MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Valgfest med Holmen Hustlers: Kommunalvalg skal ikke være så kedeligt

Af Morten Hopballe
Holmen Hustlers spiller, når der på fredag er politisk festival i Odeon. Du er inviteret.
Holmen Hustlers spiller, når der på fredag er politisk festival i Odeon. Du er inviteret.

Unge mennesker skal ind i mellem lægge ører til, at de er selvoptagede, lidt klynkende, ude af sync med medierne og langt væk fra de kommunale stemmebokse.

Uanset, om det er rigtigt eller forkert, så vil pop-op-mediet STEM’RNE gøre op med beskyldningerne, og derfor inviterer de til politisk festival i Odeon på fredag 13. oktober fra kl. 12.45.

Her er det en DJ, der byder velkommen, inden Holmen Hustlers kommer og spiller. Først derefter skal der snakkes politik.

”Vi har arrangeret en stor politisk festival med band, DJ, besøg fra alle ungdomspartier på Fyn, gimmicks og quizzer – og så twister vi paneldebatten med hjælp fra ordstyrer Cecilie Beck, så vi får forskellige holdninger til politiske emner,” siger Signe Kjær Lindboe fra STEM’RNE og tilføjer:

Alternativt politik panel

”Det bliver ikke på klassisk paneldebat-maner med pulte til hver spidskandidat. De unge i dag forventer, at seriøst indhold leveres underholdende, så humor er redaktionens vigtigste nyhedskriterie, når vi laver journalistik til de unge. Derfor bliver vores store event også netop underholdende.”

Panelet i Odeon kommer til at bestå af børne- og socialminister Mai Mercado, folketingsmedlem Alex Ahrendtsen, byrådspolitiker Sonja Marie Jensen, youtuber og facebooker Daniel ”Jyden” Hoffe, komiker Jasper Ritz og rapper Rasmus Hørslev Sørensen fra Holmen Hustlers.

Politik i de unges øjenhøjde

STEM’RNE er et pop-op-medie med 13 journalister, grafikere og fotografer fra seks fynske medier. Målet med mediet er at få 80 procent af de unge på Fyn til at stemme til kommunalvalget tirsdag 21. november – og midlet er utraditionel journalistik på de sociale medier, i klasselokalerne, på caféer og i klubber – og i nattelivet.

”Vi forsøger at ramme ind i den større diskussion om, hvorfor det er vigtigt at tage ansvar, at diskutere værdier og måder at være sammen på i vores samfund. Vi vil være en politisk festival for de unge og give plads til politisk diskussion i øjenhøjde.

Mange unge synes, at medierne dækker politik indforstået og røvkedeligt – og ja, mange unge har helt opgivet at forstå, hvad en kommune står for – og hvad man egentlig kan være med til at bestemme,” siger Signe Kjær Lindboe.

Du kan læse mere om den politiske festival her.

Del artikel

Seneste nyt