Underholdning i karantænen: Her er 10 serier, du skal se derhjemme

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der er ingen vej uden om, at danskernes hverdag har ændret sig dramatisk.

Med alle landets skoler og dagsinstitutioner lukkede, oveni det faktum at en stor procentdel af danskerne arbejder hjemmefra, kan det hurtigt blive en intens oplevelse, at skulle være sammen 24 timer i døgnet, 14 dage i træk (indtil videre).

Det kan teste selv de mest sammentømrede familier og forhold, og derfor er MigogAalborg nu klar med det næste indslag i en række guides, der kan underholde (og ikke mindst distrahere jer) under den landsdækkende nedlukning.

Det næste i rækken er vores serieguide, hvor vi har samlet 5 klassikere, du altid kan se, og 5 bud på nyere serier, der er værd at trykke play på.

5 klassikere

Rap Fyr i LA


Now, this is a story all about how
My life got flipped-turned upside down…

Vi vil gerne undskylde på forhånd, hvis sangen sidder fast i dit hoved, men når man taler om Rap Fyr i LA, må man også tale om rap-introen.

Sangen er intet mindre end ikonisk, ligesom Will Smith’s præstation som teenageren Will, der sendes fra et hårdt kvarter i Philadelphia til Bel-Air for at bo hos sin rige onkel og tante.

Se den på Netflix eller Amazon Prime.

Parks and Recs

Parks and Recs er en af de mere moderne klassikere, som har bidt sig rigtig godt fat i populærkulturen.

Serien omhandler Leslie Knope, der arbejder i, hvad der på dansk ville kaldes By- og Landskabsforvaltningen, og hendes forsøg på at motivere sine kollegaer såvel som at gøre hjemstavnen til et bedre sted at bo.

Hvis du har brug for en vitaminindsprøjtning, er dette serien for dig; den er fyldt med godt humør og satire.

Se den på Viaplay, HBO eller Amazon Prime.

Lost

Lost er om nogen en serie, der kan splitte vandene. Efter en genial første sæson, udviklede serien sig i en mildest talt … mærkelig retning.

Uanset hvad fortjener den stadig en plads på listen over binge-værdige klassikere.

I serien følger man en gruppe overlevende, som er havnet på en mystisk ø efter et flystyrt.

Gruppen er tvunget til at arbejde sammen for at overleve, og de finder efterhånden ud af, at de ikke er alene på øen.

Se den på Viaplay eller Amazon Prime.

Borgen

Efter første sæson af Borgen blev vist på DR i 2020, gik den ikke kun sin sejrsgang i Danmark.

Det politiske drama med Sidse Babett Knudsen i rollen som den første kvindelige statsminister, Birgitte Nyborg, blev eksporteret verden rundt, og især briter og amerikanere var begejstrede over den stærke kvindelige karakter.

Her 10 år efter er den i høj grad stadig relevant – og spændende!

Se den på Blockbuster eller Amazon Prime.

The Sopranos

The Sopranos anses stadig for at være en af TV-historiens bedste serier og med seks sæsoner, er der mange timers underholdning at tage fat på.

I serien følger man Tony Soprano, en italiensk-amerikansk mafiaboss, der forsøger at balancere familielivet med livet i den kriminelle løbebane.

Det er selvsagt ikke en nem opgave, og hovedbruddene lander ham tit på kontoret hos terapeuten Dr. Jennifer Melfi.

Se den på HBO eller Amazon Prime.

5 nye

Pandemi

Dokumentarserien Pandemi kunne ikke være kommet på et bedre (eller værre?) tidspunkt.

I løbet af seks afsnit møder man de helte, der står på frontlinjen og kæmper mod influenza-epedemier rundt om i verden, og man får unikt indblik i, hvordan udviklingen af bl.a. vacciner foregår.

Hvis du vil blive klogere på, hvad sundhedspersonale i hele verden lige nu kæmper mod, er Pandemi værd at kigge på.

Se den på Netflix.

Sherlock

Lige siden Benedict Cumberbatch stjal vores hjerter i rollen som Sherlock Holmes i 2010, har BBC-serien været et globalt hit.

Det moderne bud på den kendte britiske detektiv har givet os fire sæsoner indtil videre, og den nyeste forventes at komme i 2022.

Der er dermed masser af tid til at streame alle Sherlock og Watson’s skøre og fascinerende eventyr, når de bl.a. kæmper mod skurken Moriarty.

Se den på Netflix eller Amazon Prime.

Chilling Adventures of Sabrina

I 1990erne var der en sitcom, der hed Sabrina the Teenage Witch. 

