Valentinsdag: Her får du de romantiske dates i byen

Skrevet af: Redaktionen

For mange er 14. februar ensbetydende med ekstra romantik og kræsen for deres hjertes udkårne med blomster, Valentinsdag gaver, og god mad i stearinlysets skær.

Orker du ikke at kokkerere i flere timer for at sammensætte den perfekte menu i kærlighedens tegn, skal du ikke fortvivle, for flere af de odenseanske spisesteder har kreeret særlige valentinsmenuer og sørget for den perfekte stemning.

Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvor du kan invitere din udkårne på en romantisk middag. Vi har samlet 10 odenseanske spisesteder med valentinsmenuer.

Restaurant Under Lindetræet

I et bindingsværkshus i en af Odenses ældste og mest charmerende bydele ligger Restaurant Under Træet side om side med H. C. Andersens hus. Restauranten har en forkærlighed for det italienske og franske køkken og byder på gode smagsoplevelser i stemningsfulde omgivelser.

I anledning af valentinsdag har restauranten kreeret en tre-retters menu til 495 kr. pr. kuvert inklusiv en velkomst bestående af snacks og et glas perlende bobler samt en lille gourmetoverraskelse til at tage med hjem.

Forret: Koldrøget torsk, sprød rug og creme af fynske selleri
Hovedret: Marmoreret højreb fra Grambogård, variation af rødbede og okseglace
Dessert: Callebaut chokolade, chokolademousse, blodappelsin og kørvel

Café Kræz

Du kan også tilbringe valentinsdag på Cafe Kræz, der har udsigt over det smukke Gråbrødre Kloster i centrum af Odense. De fejrer valentinsdag med en delikat kærlighedsmenu bestående af tre retter og et glas Cava som velkomst. Prisen for herlighederne er 250 kr. pr. kuvert.

Forret: Jomfruhummer bisque. Flamberet jomfruhummer serveres med gulerod og selleri i julienne med lunt landbrød
Hovedret: Langtidsstegt oksemørbrad serveret med petitkartofler, grillet grønt og en kraftig rødvinsglace
Dessert: Hjemmelavet cremet is med chokoladestykker tilsmagt med Baileys, på bund af nøddekrokant og toppet med hakkede pistacienødder.

Du kan læse mere her.

Bistro Hans Christian, Radisson Blu H. C. Andersen Hotel

I hjertet af Odense finder du hotelrestauranten Bistro Hans Christian, som tilbyder god mad lavet af fynske råvarer ud fra danske traditioner. Hygge er i højsædet, og på valentinsdag er der amoriner i luften, når der serveres to- og tre-retters menuer til de kærlighedssultne gæster. Du kan vælge mellem en to-retters valentinsmenu til 265 kr. pr. kuvert eller en tre-retters menu til 325 kr. pr kuvert.

Forret: Bagt kulmule, stenbiderrogn, syltede Løg, selleri hjertesalat, syrnet Fløde
Hovedret: Stegt vagtel med Karl Johanfars, ristet Shitake, bagte Rødder, forårsløg, kartoffelkrokette med peberbacon og persille estragonsauce
Dessert: Hvid chokolade coulant bagt med mandler og pistacie, syltet kvæde, kokossorbet, lys chokoladeganache med mandelkrokant

Du kan læse mere her.

Bryggeriet Flakhaven

Bryggeriet Flakhaven er et kombineret bryggeri og brasserie, som ligger på hjørnet af rådhuset på Flakhaven. Stedet emmer af sjæl med store kobberkedler i midten af lokalet og duften af friskbrygget øl. Øllet er en central del af madoplevelsen på restauranten, så hvis du eller din udkårne er til god øl til eller i maden, er spisestedet ideelt. På valentinsdag tilbydes en tre-retters menu til 275 kr. pr. kuvert.

Forret: Pighvar, chips, svampe
Hovedret: Variation af okse, pomme Anne, selleri, æbler, glace
Dessert: Havtorn, karamel, yoghurt

Du kan læse mere her.

