Valentinsdag: Her får du de romantiske dates i byen

Skrevet af: Redaktionen

For mange er 14. februar ensbetydende med ekstra romantik og kræsen for deres hjertes udkårne med blomster, Valentinsdag gaver, og god mad i stearinlysets skær.

Orker du ikke at kokkerere i flere timer for at sammensætte den perfekte menu i kærlighedens tegn, skal du ikke fortvivle, for flere af de odenseanske spisesteder har kreeret særlige valentinsmenuer og sørget for den perfekte stemning.

Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvor du kan invitere din udkårne på en romantisk middag. Vi har samlet 10 odenseanske spisesteder med valentinsmenuer.

Restaurant Under Lindetræet

I et bindingsværkshus i en af Odenses ældste og mest charmerende bydele ligger Restaurant Under Træet side om side med H. C. Andersens hus. Restauranten har en forkærlighed for det italienske og franske køkken og byder på gode smagsoplevelser i stemningsfulde omgivelser.

I anledning af valentinsdag har restauranten kreeret en tre-retters menu til 495 kr. pr. kuvert inklusiv en velkomst bestående af snacks og et glas perlende bobler samt en lille gourmetoverraskelse til at tage med hjem.

Forret: Koldrøget torsk, sprød rug og creme af fynske selleri
Hovedret: Marmoreret højreb fra Grambogård, variation af rødbede og okseglace
Dessert: Callebaut chokolade, chokolademousse, blodappelsin og kørvel

Café Kræz

Du kan også tilbringe valentinsdag på Cafe Kræz, der har udsigt over det smukke Gråbrødre Kloster i centrum af Odense. De fejrer valentinsdag med en delikat kærlighedsmenu bestående af tre retter og et glas Cava som velkomst. Prisen for herlighederne er 250 kr. pr. kuvert.

Forret: Jomfruhummer bisque. Flamberet jomfruhummer serveres med gulerod og selleri i julienne med lunt landbrød
Hovedret: Langtidsstegt oksemørbrad serveret med petitkartofler, grillet grønt og en kraftig rødvinsglace
Dessert: Hjemmelavet cremet is med chokoladestykker tilsmagt med Baileys, på bund af nøddekrokant og toppet med hakkede pistacienødder.

Du kan læse mere her.

Bistro Hans Christian, Radisson Blu H. C. Andersen Hotel

I hjertet af Odense finder du hotelrestauranten Bistro Hans Christian, som tilbyder god mad lavet af fynske råvarer ud fra danske traditioner. Hygge er i højsædet, og på valentinsdag er der amoriner i luften, når der serveres to- og tre-retters menuer til de kærlighedssultne gæster. Du kan vælge mellem en to-retters valentinsmenu til 265 kr. pr. kuvert eller en tre-retters menu til 325 kr. pr kuvert.

Forret: Bagt kulmule, stenbiderrogn, syltede Løg, selleri hjertesalat, syrnet Fløde
Hovedret: Stegt vagtel med Karl Johanfars, ristet Shitake, bagte Rødder, forårsløg, kartoffelkrokette med peberbacon og persille estragonsauce
Dessert: Hvid chokolade coulant bagt med mandler og pistacie, syltet kvæde, kokossorbet, lys chokoladeganache med mandelkrokant

Du kan læse mere her.

Bryggeriet Flakhaven

Bryggeriet Flakhaven er et kombineret bryggeri og brasserie, som ligger på hjørnet af rådhuset på Flakhaven. Stedet emmer af sjæl med store kobberkedler i midten af lokalet og duften af friskbrygget øl. Øllet er en central del af madoplevelsen på restauranten, så hvis du eller din udkårne er til god øl til eller i maden, er spisestedet ideelt. På valentinsdag tilbydes en tre-retters menu til 275 kr. pr. kuvert.

Forret: Pighvar, chips, svampe
Hovedret: Variation af okse, pomme Anne, selleri, æbler, glace
Dessert: Havtorn, karamel, yoghurt

Du kan læse mere her.

Café Odeon Social

Hvis du er socialt anlagt og ønsker en mere afslappet valentinsmiddag, kan du deltage i Café Odeon Socials valentinsfællesspisning. Her får du en lækker hovedret for 85 kr. pr. kuvert, og du har mulighed for at tilkøbe en valentinsdessert for 40 kr. og en vinmenu for 85 kr.

Hovedret: Coq au Vin med stegte hjerter, urter, svampe, persille og mos med hvidløgspuré
Dessert: Passionsfrugt mousse, bagt ananas og hvid chokolade crumble
Vinmenu: Bobler til velkomst (kl. 17.15-17.30), rødvin til hovedretten, Asti til desserten

Du kan læse mere her.

Franck A – Anno 2017

I det nyåbnede Franck A er der også kærlighed i luften den 14. februar, hvor der serveres en tre-retters valentinsmenu for 345 kr. pr. kuvert i flotte, moderne lokaler.

