Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliver helt unikt: Nyt stort byggeri i Odense opføres i træ

Af Michael Qureshi

Et nyt stort byggeri i Odense bliver helt unikt i Danmark.

Bygningsstyrelsen har tildelt totalentreprisen på opførelsen af det kommende statslige kontorknudepunkt til 800 millioner kr.

Det helt unikke er, at bygningens bærende konstruktioner skal opføres i træ.

På baggrund af sidste og bedste bud fra de 3 prækvalificerede totalentreprenører har Bygningsstyrelsen tildelt kontrakten til NCC.

Ifølge Bygningsstyrelsen beskriver NCC i sit tilbud blandt andet gode løsninger på funktionalitet og fleksibilitet både med hensyn til indretning og tekniske installationer, hvilket også gavner indeklimaet og arbejdsmiljøet.

Anvender træ i stedet for beton og stål

Det var et krav til projektet i udbudsmaterialet, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ.

“Alle tre tilbud var af høj kvalitet og efterkommer kravet om anvendelse af træ i de bærende konstruktioner frem for beton eller stål.

Vi er naturligvis tilfredse med, at udfordringen til branchen viser sig at være realiserbar både i forhold til det bæredygtige og til de krav, vi altid stiller til en moderne, fleksibel arbejdsplads.

Vi ser frem til at fortsætte med projektet i samarbejde med NCC’s hold og Odense kommune,” udtaler vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup i en pressemeddelelse.

Det kommende statslige kontorknudepunkt får adresse på Lerchesgade 35 i Odense.

Det samlede areal bliver på 31.000 kvm og vil rumme kontorarbejdspladser til 1.600 medarbejdere. Dertil kommer 5.000 kvm kælder.

Efter tildeling vil der være en 10 dages stand still periode, og Bygningsstyrelsen forventer at indgå kontrakten med NCC inden sommerferien.

Bygningen er tegnet af C.F. Møller Architects med MOE som ingeniør. Når det står færdigt i 2024, vil 10 statslige institutioner blive samlet i bygningen til 800 millioner kr.

Del artikel

Andre læser også