Valentinsdag i næste uge: Her får du de romantiske dates i byen

Skrevet af: Redaktionen

Der er præcis en uge til Valentinsdag, og for mange er 14. februar ensbetydende med ekstra romantik og kræsen for deres hjertes udkårne med blomster, chokolade og god mad i stearinlysets skær.

Orker du ikke at kokkerere i flere timer for at sammensætte den perfekte menu i kærlighedens tegn, skal du ikke fortvivle, for flere af de odenseanske spisesteder har kreeret særlige valentinsmenuer og sørget for den perfekte stemning.

Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvor du kan invitere din udkårne på en romantisk middag. Vi har samlet 10 odenseanske spisesteder med valentinsmenuer.

Restaurant Under Lindetræet

I et bindingsværkshus i en af Odenses ældste og mest charmerende bydele ligger Restaurant Under Træet side om side med H. C. Andersens hus. Restauranten har en forkærlighed for det italienske og franske køkken og byder på gode smagsoplevelser i stemningsfulde omgivelser.

I anledning af valentinsdag har restauranten kreeret en tre-retters menu til 495 kr. pr. kuvert inklusiv en velkomst bestående af snacks og et glas perlende bobler samt en lille gourmetoverraskelse til at tage med hjem.

Forret: Koldrøget torsk, sprød rug og creme af fynske selleri
Hovedret: Marmoreret højreb fra Grambogård, variation af rødbede og okseglace
Dessert: Callebaut chokolade, chokolademousse, blodappelsin og kørvel

Café Kræz

Du kan også tilbringe valentinsdag på Cafe Kræz, der har udsigt over det smukke Gråbrødre Kloster i centrum af Odense. De fejrer valentinsdag med en delikat kærlighedsmenu bestående af tre retter og et glas Cava som velkomst. Prisen for herlighederne er 250 kr. pr. kuvert.

Forret: Jomfruhummer bisque. Flamberet jomfruhummer serveres med gulerod og selleri i julienne med lunt landbrød
Hovedret: Langtidsstegt oksemørbrad serveret med petitkartofler, grillet grønt og en kraftig rødvinsglace
Dessert: Hjemmelavet cremet is med chokoladestykker tilsmagt med Baileys, på bund af nøddekrokant og toppet med hakkede pistacienødder.

Du kan læse mere her.

Bistro Hans Christian, Radisson Blu H. C. Andersen Hotel

I hjertet af Odense finder du hotelrestauranten Bistro Hans Christian, som tilbyder god mad lavet af fynske råvarer ud fra danske traditioner. Hygge er i højsædet, og på valentinsdag er der amoriner i luften, når der serveres to- og tre-retters menuer til de kærlighedssultne gæster. Du kan vælge mellem en to-retters valentinsmenu til 265 kr. pr. kuvert eller en tre-retters menu til 325 kr. pr kuvert.

Forret: Bagt kulmule, stenbiderrogn, syltede Løg, selleri hjertesalat, syrnet Fløde
Hovedret: Stegt vagtel med Karl Johanfars, ristet Shitake, bagte Rødder, forårsløg, kartoffelkrokette med peberbacon og persille estragonsauce
Dessert: Hvid chokolade coulant bagt med mandler og pistacie, syltet kvæde, kokossorbet, lys chokoladeganache med mandelkrokant

Du kan læse mere her.

Bryggeriet Flakhaven

Bryggeriet Flakhaven er et kombineret bryggeri og brasserie, som ligger på hjørnet af rådhuset på Flakhaven. Stedet emmer af sjæl med store kobberkedler i midten af lokalet og duften af friskbrygget øl. Øllet er en central del af madoplevelsen på restauranten, så hvis du eller din udkårne er til god øl til eller i maden, er spisestedet ideelt. På valentinsdag tilbydes en tre-retters menu til 275 kr. pr. kuvert.

Forret: Pighvar, chips, svampe
Hovedret: Variation af okse, pomme Anne, selleri, æbler, glace
Dessert: Havtorn, karamel, yoghurt

Du kan læse mere her.