Serien var sød og lidt gakket – og nøjagtigt det modsatte af den moderne genfortælling.

I Chilling Adventures of Sabrina følger man godt nok det velkendte plot (Sabrina skal lære at være en heks, hun bor hos sine tanter med den sorte kat Salem), men her stopper sammenligninger også.

Den nye udgave er nemlig noget mere blodig og uhyggelig – og det er netop derfor, den er så fantastisk.

Se den på Netflix.

Chernobyl

Hvis du ikke allerede kender til den Emmy-vindende serie fra 2019, har du vist boet under en sten.

Chernobyl var serien, du skulle se i 2019, og den vil fortsætte med at være relevant mange årtier frem.

Serien fortæller om, hvad der ledte op til atomulykken i Tjernobyl i 1986, og hvordan mange helte ofrede deres liv for at redde resten af Europa.

Se den på HBO.

Vikings

Med vikinger følger der blod, intriger, sex og krig – i bund og grund alt, hvad man har brug for, når det kommer til en underholdende weekend.

Om du er fan af Vikings eller ej, er det svært at argumentere mod, at showet er netop det: underholdende. Lige siden man mødte Ragnar Lothbrok i sæson 1, er man som seer blevet hvivlet ind i vikingernes univers, og hvis man begynder nu, kan man stadig nå at få en cliffhanger. Anden del af sæson 6, som også er den allersidste, udgives nemlig først senere i 2020.

Se den på Netflix, HBO, Viaplay eller Amazon Prime.

Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Skrevet af: Redaktionen

Bøgen, der springer ud, flere solskinstimer og glade konfirmander plejer at være sikre tegn på forårets kommen.

Status er dog, at vi i år står i et andet scenarie, og mange konfirmationsfester er blevet aflyst eller rykket.

Det kan være utrygt at skulle lægge for mange planer for den festlige dag, men med Smageriet bliver maden ikke én af dem – her kan du nemlig gratis tilpasse eller afbestille menuen indtil 8 dage før levering. Tjek det ud lige her

Fleksibel med gratis afbestilling

På trods af stadig mange ubekendte kan du trygt bestille din konfirmationsmenu hos Smageriet.

Smageriet leverer gennemtænkte konfirmationsmenuer til hele landet – og man kan helt gratis tilpasse og annullere bestillingen helt frem til 8 dage før konfirmationen.

Med den udvidede fleksibilitet kan man uden problemer få den dag, man drømmer om fyldt med familie, venner og den gode mad som samlingspunkt.

Foto PR

Flere forskellige menuer som både buffet eller tallerkenanretning

Når du lader Smageriet stå for maden til konfirmationen, kan du glæde dig til smagsoplevelser udover det sædvanlige.

Du kan bestille din menu allerede nu – der er flere forskellige menuer at vælge imellem og alt leveres færdigtilberedt i hele landet (fastland & brofaste øer) og anrettet på flot, hvidt porcelæn.

Uanset om I foretrækker buffet eller færdigtilberedt mad til tallerkenserveringer kan Smageriet imødekomme jeres ønsker.

De tilbyder nemlig både velsmagende konfirmationsmenuer med enten 2 og 3 retter fra 199,- pr. kuvert, som kunne friste med rosastegt oksefilet, bearnaisesauce, nye kartofler i brunet smør, grønne asparges og knasende frisk salat med jordbær.

Foto PR

Her er også mulighed for større konfirmationsbuffeter (fra 159,- pr. kuvert), og du sammensætter selv blandt et stort udvalg af forskelligt kød, lækre salater, kartofler & tilbehør.

Maden anrettes på fade á mellem 10-15 kuverter, så der er flere muligheder for servering enten på buffet eller som bordservering.

Det giver gode, fleksible muligheder i forhold til bordplan og god plads mellem jeres gæster.

Uanset om I vælger tallerkenservering eller fadanretning, så slip for besværet i køkkenet og lad Smageriet stå for den kulinariske del af jeres helt særlige dag.

Hvad: Smageriets konfirmationsmenuer
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Smageriet tilpasser levering efter din spisetid
Hvor meget: Fra 159 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

Her laver de overdådige donuts: Donut-shop i Odense genåbner på fredag

Skrevet af: Daniel Poulsen

I stuen på Odense Banegård venter Kanita Muminovic sammen med resten af sit hold spændt på, at det bliver fredag.

Hun er butikschef hos butikken Mr. CoDo, der genåbner på fredag den 29. maj, efter Odenses helt nye donut-shop var tvunget til at lukke ned i midten af marts grundet Corona-krisen.

