Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Venter du testsvar?: SSI advarer mod falske SMS’er

Af Stine Kjølby Christensen

Det er snart jul og i den forbindelse er vi sikkert mange, der får taget en corona-test og med utålmodighed venter på svar.

Dog er det vigtigt, at du ikke bliver alt for ivrig, når du modtager en SMS fra Statens Serum Institut. Det skriver de i dag i en pressemeddelse.Der er nemlig falske SMS’er i omløb, hvor afsenderen ser ud til at være netop SSI. Men det er altså ikke tilfældet.

“Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det,” skriver i.

Som udgangspunkt sender Statens Serum Institut ikke sms’er ud til borgere med links i.

Der er tale om et såkaldt ’smishing’-forsøg, hvor afsenderne er it-kriminelle, der forsøger at lokke dig til at udlevere dit bruger-id og adgangskode til NemID eller franarre dig andre personlige oplysninger.

Slet den

Statens Serum Institut eller andre offentlige myndigheder vil aldrig bede dig om at oplyse din adgangskode, dit bruger-id eller nøgler, hverken mundtligt eller skriftligt.

NemID er personligt, og det er en overtrædelse af NemID-reglerne at give andre din adgangskode, bruger-id eller nøglekort.

Klik ikke på linket i sms’en, og svar ikke på den. Sørg i stedet for at slette sms’en.

Sådan kan en af de falske sms’er se ud:

Sådan kan svindel-sms'en se ud
Hvis du modtager en svindel-sms, så må du meget gerne oplyse det på compliance@ssi.dk (skriv gerne ’Svindel-sms’ i emnefeltet).

Del artikel

Andre læser også