Valentinsdag: Her får du de romantiske dates i byen

Skrevet af: Redaktionen

For mange er 14. februar ensbetydende med ekstra romantik og kræsen for deres hjertes udkårne med blomster, Valentinsdag gaver, og god mad i stearinlysets skær.

Orker du ikke at kokkerere i flere timer for at sammensætte den perfekte menu i kærlighedens tegn, skal du ikke fortvivle, for flere af de odenseanske spisesteder har kreeret særlige valentinsmenuer og sørget for den perfekte stemning.

Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvor du kan invitere din udkårne på en romantisk middag. Vi har samlet 10 odenseanske spisesteder med valentinsmenuer.

Restaurant Under Lindetræet

I et bindingsværkshus i en af Odenses ældste og mest charmerende bydele ligger Restaurant Under Træet side om side med H. C. Andersens hus. Restauranten har en forkærlighed for det italienske og franske køkken og byder på gode smagsoplevelser i stemningsfulde omgivelser.

I anledning af valentinsdag har restauranten kreeret en tre-retters menu til 495 kr. pr. kuvert inklusiv en velkomst bestående af snacks og et glas perlende bobler samt en lille gourmetoverraskelse til at tage med hjem.

Forret: Koldrøget torsk, sprød rug og creme af fynske selleri
Hovedret: Marmoreret højreb fra Grambogård, variation af rødbede og okseglace
Dessert: Callebaut chokolade, chokolademousse, blodappelsin og kørvel

Café Kræz

Du kan også tilbringe valentinsdag på Cafe Kræz, der har udsigt over det smukke Gråbrødre Kloster i centrum af Odense. De fejrer valentinsdag med en delikat kærlighedsmenu bestående af tre retter og et glas Cava som velkomst. Prisen for herlighederne er 250 kr. pr. kuvert.

Forret: Jomfruhummer bisque. Flamberet jomfruhummer serveres med gulerod og selleri i julienne med lunt landbrød
Hovedret: Langtidsstegt oksemørbrad serveret med petitkartofler, grillet grønt og en kraftig rødvinsglace
Dessert: Hjemmelavet cremet is med chokoladestykker tilsmagt med Baileys, på bund af nøddekrokant og toppet med hakkede pistacienødder.

Du kan læse mere her.

Bistro Hans Christian, Radisson Blu H. C. Andersen Hotel

I hjertet af Odense finder du hotelrestauranten Bistro Hans Christian, som tilbyder god mad lavet af fynske råvarer ud fra danske traditioner. Hygge er i højsædet, og på valentinsdag er der amoriner i luften, når der serveres to- og tre-retters menuer til de kærlighedssultne gæster. Du kan vælge mellem en to-retters valentinsmenu til 265 kr. pr. kuvert eller en tre-retters menu til 325 kr. pr kuvert.

Forret: Bagt kulmule, stenbiderrogn, syltede Løg, selleri hjertesalat, syrnet Fløde
Hovedret: Stegt vagtel med Karl Johanfars, ristet Shitake, bagte Rødder, forårsløg, kartoffelkrokette med peberbacon og persille estragonsauce
Dessert: Hvid chokolade coulant bagt med mandler og pistacie, syltet kvæde, kokossorbet, lys chokoladeganache med mandelkrokant

Du kan læse mere her.

Bryggeriet Flakhaven

Bryggeriet Flakhaven er et kombineret bryggeri og brasserie, som ligger på hjørnet af rådhuset på Flakhaven. Stedet emmer af sjæl med store kobberkedler i midten af lokalet og duften af friskbrygget øl. Øllet er en central del af madoplevelsen på restauranten, så hvis du eller din udkårne er til god øl til eller i maden, er spisestedet ideelt. På valentinsdag tilbydes en tre-retters menu til 275 kr. pr. kuvert.

Forret: Pighvar, chips, svampe
Hovedret: Variation af okse, pomme Anne, selleri, æbler, glace
Dessert: Havtorn, karamel, yoghurt

Du kan læse mere her.

Café Odeon Social

Hvis du er socialt anlagt og ønsker en mere afslappet valentinsmiddag, kan du deltage i Café Odeon Socials valentinsfællesspisning. Her får du en lækker hovedret for 85 kr. pr. kuvert, og du har mulighed for at tilkøbe en valentinsdessert for 40 kr. og en vinmenu for 85 kr.