Café Odeon Social

Hvis du er socialt anlagt og ønsker en mere afslappet valentinsmiddag, kan du deltage i Café Odeon Socials valentinsfællesspisning. Her får du en lækker hovedret for 85 kr. pr. kuvert, og du har mulighed for at tilkøbe en valentinsdessert for 40 kr. og en vinmenu for 85 kr.

Hovedret: Coq au Vin med stegte hjerter, urter, svampe, persille og mos med hvidløgspuré
Dessert: Passionsfrugt mousse, bagt ananas og hvid chokolade crumble
Vinmenu: Bobler til velkomst (kl. 17.15-17.30), rødvin til hovedretten, Asti til desserten

Du kan læse mere her.

Franck A – Anno 2017

I det nyåbnede Franck A er der også kærlighed i luften den 14. februar, hvor der serveres en tre-retters valentinsmenu for 345 kr. pr. kuvert i flotte, moderne lokaler.

Forret: Små kammuslinger med kompot af peberfrugter og basilikumcreme
Hovedret: Stegt oksemørbrad og braiserede oksekæber med saltbagt selleri, nye løg, spidskål og morkelsauce
Dessert: Creme Catalane med blodappelsinsorbet, citrussalat og marengs

Olivia Brasserie

Valentinsdag kan også fejres hos Olivia Brasserie, som ligger i den hyggelige Vintapperstræde. Her kan du få en indbydende franskinspirereret kærlighedsmenu bestående af tre retter til 285 kr. pr. kuvert.

Forret: Laksesoufle m. sprød ryg, maltosne og urter
Hovedret: Oksemørbrad med glaseret løg, pommes fondant, brændt broccoli og rødvinssauce
Dessert: Chokoladefondant med sorbet og sprødt

 

Umashi

Er du mere til sushi og det japanskinspirerede køkken end røde bøffer, er Umashi et oplagt sted at fejre valentinsdag. De tilbyder en valentinsmiddag med to retter for 579 kr. med mulighed for tilkøb af dessert for 49 kr. ekstra.

Forret: 4 stk. Tori momo, 1 portion sweet potato fries m. aioli, 2 stk. Yakitori laks, 2 stk. Yakitori kyllingebryst, 2 stk. Yakitori asparges med bacon
Hovedret: 2 stk. nigiri flammegrillet laks, 2 stk. nigiri avocado, 2 stk. nigiri tun, 6 stk. rispapir and (confit de canard), 2 stk. Futo sake a, 2 stk. Futo panko tuna, 2 stk. Futo California, 4 stk. Chili tempura, 4 stk. Red Fuji, 4 stk. Tusindårsskoven, 4 stk. Hells eye
Dessert: Blødende chokoladekage m. Summerbird chokolade inkl. kaffe!

Mmoks

Hvis du er til utraditionel, kreativ og ambitiøs gastronomi i hyggelige, tilbagelænede rammer, så er Mmoks et godt bud. Maden afspejler kokkenes personlighed, retterne er bygget op om årstidens grønt, og der eksperimenteres med nye sammensætninger og udskæringer. Det gør madoplevelsen spændende, og det gælder også den valentinsmenu, som restauranten har strikket sammen af flere retter til 450 kr. pr. kuvert. Der er mulighed for tilkøb af vinmenu bestående af tre glas for 150 kr. ekstra pr. kuvert.

Menu:
– Skagen rejer med hyldeblomst
– Brændende kærlighed
– Stegt knoldselleri med jomfruhummer og løvstikkesauce
– Pighvar med glaskål og luftig vinaigrette
– Hjerter i flødesauce
– Stegt okse med grønne oliven, kål og sauce på rødvin
– Chokolade mousse med mandler
– Fastelavnsbolle

Du kan læse mere her.

Har du prøvet MigogOdenses nye fordelsklub ClubOdense?

For 35 kr. om måneden får du adgang til en lang række lækre og eksklusive tilbud i hele Odense.

Læs mere om ClubOdense her

Få adgang til over 20 lækre tilbud i februar allerede i dag

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Vil stoppe farlig vane: Politiet gennemfører massiv kontrol på vejene i denne uge

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland

Fra i dag og resten af ugen sætter politiet ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene.

Det sker samtidig med, at en landsdækkende kampagne opfordrer flere til at køre bil, når de kører bil.