Café Odeon Social

Hvis du er socialt anlagt og ønsker en mere afslappet valentinsmiddag, kan du deltage i Café Odeon Socials valentinsfællesspisning. Her får du en lækker hovedret for 85 kr. pr. kuvert, og du har mulighed for at tilkøbe en valentinsdessert for 40 kr. og en vinmenu for 85 kr.

Hovedret: Coq au Vin med stegte hjerter, urter, svampe, persille og mos med hvidløgspuré
Dessert: Passionsfrugt mousse, bagt ananas og hvid chokolade crumble
Vinmenu: Bobler til velkomst (kl. 17.15-17.30), rødvin til hovedretten, Asti til desserten

Du kan læse mere her.

Franck A – Anno 2017

I det nyåbnede Franck A er der også kærlighed i luften den 14. februar, hvor der serveres en tre-retters valentinsmenu for 345 kr. pr. kuvert i flotte, moderne lokaler.

Forret: Små kammuslinger med kompot af peberfrugter og basilikumcreme
Hovedret: Stegt oksemørbrad og braiserede oksekæber med saltbagt selleri, nye løg, spidskål og morkelsauce
Dessert: Creme Catalane med blodappelsinsorbet, citrussalat og marengs

Olivia Brasserie

Valentinsdag kan også fejres hos Olivia Brasserie, som ligger i den hyggelige Vintapperstræde. Her kan du få en indbydende franskinspirereret kærlighedsmenu bestående af tre retter til 285 kr. pr. kuvert.

Forret: Laksesoufle m. sprød ryg, maltosne og urter
Hovedret: Oksemørbrad med glaseret løg, pommes fondant, brændt broccoli og rødvinssauce
Dessert: Chokoladefondant med sorbet og sprødt

 

Umashi

Er du mere til sushi og det japanskinspirerede køkken end røde bøffer, er Umashi et oplagt sted at fejre valentinsdag. De tilbyder en valentinsmiddag med to retter for 579 kr. med mulighed for tilkøb af dessert for 49 kr. ekstra.

Forret: 4 stk. Tori momo, 1 portion sweet potato fries m. aioli, 2 stk. Yakitori laks, 2 stk. Yakitori kyllingebryst, 2 stk. Yakitori asparges med bacon
Hovedret: 2 stk. nigiri flammegrillet laks, 2 stk. nigiri avocado, 2 stk. nigiri tun, 6 stk. rispapir and (confit de canard), 2 stk. Futo sake a, 2 stk. Futo panko tuna, 2 stk. Futo California, 4 stk. Chili tempura, 4 stk. Red Fuji, 4 stk. Tusindårsskoven, 4 stk. Hells eye
Dessert: Blødende chokoladekage m. Summerbird chokolade inkl. kaffe!

Mmoks

Hvis du er til utraditionel, kreativ og ambitiøs gastronomi i hyggelige, tilbagelænede rammer, så er Mmoks et godt bud. Maden afspejler kokkenes personlighed, retterne er bygget op om årstidens grønt, og der eksperimenteres med nye sammensætninger og udskæringer. Det gør madoplevelsen spændende, og det gælder også den valentinsmenu, som restauranten har strikket sammen af flere retter til 450 kr. pr. kuvert. Der er mulighed for tilkøb af vinmenu bestående af tre glas for 150 kr. ekstra pr. kuvert.

Menu:
– Skagen rejer med hyldeblomst
– Brændende kærlighed
– Stegt knoldselleri med jomfruhummer og løvstikkesauce
– Pighvar med glaskål og luftig vinaigrette
– Hjerter i flødesauce
– Stegt okse med grønne oliven, kål og sauce på rødvin
– Chokolade mousse med mandler
– Fastelavnsbolle

Du kan læse mere her.

Har du prøvet MigogOdenses nye fordelsklub ClubOdense?

For 35 kr. om måneden får du adgang til en lang række lækre og eksklusive tilbud i hele Odense.

Læs mere om ClubOdense her

Få adgang til over 20 lækre tilbud i februar allerede i dag

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her