Forret: Små kammuslinger med kompot af peberfrugter og basilikumcreme
Hovedret: Stegt oksemørbrad og braiserede oksekæber med saltbagt selleri, nye løg, spidskål og morkelsauce
Dessert: Creme Catalane med blodappelsinsorbet, citrussalat og marengs

Olivia Brasserie

Valentinsdag kan også fejres hos Olivia Brasserie, som ligger i den hyggelige Vintapperstræde. Her kan du få en indbydende franskinspirereret kærlighedsmenu bestående af tre retter til 285 kr. pr. kuvert.

Forret: Laksesoufle m. sprød ryg, maltosne og urter
Hovedret: Oksemørbrad med glaseret løg, pommes fondant, brændt broccoli og rødvinssauce
Dessert: Chokoladefondant med sorbet og sprødt

 

Umashi

Er du mere til sushi og det japanskinspirerede køkken end røde bøffer, er Umashi et oplagt sted at fejre valentinsdag. De tilbyder en valentinsmiddag med to retter for 579 kr. med mulighed for tilkøb af dessert for 49 kr. ekstra.

Forret: 4 stk. Tori momo, 1 portion sweet potato fries m. aioli, 2 stk. Yakitori laks, 2 stk. Yakitori kyllingebryst, 2 stk. Yakitori asparges med bacon
Hovedret: 2 stk. nigiri flammegrillet laks, 2 stk. nigiri avocado, 2 stk. nigiri tun, 6 stk. rispapir and (confit de canard), 2 stk. Futo sake a, 2 stk. Futo panko tuna, 2 stk. Futo California, 4 stk. Chili tempura, 4 stk. Red Fuji, 4 stk. Tusindårsskoven, 4 stk. Hells eye
Dessert: Blødende chokoladekage m. Summerbird chokolade inkl. kaffe!

Mmoks

Hvis du er til utraditionel, kreativ og ambitiøs gastronomi i hyggelige, tilbagelænede rammer, så er Mmoks et godt bud. Maden afspejler kokkenes personlighed, retterne er bygget op om årstidens grønt, og der eksperimenteres med nye sammensætninger og udskæringer. Det gør madoplevelsen spændende, og det gælder også den valentinsmenu, som restauranten har strikket sammen af flere retter til 450 kr. pr. kuvert. Der er mulighed for tilkøb af vinmenu bestående af tre glas for 150 kr. ekstra pr. kuvert.

Menu:
– Skagen rejer med hyldeblomst
– Brændende kærlighed
– Stegt knoldselleri med jomfruhummer og løvstikkesauce
– Pighvar med glaskål og luftig vinaigrette
– Hjerter i flødesauce
– Stegt okse med grønne oliven, kål og sauce på rødvin
– Chokolade mousse med mandler
– Fastelavnsbolle

Du kan læse mere her.

Har du prøvet MigogOdenses nye fordelsklub ClubOdense?

For 35 kr. om måneden får du adgang til en lang række lækre og eksklusive tilbud i hele Odense.

Læs mere om ClubOdense her

Få adgang til over 20 lækre tilbud i februar allerede i dag

Fra TopGunn til Tessa: Generator har det fulde line-up klar

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er småt med større arrangementer og events i Odense i disse Corona-tider.

Men et af årets helt store events holder fast, og for mange studerende i Odense – både nye og gamle – er startskuddet på studiestarts-festivalen Generator.

Forleden blev de første navne til dette års fest 3., 4. og 5. september meldt ud – Malte Ebert, Lydmor, Høker og mags – til Benjamin Hav, Emil Kruse, Pind, Nonsens, Lokedeph og BERLIN ZOO.

Nu er man så klar med det fulde lineup, og her til sidst har man præsenteret to sværvægtere i dansk musik lige nu. For både TopGunn og Tessa som topper diverse hitlister kommer til Generator.

TopGunn kommer d. 3. september og Tessa slutter af som kronen på værket 5. september.

Der er desuden annonceret en 90’erne fest og en 00’erne fest.

Og vil du med til denne sommers store fest – der er jo ikke så mange på grund af corona-faren – så er det en god idé allerede nu at sikre sig billet.

Billetsalget finder du lige her.

PR-foto

Coronatilpasset fest – men ligeså fed, som den plejer

Årets slogan er “We Celebrate music – Generate your own experience”, og arrangørerne bag Generator har gjort en dyd ud af at tilpasse årets festivaloplevelse, så den overholder alle gældende retningslinjer i forhold til smittespredning af coronavirussen og samtidig stadig er den fede fest, den plejer at være.

Generator sælger i år ikke partoutbilletter grundet corona-restriktioner, men derimod billetter til hvert venue, så du har mulighed for at sammensætte din egen unikke festivaloplevelse.

På de forskellige venues er der plads til 500 siddende gæster.

