Universitetsstuderende i Odense: Disse udfordringer skal du være forberedt på

Skrevet af: Redaktionen

Odense er Danmarks tredjestørste by og er blandt andet kendt for sine mange uddannelsestilbud og skoler.

Specielt SDU trækker studerende fra alle egne af landet, til sine mange uddannelsestilbud.

Livet som universitetsstuderende kan give en del udfordringer, og specielt nye studerende kan have det svært.

Man skal vænne sig til, at man ikke længere går i gymnasiet, men på universitetet, hvor undervisningsformen er helt anderledes, og hvor man forventer, at du selv tager ansvar for din læring.

Du skal også i gang med at skabe en omgangskreds, og for nogle kan det kræve en stor indsats at være socialt opsøgende.

Det viser sig dog at relationer og sociale aktiviteter i høj grad er med til at nye studerende lettere falder til, og at det samtidig mindsker frafaldet.

Foto>: Pixabay, by Alexas_Fotos, Pixabay License

Sådan undgår du at springe fra studiet i utide

Antallet af studerende der dropper ud af universiteterne i utide, har i de senere år været stærkt stigende.

Fra 2014 til 2018 er frafaldet steget fra 29% – 35%, hvilket bekymrer både forskere og politikere. D

er findes historier om personer, der dropper ud af studiet for at forfølge deres drømme – og for nogle lykkes det.

Aditya Agarwal forlod markedsføringsstudierne og valgte en karriere som professionel pokerspiller, og sangerinden Katy Perry fik heller aldrig en eksamen.

For dem gik det godt, men størsteparten af de studerende, der forlader studiet i tide, er desværre knapt så heldige.

Det kan være ganske angstprovokerende at flytte væk fra venner og familie for at starte på en ny uddannelse, men grundig forberedelse inden studiestart kan mindske frafaldet betydeligt.

TV2Nord.dk har lavet en liste med disse gode råd:

  1. Forbered dig på en langsom opstart, hvor du lærer tingene at kende
  1. Undervisningsformen på universitetet er meget anderledes end gymnasiet, hvilket kræver tilvænning og selvdisciplin
  1. Brug tid på at få dit sociale liv til at fungere, så du skaber et nyt netværk af venner
  1. Øv dig i at se læringen som en længere proces
  1. Tal med dine medstuderende om din usikkerhed. De har det ligesom dig

Du kan se hele listen her og læse en mere uddybende forklaring til hvert punkt.

Boliger i Odense – Hvilke muligheder har du

Som studerende i Odense er du omfattet af kommunens boliggaranti, men hvis du gerne selv vil have indflydelse på, hvilken bolig du havner i, så kan det godt betale sig at være ude i god tid.

Hvis du er i den heldige situation, at dine forældre kan hjælpe med at købe en lejlighed til dig som et forældrekøb, så er det noget lettere at finde sig til rette.

Omvendt er det desværre fåtallet, der har den mulighed.

Der er også mulighed for at finde en lejebolig selv, men de lejligheder, der er ledige, ligger ofte i den dyre ende, og kræver at du har penge til det, eller at du har en fast indtægt fra et job. Kollegier er en god løsning for mange studerende, og det er let at lære nye mennesker at kende.

Du keder dig aldrig på et kollegium, men omvendt er der heller aldrig ro.

Du kan læse mere om Odenses ”Tag over hovedet” garanti her.

Foto: Pixabay, by Pexels, Pixabay License

Find et fritidsjob og få et tilskud til økonomien

Som studerende på SU er der ikke mange penge tilbage til fornøjelser, når der er betalt for husleje, mad og andre faste udgifter.

Hvis du kan finde et job, der kan supplere indtægten, så har du mulighed for at spare lidt penge op eller måske hygge dig lidt mere i weekenden.

Et studiejob er endnu en mulighed for at lære nye mennesker at kende, og når man står som ”fremmed” i en ny by, er det vigtigt at få skabt gode relationer, allerede fra starten.

Sider som Jobindex hjælper dig med at finde de ledige jobs.

Der er rigtig mange, der gerne vil have job, så det er vigtigt, at du bevarer optimismen og søger videre, hvis det ikke lige lykkes de første gange.

Brug eventuelt dine medstuderende som netværk. Der er altid en klassekammerat, der arbejder et sted, hvor der på et tidspunkt bliver brug for flere medarbejdere.

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her