Hovedret: Coq au Vin med stegte hjerter, urter, svampe, persille og mos med hvidløgspuré
Dessert: Passionsfrugt mousse, bagt ananas og hvid chokolade crumble
Vinmenu: Bobler til velkomst (kl. 17.15-17.30), rødvin til hovedretten, Asti til desserten

Du kan læse mere her.

Franck A – Anno 2017

I det nyåbnede Franck A er der også kærlighed i luften den 14. februar, hvor der serveres en tre-retters valentinsmenu for 345 kr. pr. kuvert i flotte, moderne lokaler.

Forret: Små kammuslinger med kompot af peberfrugter og basilikumcreme
Hovedret: Stegt oksemørbrad og braiserede oksekæber med saltbagt selleri, nye løg, spidskål og morkelsauce
Dessert: Creme Catalane med blodappelsinsorbet, citrussalat og marengs

Olivia Brasserie

Valentinsdag kan også fejres hos Olivia Brasserie, som ligger i den hyggelige Vintapperstræde. Her kan du få en indbydende franskinspirereret kærlighedsmenu bestående af tre retter til 285 kr. pr. kuvert.

Forret: Laksesoufle m. sprød ryg, maltosne og urter
Hovedret: Oksemørbrad med glaseret løg, pommes fondant, brændt broccoli og rødvinssauce
Dessert: Chokoladefondant med sorbet og sprødt

 

Umashi

Er du mere til sushi og det japanskinspirerede køkken end røde bøffer, er Umashi et oplagt sted at fejre valentinsdag. De tilbyder en valentinsmiddag med to retter for 579 kr. med mulighed for tilkøb af dessert for 49 kr. ekstra.

Forret: 4 stk. Tori momo, 1 portion sweet potato fries m. aioli, 2 stk. Yakitori laks, 2 stk. Yakitori kyllingebryst, 2 stk. Yakitori asparges med bacon
Hovedret: 2 stk. nigiri flammegrillet laks, 2 stk. nigiri avocado, 2 stk. nigiri tun, 6 stk. rispapir and (confit de canard), 2 stk. Futo sake a, 2 stk. Futo panko tuna, 2 stk. Futo California, 4 stk. Chili tempura, 4 stk. Red Fuji, 4 stk. Tusindårsskoven, 4 stk. Hells eye
Dessert: Blødende chokoladekage m. Summerbird chokolade inkl. kaffe!

Mmoks

Hvis du er til utraditionel, kreativ og ambitiøs gastronomi i hyggelige, tilbagelænede rammer, så er Mmoks et godt bud. Maden afspejler kokkenes personlighed, retterne er bygget op om årstidens grønt, og der eksperimenteres med nye sammensætninger og udskæringer. Det gør madoplevelsen spændende, og det gælder også den valentinsmenu, som restauranten har strikket sammen af flere retter til 450 kr. pr. kuvert. Der er mulighed for tilkøb af vinmenu bestående af tre glas for 150 kr. ekstra pr. kuvert.

Menu:
– Skagen rejer med hyldeblomst
– Brændende kærlighed
– Stegt knoldselleri med jomfruhummer og løvstikkesauce
– Pighvar med glaskål og luftig vinaigrette
– Hjerter i flødesauce
– Stegt okse med grønne oliven, kål og sauce på rødvin
– Chokolade mousse med mandler
– Fastelavnsbolle

Du kan læse mere her.

Har du prøvet MigogOdenses nye fordelsklub ClubOdense?

For 35 kr. om måneden får du adgang til en lang række lækre og eksklusive tilbud i hele Odense.

Læs mere om ClubOdense her

Få adgang til over 20 lækre tilbud i februar allerede i dag

Inspireret af risalamanden: Chokolademager fra Odense lancerer særlig julekollektion

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er højsæson for chokolade, og naturligvis har chokolademager Morten Aagaard fra Mortens Chokolade i Odense skabt en kollektion af chokolade særligt afstemt højtiden varme og hygge.

De fleste kan genkalde sig julens dufte og smage. De smage, som vi kender fra julebordet, juletræet og småkagerne, er inspirationen til jule-kollektionen hos Mortens Chokolade.

