MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Undgå fejl med rådgivning til køb af bolig i Odense

Af Annoncør

Er du kommet til et sted i dit liv, hvor du skal til at købe bolig, vil du støde på en hel masse juridisk arbejde, dokumenter, begreber og procedurer, der kan gøre købsprocessen besværlig og nærmest uoverkommelig. Det er nemt at komme til at begå fejl, der kan få fatale følger, hvis man ikke har helt styr på, hvad man laver, når man køber bolig. Ved at tilvælge rådgivning til køb af bolig kan du sikre dig, at du undgår at begå fejl, der senere hen kan få stor betydning. 

En købermægler er din højre hånd

En køberådgiver fungerer som en form for mægler mellem dig og alle de andre led. De kan blandt andet hjælpe med:

 • Gennemgang og udarbejdelse af relevante dokumenter i forbindelse med bolighandlen
 • Rådgivning omkring boligen og prisniveauet
 • Oversættelse af juridiske dokumenter fra fagsprog og svære begreber til almindeligt dagligtale. 
 • Gennemgå eventuelle servitutter

Der er mange juridiske dokumenter, der skal gennemgås, når man køber bolig. Disse omfatter blandt andet:

 • Købsaftale
 • Elinstallationsrapport
 • Energimærke
 • Tilstandsrapport

Købsaftale

Købsaftalen er naturligvis det absolut vigtigste dokument, hvor du underskriver handlen. Det er og relevant, at du foretager dit køb på et oplyst grundlag. Her kommer de respektive rapporter ind i billedet. 

Elinstallationsrapport

Elinstallationsrapporten beskriver, hvordan hele elinstallationernes tilstand er i boligen. I meget gamle boliger, kan der eksempelvis være anvendt stofledninger, der har en større risiko for brandfare end de moderne ledninger. 

Energimærke

Energimærket har at gøre med isolering og varmeforbrug. Desto bedre boligen er isoleret, desto bedre energimærke opnår den. 

Tilstandsrapport

Tilstandsrapporten er din sikring for, at boligen er i god stand. Når man får foretaget en tilstandsrapport, er det både for købers og for sælgers skyld. Alt, der er nævnt i tilstandsrapporten, kan du ikke kommer efter sælger med efter købet, hvor man ellers kan gøre krav på at få udbedret skjulte skader i op til 10 år efter købet. Nogle skader og fejl på boligen er værre og mere afgørende end andre. Her vil din købermægler kunne guide dig igennem, hvad du skal være særligt opmærksom på.

Sikkert boligkøb med rådgivning til køb af bolig

Med en købermægler kan du med andre ord undgå at lave store fejl, der kan medføre, at du kommer til at hænge på en bolig med omfattende skader, du selv skal udbedre, ligesom du kan være helt sikker på alt det juridiske, du skriver under på.

Del artikel

Andre læser også