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter man ind med en uopmærksomhedskontrol fra mandag den 17. til søndag den 23. februar.

Det gælder også her i Odense-området og resten af Fyn, oplyser Fyns Politi.

“Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt.

For at forebygge de her ulykker sætter vi ind med kontrol i den kommende uge,” siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Hvad laver folk bag rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i 2019, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 20.000 trafikanter foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at 0,8 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel taler i håndholdt mobiltelefon, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer, især lastbiler, er et problem.

Blandt lastbilchauffører taler 2,7 % i håndholdt mobiltelefon.

Udfører distraherende handling

Brugen af håndholdt mobiltelefon under kørsel er faldet siden en tilsvarende undersøgelse i 2017, hvor 1,0 % af alle førere af personbil og 3,8 % af lastbilchauffører talte i håndholdt mobiltelefon.

Herudover fastslår undersøgelsen, at 7,8 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en distraherende handling, så som at tale i håndholdt eller håndfri mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser, drikker eller lignende.

Hvor cirka 8 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig 18,7 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Vil påvirke trafikken i over to måneder: Mandag starter vejarbejde i trafikeret kryds

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i forvejen ikke det bedste kryds i myldretrafikken.

Når rigtig mange møder tilbage på job og studier igen efter vinterferien, så kan man møde udfordringer i et af centrums mest trafikerede lyskryds.

Mandag 17. februar begynder arbejdet, der skal føre letbanens spor på tværs af Nørregade ved Østre Stationsvej.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Arbejdet i det centrale kryds bliver delt op i to faser, én i hver side af vejen, så det hele tiden er muligt for trafikanter at komme til og fra Nørregade.

Cyklister skal også ændre rute

Cyklister skal dog være opmærksomme på, at de skal trække cyklen via fodgængerfeltet, når de skal krydse Østre Stationsvej mellem Hotel Cabinn og Nørregade.

Arbejdet i krydset forventes at være frem til midten af maj. Så der er i princippet tale om 13 uger, hvor det vil give gener.

Man skal også være opmærksom på, at i den kommende weekend spærres Middelfartvej for biltrafik i begge retninger mellem Grønløkkevej og Christmas Møllers Vej.

Har begrænset til weekender

Det arbejde blev igangsat allerede i fredags og har varet hele denne weekend. Men man har formået at begrænse det kun til weekenderne.

Mens der bliver arbejdet, er der omkørsel for biler via Grønløkkevej, Falen og Kløvermosevej. Find desuden alternative ruter på www.odenserundt.dk.

Bybusserne på Middelfartvej kører også ad alternative ruter. Find info om bybusserne på Fynbus’ hjemmeside.

Cyklister og gående kan fortsat benytte Middelfartvej i de to weekender.

Nu rykker det: Havnebyggeri skal skabe masser af liv på Odense Havn

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto af Odense Havn
Arkivfoto af Odense Havn

Et nyt stort byggeri på Odense Havn er nu kommet i fuld gang. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Planerne er i den grad spændende.

For havnebyggeriet i op ti etagers højde kommer til at skabe en masse liv i området.

Det er allerede sikkert, at byggeriet kommer til at bestå af boliger, erhvervslokaler og et p-hus. Derudover er det bekræftet, at Rema1000 som bliver den første store dagligvarebutik i området.

Satser på caféer og restauranter

Bygherre Innovater oplyser desuden til Fyens Stiftstidende, at man håber at lukke aftaler med caféer, restauranter og muligvis et bageri til de nederste lokaler i byggeriet.

“Vi ønsker at lave en levende stueetage. Det, som allerede er på havnen, er jo super.

Jeg var der sidste sommer, og der var masser af folk. Der sker meget dernede. Det er det, som vores projekt gerne skulle understøtte,” siger Morten Lykke, direktør i Innovater til Fyens.

Innovater har fundet og fået bygget lokaler eller stået for renoveringer og udbygninger for stort set alle de store dagligvarekæder i Danmark, og dertil for jem & fix, som er byggemarkedernes lavpriskæde.

De har projekter i hele landet, og derfor er det en god garanti for kvalitet i byggeriet samt at der kommer gode lejere ind, at Innovater har et stort branchekendskab og netværk.