Der vil være 2 kvm. pr. gæst, der enten kan sidde på de allerede arrangerede tæpper, sponsoreret af Stimorol, eller ved borde/bænkesæt, hvorpå Albani har tape-inddelt zoner til gæsterne.

Hvert venue præsenterer et sammensat program af flere kunstnere, og har en samlet varighed på tre timer. Hvert venues line-up starter sharp henholdsvis kl. 15 og kl. 20, og dørene åbner en halv time før.

Kommer bordservering

Tiden imellem koncerterne bliver brugt til at rengøre festivalområderne efter gældende corona-restriktioner, så pladsen er klar til det næste hold festivalgæster. I år vil der være bordservering, så gæsterne kan blive siddende i de grupper de ankom sammen med.

Generator opfordrer alle deres gæster til at ankomme samlet og i god tid i de grupper de gerne vil sidde sammen med, og så sørger festivalens medarbejdere for at anvise pladser, så I kan sidde i samlet flok og feste.

Generator arrangeres af We Celebrate Odense, som er et samarbejde mellem Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Ungdomshuset og Slagteriet. Festivalen er arrangeret med støtte fra Odense Kommune og Albani.

Hvad: Generator
Hvor: Forskellige steder i Odense C
Hvornår: 3-5 september 2020
Du kan se datoer, tidspunkter – artister og booke billet lige her

Pas på selv den mindste glød: Odense ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Michael Qureshi

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Odense-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Odense-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

  • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
  • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
  • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
  • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
  • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
  • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
  • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Lækre specialøl og cocktails på dåse: Ny bottleshop åbner i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag d. 14. august slår Odenses nye bottleshop Holy Fridge dørene op i historiske lokaler i hjertet af Odense og byder på klassisk service, moderne øl og eksperimenterende spiritus.

Nu får Odenses ølentusiaster endnu et sted at slukke tørsten i den nye ølbutik Holy Fridge.

Bag butikken står erfarne kræfter fra cocktailbaren Bar Rar og nye ansigter fra byens restaurationsliv.

Butikken er en såkaldt bottle shop, der vil sælge specialøl – eller craftbeers – på flaske, som man ellers kan kan finde andre steder i Odense.

I køleskabene i den kun 16 kvm store butik vil man kunne finde et udvalg af øl fra mikrobryggerier som blandt andet To Øl, People Like Us, Omnipollo, Ebeltoft Gårdbryggeri og Mikkeller.

Dansk rom og spiritus

På hylderne vil der også være rom fra danske Phantom Spirits og spiritus fra destilleriet Empirical Spirits, som drives af den tidligere Noma-kok Lars Williams.

“For os har det været vigtigt at sammensætte et udvalg af øl, som odenseanerne normalt ikke stifter bekendtskab med. Vi kommer løbende til at skifte ud i sortimentet.

Det er sådan med mikrobryggerier, at når tanken er tom, så kommer der som oftest ikke mere af den samme øl. Det handler om at holde sig til,” fortæller Nicolaj Pasfall som står for den daglige drift i Holy Fridge.

Fejrer åbningsweekend med gratis lækkerier

Den nye ølbutik fejrer åbningsweekenden med mere end 100 forskellige specialøl, alkoholfrie øl, sodavand og mixere samt cocktails på dåse.

Desuden vil der være smagsprøver fra People Like Us til de hurtige.

Selvom kræfterne bag Holy Fridge har drevet bar i mere end et årti, så er det ikke nyt territorium, som holdet bag bevæger sig ud i.

“Da coronakrisen ramte, så vi, at rigtige mange af vores faste gæster gerne vil have noget ordentligt i glasset derhjemme – og den tendens ser ud til at fortsætte, så den service vil vi gerne blive ved med at tilbyde,” fortæller Claus Martin Nørgård som står bag cocktailbaren Bar Rar og nu også Holy Fridge.

Har tidligere huset tobakshandlere og guldsmede

De historiske lokaler på Vestergade 3 er opført i 1895 og har tidligere huset både tobakshandlere og guldsmede.

Af respekt for bygningen har Holy Fridge derfor også malet dele af lokalet i den originale irgrønne farve og pudset de oprindelige messinglister op, der indrammer facadens vinduesparti.

Og netop traditionerne bliver vægtet højt hos Holy Fridge

“Vi er stolte af, at kunne få lov til at skrive os ind i den tradition af steder i byen, som har slået et slag for at udvide danskerens øl-horisont.

Odense er en by med en stolt øltradition, og vi glæder os til at kunne bidrage med spændende nyheder fra ind og udland til denne.

Øllet er noget som samler folk på kryds og tværs,” siger Nicolaj Pasfall.

Hvad: Holy Fridge åbner
Hvornår: Fredag d. 14. august kl. 11.30
Hvor: Vestergade 3, 5000 Odense C
Se mere på deres Facebook-side her