stifter, partner, direktør og ansvarshavende redaktør for Min By Media A/S.

Mads Peter Veiby

Bestyrelsesformand i Min By Media A/S.

Bestyrelsens femte medlem bliver en lokal profil fra Esbjerg, men ventes først offentliggjort på et senere tidspunkt.

Del artikel

Andre læser også