Uenighed mellem jury og publikum: Her er Fyns bedste gløgg
Noget af det gode ved juletiden er, at man har en undskyldning for at drikke varm rødvin med rosiner og mandler.
Men det er dog ikke alle, der er tilfredse med den, man kan købe på karton i supermarkederne.
Faktisk er der mange udskænkningssteder og delikatesseforretninger, der fremstiller deres egen luksus-gløgg.
I weekenden havde Storms inviteret gløgg-entusiaster fra hele Fyn i pakhuset, hvor Fyns bedste gløgg skulle kåres.
Kåringen fandt sted i to spor:
En jurypris og en publikumspris.
Og som så ofte før var der ikke enighed blandt de professionelles smagsløg og folkets.
For juryen nåede frem til, at Fynsmesterskabet i Gløgg skulle vindes af Kring Chokolade fra Middelfart.
Dommerne mente, at gløggen havde både bund, bid og sjæl.
Publikum sendte prisen som bedste gløgg til Nyborg.
Ophav Vin og Gastrobars Emil har stået for fremstillingen af denne og har ifølge Storms Pakhus “brugt ikke så få mandetimer på sin gløgg.”
Men i Odense er vi altså heller ikke helt tabte bag en gløgg-vogn.
Restarant Ribelli fik nemlig et special mention og en lille ærespris fra dommerne med ordene:
“en glögg der ikke burde gi’ mening, men vi er ret vilde med den”.
Storms Pakhus understreger, at det var ret tæt løb mellem de 14 FANTASTISKE FYNSKE gløggbryggere.