“Det sværest har været at vælge, for julen har så mange traditioner, og de fleste har noget at gøre med mad og forskellige smage.

Derfor har jeg haft lyst til at lade mig inspirere, af de smage vi kender fra julens traditioner, og så har jeg sat dem i ind i en ny sammenhæng, nemlig chokolade,” siger chokolademager, Morten Aagaard.

Find mandlen … i chokoladen

En af kollektionens chokolader er hentet direkte fra julebordet juleaften.

“Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har spist risalamande. Der er aldrig blevet snydt med mandlen, og derfor skulle kampen om mandlen selvfølgelig overføres til chokoladerne.

Der er de blevet på den måde, at jeg har lavet et stykke fyldt chokolade med hakkede mandler og hvid chokoladecreme med masser af vanilje.

I alle stykkerne har jeg lagt et tørret kirsebær – men i et af dem ligger der en hel mandel. På den måde kan man finde mandlen, selv når man spiser chokolade en hyggelig eftermiddag i december,” siger Morten Aagaard.

Også barndommens minder som de ikoniske bismarksstokke har fundet vej til chokoladebutikken.

“De røde og hvide bolchestokke er et af de tydeligste minder om julens slik, jeg har. Den er så genkendelig. Jeg kan egentlig ikke huske, at vi spiste dem, men jeg kan huske, at de var der.

Måske hang de bare på juletræet og pyntede,” siger han.

Julens krydderier

En ting er julens smage, en anden er dens dufte.

Julen er fyldt med krydderier og hver eneste småkage har sin duft.

Det er der også kommet en chokolade ud af.

“Jeg har altid været sådan en der bagte op til jul, og jeg vender altid tilbage til de samme opskrifter.

Især brunkager er jeg glad for. De har nemlig lidt af alle julens varme krydderier.

Så det var helt sikkert fra starten, at jeg skulle lave en chokolade med de krydderier. J

eg har lavet en særlig krydderblanding, som jeg putter i en chokoladeganache. På den måde får man alt det bedste fra chokoladen og fra krydderierne,” siger Morten Aagaard.

Chokoladekollektionen med julens smage udkommer den 22. november og sælges fra til jul hos Mortens Chokolade, Kongensgade 45, Odense.

I forbindelse med kollektionen holder Mortens Chokolade en prøvesmagningsaften, hvor nysgerrige kan smage chokoladerne og få historien om udviklingen og hvorfor smagene er blevet om de er.

Læs mere her.

Stjernespækket musikprogram: Her er sommerens koncerter i Landsbyen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De loyale fans bliver belønnet i et nyt koncept, der rammer Den Fynske Landsby til sommer.

Der er mere musik for pengene – og endnu flere oplevelser til de skønne sommeraftener.

Selvom det er koldt udenfor, så er lyden af sommer allerede landet på Fyn.

Landsbyen er et nyt koncept præsenteret af koncertarrangøren Live Culture, der fylder Den Fynske Landsby med danske darlings i de varme måneder.

For første gang nogensinde afslører Live Culture hele sommerens program på én gang og i et og samme koncept – og det er der en god grund til.

Det bliver nemlig muligt at få fingrene i særlige koncertpakker, hvor du kan opleve en række koncerter til en ekstraordinær pris.

“Med koncertpakkerne sammensætter du selv lyden af din sommer.

Vælg dine favoritter – eller forkæl dig selv med hele sæsonens ni koncerter.

Det er samtidig den perfekte musikalske gaveidé fyldt med oplevelser og kvalitetstid,” siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Store oplevelser i mindeværdige rammer
Landsbyen repræsenterer et bredt spænd af i alt 21 danske folkelige artister på en af de mest stemningsfulde scener, vi har herhjemme.

De smukke bøgetræer i Den Fynske Landsby står klar til at svaje i takt til de helt store klassikere.

Publikum kan blandt andet opleve Poul Krebs, der til næste år fejrer 25-års jubilæum med succespladen ”Små sensationer.

Det vil også være muligt at få en unik oplevelse med Danmarks Underholdningsorkester, der med ”Sounds Of Symphony” optræder med en række forskellige kunstnere som Burhan G og Pernille Rosendahl.