Men nu tager man revanche.

Butikken kommer til at bugne af lækre donuts, og som tilbehør bliver der mulighed for at kombinere en menu med en donut og kaffe til en skarp pris.

Mr. CoDo vil også have kolde drikkevarer klar i køleskabet og byder også på varm kakao til tørstige gæster, fortæller de, da MigogOdense kigger forbi.

En masse variationer af donuts

Kanita Muminovic fortæller begejstret til MigogOdense, at donut-shoppen vil prøve at have så mange forskellige og eksperimenterende donuts som muligt.

“Det er faktisk forskelligt, hvad vi har af udvalg. Vi varierer hver dag. Vi vil satse på at have de største donuts, have fyld i dem og så mange variationer, at folk altid kan prøve noget forskelligt, når de kommer forbi,” fortæller butikschefen.

Teamet bag Mr. CoDo vil rigtig gerne vise en masse odenseanere, at de stadig laver donuts med masser af smag, flot pynt  og fyld.

Fra fredag den 29. maj og 14 dage frem får man en donut til kun 15 kroner, så der er masser af muligheder for at få smagt et pragteksemplar af en donut – eller en hel kasse hvis man er virkelig lækkersulten.

Butikken vil desuden have berlinere med fyld og frugt med chokolade til de gæster, der har lyst til at snacke noget andet end donuts, når de er forbi i den genåbnede butik.

Der er faktisk mere at glæde sig over. For i løbet af kort tid vil Mr. CoDo udvide med en ekstra afdeling, hvor de vil lange velsmagende donuts over disken.

Vind donuts fra Mr. CoDo

Er du hurtig, kan du nå at vinde fire donuts fra butikken. I en konkurrence i forbindelse med genåbningen udlodder stedet 4 x 4 valgfrie donuts.

Du kan deltage her og måske være heldig, hvis du deltager inden torsdag aften.

Er heldet ikke med dig i denne omgang, skal du ikke fortvivle.

Ejeren forsikrer, at der kommer masser af konkurrencer, da teamet hver uge vil afholde en minikonkurrence på deres Facebook-side. Manager hos Mr. CoDo, Kanita Muminovic, uddyber konceptet til MigogOdense.

“Nogle gange bliver det til børn, andre gange til mødre, til studerende eller til fodboldhold. Vi kan komme ud til en masse forskellige mennesker, og det er netop, hvad vi gerne vil med disse konkurrencer.

Som en ekstra ting vil donutshoppen desuden levere gratis til erhverv ved bestillinger over 20 donuts, så festligheder af enhver art kan have velsmagende kager.

Den gratis service vil allerede gælde fra genåbningen fredag, så alle kan nyde en solid donut, hvis en reception, fødselsdag eller weekenden skal fejres lidt ekstra.

Hvad: Genåbning af Mr. CoDo d. 29. maj klokken 10.

Hvor: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

Åbningstider: mandag til søndag fra 10:00-19:00

Facebook: https://www.facebook.com/Mr-CoDo

24 grader venter i Odense: Det fantastiske vejr starter i pinsen

Skrevet af: Redaktionen

Den netop overståede weekend bød på masser af regn og blæst.

Så det er i den grad opløftende med udsigt til masser af sol og sommerlige temperaturer i pinsen. Det starter allerede på torsdag d. 28. maj, hvor DMI lover masser af sol og op til 20 grader.

Fredag bliver der masser af sol i Odense og temperaturer, som holder sig i omegnen af de 20 grader.

Det er et højtryk, som lægger sig over Danmark, som udløser de høje temperaturer.

Der bliver rig lejlighed til at nyde weekenden og den ekstra fridag med 2. pinsedag på mandag d. 1 juni, hvor det ser ud til at ligge meget stabilt omkring de 18 skønne grader.

Selv om de fleste skal tilbage til hverdagen efter pinsen, så kan man i hvert fald godt nyde, at man lover hele 24 grader i Odense-området onsdag d. 3. juni.

Vejrudsigten for den kommende uge i Odense – Kilde: DMI

Juni starter sommerligt

Det betragtes som en sommerdag, når temperaturen runder 25 grader, så juni starter sommerligt.

“Der venter sommerligt vejr i pinsen, som er perfekt til at være uden for og til at grille. Især på Fyn og i Jylland kan man komme helt op omkring de 23-24 grader,” forklarer Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

Så man kan godt finde solcremen frem og gør grillen klar til nogle hyggelige dage.