Venter over 60.000 i weekenden: Det Fynske Dyrskue slår rekorder

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Det Fynske Dyrskue
Foto: Det Fynske Dyrskue

Knap har støvet lagt sig på dyrskuepladsen efter onsdagens rockoplevelse med Guns’n’Roses, før der gøres klar til næste store event – Det Fynske Dyrskue.

Det løber af stablen på fredag 15. til søndag 17. juni. Dyrskuet er Danmarks ældste, og det har været afholdt siden 1882.

Det er hårdt arbejde, når en mark på 100.000 kvadratmeter midt i Odense skal omdannes til et stykke levende landbrug. I løbet af dyrskuets tre dage bruges der næsten 70.000 liter vand og 220 halmballer, og i løbet af de tre dage køres cirka 120 tons hestepærer og kokasser væk.

Kom forbi og klap en ko

Det Fynske Dyrskue er et kæmpe udstillingsvindue, hvor landbruget stiller op med nogle af deres allerflotteste dyr, og publikum kan opleve en lang række dyr – lige fra heste, køer og æsler til får, geder og kaniner.

Dyrskuet har blandt andet en stor hesteudstilling med omkring 300 heste, hvilket er det største antal i dyrskuets historie. Der vil desuden være muligt at opleve 100 stk. malkekvæg samt 90 stk. kødkvæg fordelt på otte forskellige racer.

Dertil skal lægges 100 kaniner og 15 får – sidstnævnte er blandt andet af racen Wensleydale, som udstilles for første gang i Danmark.

Som traditionen er på et dyrskue, vil de mange forskellige dyr blive beundret og bedømt af kompetente dommere. I alt uddeles der 150 ærespræmier i løbet af dyrskuet.

Foto: Det Fynske Dyrskue

Nordens største børnedyrskue

Det bliver også en weekend i børnehøjde, for børnene har nemlig deres helt eget børnedyrskue, hvor børn i alle aldre udstiller deres kæledyr. På børnedyrskuet vil der være op mod 115 ponyer og 27 mindre dyr som hunde og kaniner.

Der er desuden børnevenlige aktiviteter og oplevelser overalt på pladsen. Børn kan blandt andet se grisevæddeløb og klippe et får eller overvære konkurrencen i kaninhop. Hos Elsesminde Produktionshøjskole og 4H kan børn desuden se, hvordan en laks parteres, mens de 5-8 årige kan quizze sig til et ”Minifarmer”-diplom og en ”Minifarmer”-kasket.

Selve børnedyrskuet har været afholdt siden 1953, og det er Nordens største af sin art.

Foto: Det Fynske Dyrskue

Kæmpe fødevaremarked

Dyrskuet er også scene for et kæmpe fødevaremarked, hvor gårdbutikker og andre fødevareproducenter præsenterer et bredt udvalg af forskellige delikatesser og specialiteter.

De står naturligvis klar med smagsprøver til publikum og masser af gode tilbud på alverdens fødevarer som for eksempel friskopgravede grøntsager, kød og pølser, honning, nybrygget øl, friskbagt brød, is og meget, meget mere.

I løbet af dyrskuet kan du blandt andet deltage i ølsmagning ved Midtfyns Bryghus, prøve bageværkstedet eller se, hvordan man rister kaffebønner.

Sidste år lagde 57.350 mennesker vejen forbi Det Fynske Dyrskue.

Du kan se hele programmet for Det Fynske Dyrskue her.

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.