Valentinsdag: Her får du de romantiske dates i byen

Skrevet af: Redaktionen

For mange er 14. februar ensbetydende med ekstra romantik og kræsen for deres hjertes udkårne med blomster, Valentinsdag gaver, og god mad i stearinlysets skær.

Orker du ikke at kokkerere i flere timer for at sammensætte den perfekte menu i kærlighedens tegn, skal du ikke fortvivle, for flere af de odenseanske spisesteder har kreeret særlige valentinsmenuer og sørget for den perfekte stemning.

Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvor du kan invitere din udkårne på en romantisk middag. Vi har samlet 10 odenseanske spisesteder med valentinsmenuer.

Restaurant Under Lindetræet

I et bindingsværkshus i en af Odenses ældste og mest charmerende bydele ligger Restaurant Under Træet side om side med H. C. Andersens hus. Restauranten har en forkærlighed for det italienske og franske køkken og byder på gode smagsoplevelser i stemningsfulde omgivelser.

I anledning af valentinsdag har restauranten kreeret en tre-retters menu til 495 kr. pr. kuvert inklusiv en velkomst bestående af snacks og et glas perlende bobler samt en lille gourmetoverraskelse til at tage med hjem.

Forret: Koldrøget torsk, sprød rug og creme af fynske selleri
Hovedret: Marmoreret højreb fra Grambogård, variation af rødbede og okseglace
Dessert: Callebaut chokolade, chokolademousse, blodappelsin og kørvel

Café Kræz

Du kan også tilbringe valentinsdag på Cafe Kræz, der har udsigt over det smukke Gråbrødre Kloster i centrum af Odense. De fejrer valentinsdag med en delikat kærlighedsmenu bestående af tre retter og et glas Cava som velkomst. Prisen for herlighederne er 250 kr. pr. kuvert.

Forret: Jomfruhummer bisque. Flamberet jomfruhummer serveres med gulerod og selleri i julienne med lunt landbrød
Hovedret: Langtidsstegt oksemørbrad serveret med petitkartofler, grillet grønt og en kraftig rødvinsglace
Dessert: Hjemmelavet cremet is med chokoladestykker tilsmagt med Baileys, på bund af nøddekrokant og toppet med hakkede pistacienødder.

Du kan læse mere her.

Bistro Hans Christian, Radisson Blu H. C. Andersen Hotel

I hjertet af Odense finder du hotelrestauranten Bistro Hans Christian, som tilbyder god mad lavet af fynske råvarer ud fra danske traditioner. Hygge er i højsædet, og på valentinsdag er der amoriner i luften, når der serveres to- og tre-retters menuer til de kærlighedssultne gæster. Du kan vælge mellem en to-retters valentinsmenu til 265 kr. pr. kuvert eller en tre-retters menu til 325 kr. pr kuvert.

Forret: Bagt kulmule, stenbiderrogn, syltede Løg, selleri hjertesalat, syrnet Fløde
Hovedret: Stegt vagtel med Karl Johanfars, ristet Shitake, bagte Rødder, forårsløg, kartoffelkrokette med peberbacon og persille estragonsauce
Dessert: Hvid chokolade coulant bagt med mandler og pistacie, syltet kvæde, kokossorbet, lys chokoladeganache med mandelkrokant

Du kan læse mere her.

Bryggeriet Flakhaven

Bryggeriet Flakhaven er et kombineret bryggeri og brasserie, som ligger på hjørnet af rådhuset på Flakhaven. Stedet emmer af sjæl med store kobberkedler i midten af lokalet og duften af friskbrygget øl. Øllet er en central del af madoplevelsen på restauranten, så hvis du eller din udkårne er til god øl til eller i maden, er spisestedet ideelt. På valentinsdag tilbydes en tre-retters menu til 275 kr. pr. kuvert.

Forret: Pighvar, chips, svampe
Hovedret: Variation af okse, pomme Anne, selleri, æbler, glace
Dessert: Havtorn, karamel, yoghurt

Du kan læse mere her.

