MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Venter over 60.000 i weekenden: Det Fynske Dyrskue slår rekorder

Af Jens Erik Møller
Foto: Det Fynske Dyrskue
Foto: Det Fynske Dyrskue

Knap har støvet lagt sig på dyrskuepladsen efter onsdagens rockoplevelse med Guns’n’Roses, før der gøres klar til næste store event – Det Fynske Dyrskue.

Det løber af stablen på fredag 15. til søndag 17. juni. Dyrskuet er Danmarks ældste, og det har været afholdt siden 1882.

Det er hårdt arbejde, når en mark på 100.000 kvadratmeter midt i Odense skal omdannes til et stykke levende landbrug. I løbet af dyrskuets tre dage bruges der næsten 70.000 liter vand og 220 halmballer, og i løbet af de tre dage køres cirka 120 tons hestepærer og kokasser væk.

Kom forbi og klap en ko

Det Fynske Dyrskue er et kæmpe udstillingsvindue, hvor landbruget stiller op med nogle af deres allerflotteste dyr, og publikum kan opleve en lang række dyr – lige fra heste, køer og æsler til får, geder og kaniner.

Dyrskuet har blandt andet en stor hesteudstilling med omkring 300 heste, hvilket er det største antal i dyrskuets historie. Der vil desuden være muligt at opleve 100 stk. malkekvæg samt 90 stk. kødkvæg fordelt på otte forskellige racer.

Dertil skal lægges 100 kaniner og 15 får – sidstnævnte er blandt andet af racen Wensleydale, som udstilles for første gang i Danmark.

Som traditionen er på et dyrskue, vil de mange forskellige dyr blive beundret og bedømt af kompetente dommere. I alt uddeles der 150 ærespræmier i løbet af dyrskuet.

Foto: Det Fynske Dyrskue

Nordens største børnedyrskue

Det bliver også en weekend i børnehøjde, for børnene har nemlig deres helt eget børnedyrskue, hvor børn i alle aldre udstiller deres kæledyr. På børnedyrskuet vil der være op mod 115 ponyer og 27 mindre dyr som hunde og kaniner.

Der er desuden børnevenlige aktiviteter og oplevelser overalt på pladsen. Børn kan blandt andet se grisevæddeløb og klippe et får eller overvære konkurrencen i kaninhop. Hos Elsesminde Produktionshøjskole og 4H kan børn desuden se, hvordan en laks parteres, mens de 5-8 årige kan quizze sig til et ”Minifarmer”-diplom og en ”Minifarmer”-kasket.

Selve børnedyrskuet har været afholdt siden 1953, og det er Nordens største af sin art.

Foto: Det Fynske Dyrskue

Kæmpe fødevaremarked

Dyrskuet er også scene for et kæmpe fødevaremarked, hvor gårdbutikker og andre fødevareproducenter præsenterer et bredt udvalg af forskellige delikatesser og specialiteter.

De står naturligvis klar med smagsprøver til publikum og masser af gode tilbud på alverdens fødevarer som for eksempel friskopgravede grøntsager, kød og pølser, honning, nybrygget øl, friskbagt brød, is og meget, meget mere.

I løbet af dyrskuet kan du blandt andet deltage i ølsmagning ved Midtfyns Bryghus, prøve bageværkstedet eller se, hvordan man rister kaffebønner.

Sidste år lagde 57.350 mennesker vejen forbi Det Fynske Dyrskue.

Du kan se hele programmet for Det Fynske Dyrskue her.

Del artikel