Landsbyen kalder på et publikum, der ikke går på kompromis med kvalitet og oplevelsesværdi. Det at hygge sig og have det rart, er første prioritet,” understreger Rune Erbs Ledet.

Køb billetter fra mandag den 18. november kl. 10.00 på liveculture.dk

Pakkerne indeholder:

  • Sølv-pakken: 3 koncerter / 850 kr.
  • Guld-pakken: 5 koncerter / 1.200 kr.
  • Platin-pakken: Hele sæsonen (9 koncerter) / 1.800 kr.
    Alle priser er inkl. gebyr.

Standardbillet: 1 koncert / 350 kr.

Gæster i Landsbyen kan glæde sig til:

19/6: Jacob Dinesen

20/6: Queen Machine

14/8: Malurt

15/8: The Savage Rose + Søren Huus

28/8: Poul Krebs

29/8: Burhan G, Noah, Dorthe Gerlach, Pernille Rosendahl & Danmarks Underholdningsorkester

3/9: Almost AC/DC + Bryan Adams Tribute + Dressed for Roxette

4/9: Lis Sørensen + Hush

5/9: Lars Lilholt + En lille pose støj

Hvad: ”Landsbyen”
Hvor: Den Fynske Landsby
Hvornår: Sommeren 2020

Verdens største julefestival åbner i næste uge: Kom med til åbningsfest på Glow

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto fra Glow i Vancouver
Pressefoto fra Glow i Vancouver

Torsdag d. 21. november i næste uge åbner verdens største indendørs julefestival deres allerførste event i Odense – faktisk det allerførste event i hele Europa.

Med mere end én million glødende pærer, velkomstmusik og besøg fra hele Danmarks chipskonge, Jørgen fra KiMs, bliver det et brag af en åbning, som alle er inviteret med til.

Glow Odense er en magisk lysoplevelse for hele familien med plads til hygge og nærvær.

Et indendørs vintereventyr på 6000 kvadratmeter krydret med mere end en million smukke lys og glødende pærer, interaktive lege, lokale kunstnere, julehygge og mulighed for masser af familietid – alt sammen med udgangspunkt i de kendte eventyr.

“Det kribler i maven, og vi glæder os helt vildt til at slå dørene op for det første europæiske Glow-event i næste uge.

Og vi håber, at en masse spændte gæster har lyst til at være med til åbne Glow og som de første træde ind i vores eventyrlige univers torsdag i næste uge,” siger Eva Pasgaard, der er direktør for Glow Odense.

PR-foto

Odense Pigegarde og kendt DJ spiller

Til den store åbning bliver gæsterne budt velkommen med manér, når Odense Pigegarde spiller op ved indgangen, og saxofonist Da Rune og DJ’en Jeppe Dex lader sprøde toner flyde fra Glows store scene.

Og så har gæsterne naturligvis mulighed for at tage billeder med den danmarkskendte chipskonge, Jørgen, med Glows eventyrlige vinterunivers som baggrund.

Et sprødt samarbejde

Det er ikke kun gæsterne, der kommer til Glow Odenses åbningsdag, som kan glæde sig til at smage chips fra KiMs.

Sammen med Glow Odense har de nemlig indgået et sprødt samarbejde, som varer hele festivalen ud.

KiMs er blandt andet sponsor for jule- og vinterfestivalens skattejagt og deler små chipsposer ud til alle børn, der finder de forsvundne gaver.

“Hos KiMs elsker vi julen, fordi den lægger op til masser af hygge med venner, familie og lækkerier i form af blandt andet franske kartofler, nødder og chokolade.

Glows hyggelige jule- og vinterfestival er et fantastisk initiativ, som med garanti vil skabe juleglæde og hyggelige stunder for både unge og ældre. Og det vil vi meget gerne støtte op om,” siger Louise Witting, der er trade marketing manager for KiMs.

Glow Odense finder sted fra torsdag 21. november 2019 til og med lørdag 4. januar 2020 og afholdes i opvarmede lokaler på Faaborgvej 248 B i Odense SV.

Entrepriserne bliver 149 kroner for voksne og 119 kroner for børn (3-12 år). Børn under 3 år er gratis.

Der er også mulighed for at købe et sæsonkort, der giver adgang i hele perioden.