Vandt stor pris sidste år: Kendt Odense-restaurant er sat til salg

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år vandt de titlen som Årets Brasserie/Bistro i Danmark kåret af Den Danske Spiseguide.

Restaurant Bacchus har været en stor succes udadtil i Vestergade Stephane Libourel i køkkenet. Men nu skal han ikke længere stå i spidsen for Bacchus.

Det populære spisested er sat til salg. Det meddelte Stephane Libourel selv på restaurantens Facebook-side sent i aftes.

Er kommet langt på fire år

Mange vil kalde det et gastronomisk fyrtårn, som Odense nu mister. Forklaringen på Til Salg skiltet kommer han selv med i et længere Facebook-opslag.

“Bacchus er kommet utroligt langt siden for 4 år siden, da jeg startede projektet. Vi er en vellidt restaurant i Odense og jeg er utrolig glad og taknemmelig for alle vores gæsters fantastiske opbakning.

De mål jeg satte mig med Bacchus er opnået og jeg har nu nye projekter og mål, som jeg vil arbejde videre med,” skriver Stephane Libourel.

Onsdags-koncept skal køre hele ugen frem til salg

Bacchus har kørt med et koncept om en ny menu hver måned, som odenseanerne har nydt godt af. På Facebook slår man fast, at maj-menuen kører som planlagt. Derefter vil et onsdags koncept køre videre.

“Herefter vil vi gå over til at køre vores onsdags-koncept hele ugen.

Hvornår den rigtige køber kommer, ved vi ikke, men jeg vil opfordre alle med gavekort til at bruge disse snarest.

Salut et a bientot
Stéphane”.

Han uddyber i en kommentar til en skuffet gæst, der ærgrer sig over, at det lækre spisested snart drejer nøglen om.

“Tid til familie og kom i gang med noget nyt.”

Så noget tyder på, at vi ikke helt mister Stephane’s kokkerier i Odense.

Kræver alt af ham

Allerede i november løftede han lidt af sløret for tankerne i et interview med Fyens.

“Denne type forretning kræver mig alle steder. Jeg er som en dirigent, der skal have et orkester til at spille og fungere. Forlader jeg podiet, falder musikken fra hinanden. Det er både godt men også en belastning.

Hver dag er en stor dag. Hver dag bliver du målt og vurderet af dine gæster, og du skal ikke slække på kravene. Det er ikke gjort med smarte replikker og en masse tatoveringer. At være passioneret kok er slid og høj moral,” sagde han i et interview med Fyens.