Café Odeon Social

Hvis du er socialt anlagt og ønsker en mere afslappet valentinsmiddag, kan du deltage i Café Odeon Socials valentinsfællesspisning. Her får du en lækker hovedret for 85 kr. pr. kuvert, og du har mulighed for at tilkøbe en valentinsdessert for 40 kr. og en vinmenu for 85 kr.

Hovedret: Coq au Vin med stegte hjerter, urter, svampe, persille og mos med hvidløgspuré
Dessert: Passionsfrugt mousse, bagt ananas og hvid chokolade crumble
Vinmenu: Bobler til velkomst (kl. 17.15-17.30), rødvin til hovedretten, Asti til desserten

Du kan læse mere her.

Franck A – Anno 2017

I det nyåbnede Franck A er der også kærlighed i luften den 14. februar, hvor der serveres en tre-retters valentinsmenu for 345 kr. pr. kuvert i flotte, moderne lokaler.

Forret: Små kammuslinger med kompot af peberfrugter og basilikumcreme
Hovedret: Stegt oksemørbrad og braiserede oksekæber med saltbagt selleri, nye løg, spidskål og morkelsauce
Dessert: Creme Catalane med blodappelsinsorbet, citrussalat og marengs

Olivia Brasserie

Valentinsdag kan også fejres hos Olivia Brasserie, som ligger i den hyggelige Vintapperstræde. Her kan du få en indbydende franskinspirereret kærlighedsmenu bestående af tre retter til 285 kr. pr. kuvert.

Forret: Laksesoufle m. sprød ryg, maltosne og urter
Hovedret: Oksemørbrad med glaseret løg, pommes fondant, brændt broccoli og rødvinssauce
Dessert: Chokoladefondant med sorbet og sprødt

 

Umashi

Er du mere til sushi og det japanskinspirerede køkken end røde bøffer, er Umashi et oplagt sted at fejre valentinsdag. De tilbyder en valentinsmiddag med to retter for 579 kr. med mulighed for tilkøb af dessert for 49 kr. ekstra.

Forret: 4 stk. Tori momo, 1 portion sweet potato fries m. aioli, 2 stk. Yakitori laks, 2 stk. Yakitori kyllingebryst, 2 stk. Yakitori asparges med bacon
Hovedret: 2 stk. nigiri flammegrillet laks, 2 stk. nigiri avocado, 2 stk. nigiri tun, 6 stk. rispapir and (confit de canard), 2 stk. Futo sake a, 2 stk. Futo panko tuna, 2 stk. Futo California, 4 stk. Chili tempura, 4 stk. Red Fuji, 4 stk. Tusindårsskoven, 4 stk. Hells eye
Dessert: Blødende chokoladekage m. Summerbird chokolade inkl. kaffe!

Mmoks

Hvis du er til utraditionel, kreativ og ambitiøs gastronomi i hyggelige, tilbagelænede rammer, så er Mmoks et godt bud. Maden afspejler kokkenes personlighed, retterne er bygget op om årstidens grønt, og der eksperimenteres med nye sammensætninger og udskæringer. Det gør madoplevelsen spændende, og det gælder også den valentinsmenu, som restauranten har strikket sammen af flere retter til 450 kr. pr. kuvert. Der er mulighed for tilkøb af vinmenu bestående af tre glas for 150 kr. ekstra pr. kuvert.

Menu:
– Skagen rejer med hyldeblomst
– Brændende kærlighed
– Stegt knoldselleri med jomfruhummer og løvstikkesauce
– Pighvar med glaskål og luftig vinaigrette
– Hjerter i flødesauce
– Stegt okse med grønne oliven, kål og sauce på rødvin
– Chokolade mousse med mandler
– Fastelavnsbolle

Du kan læse mere her.

Har du prøvet MigogOdenses nye fordelsklub ClubOdense?

For 35 kr. om måneden får du adgang til en lang række lækre og eksklusive tilbud i hele Odense.

Læs mere om ClubOdense her

Få adgang til over 20 lækre tilbud i februar allerede i dag

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her