Uimodståelige gourmethotdogs: Devil Dogs åbner snart i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.
En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.

Der var mange , der var kede af det, da Hotdog Heaven for lidt over et år siden drejede nøglen om i Storms Pakhus.

Madboden tilbød et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smagte lige så forrygende som de så ud.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er klar til at overtage tronen og åbner i Storms Pakhus onsdag den 1. april kl. 11.00 med gratis gourmet hotdogs til de første 100 gæster.

“Det er en drøm, der går i opfyldelse,” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Nu går jeg fuldtid på det her, og selvom det bliver rigtigt hårdt, og jeg kommer til at arbejde 70 timer om ugen, gør jeg det, fordi jeg har lyst.”

En masse nyt og noget traditionelt

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs åbner i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense
Hvornår: 1. april, kl. 11.00