Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Verdens første running tapas: Nu vil Odense-koncept udvide til andre byer

Af Kasper Junge Wester

Det er ikke sikkert, du er klar over det.

Du kender måske stedet, men for enden af Kongensgade ligger en vaskeægte verdenssensation.

Her ligger nemlig verdens første ’running tapas’-restaurant, Bar Tapas. Konceptet er ret simpelt, hvis man kender til running sushi – det er nemlig fuldstændig det samme.

Alligevel har ingen tilsyneladende tænkt på det, før de to lokale entrepenører Malte Christensen og Amir Alwan startede stedet i november sidste år.

Til daglig ledes stedet af restaurantchef Mike Uhre, som MigogOdense satte stævne for at høre mere om, hvad Bar Tapas egentlig er for noget, og om Odense – og verden – har vist sig at være klar til running tapas.

Restaurantchef Mike Uhre
Kun to daglige serveringer

Mike føler sig overbevist om, at Bar Tapas faktisk er first movers på running tapas-ideen:

”Vi har ikke kunnet opdrive det nogle andre steder. Det eneste, vi har kunnet opdrive af ’running’, er stadig kun sushi. Der er ikke nogle andre, der kører noget lignende.”

I stil med running sushi skal der laves rigtig mange anretninger til båndet, og af samme grund er serveringen begrænset til to gange dagligt.

”Man kommer enten klokken halv seks eller klokken otte. Så står alt det kolde nemlig bare linet up. Der står 275 til 300 skåle på båndet, og så begynder folk lige så stille at tage ned.”

Bar Tapas lukker kortvarigt mellem 19.30 og 20.00, mens køkkenet gør klar til aftenens anden servering. Møder man op til den sene servering, skal man selvfølgelig ikke frygte, at retterne har fået lov at køre på båndet længe. Det hele er friskt og nyanrettet.

”Det er også derfor, det er faste tidspunkter, for så tager vi selvfølgelig alt det kolde af og skifter ud med noget helt nyt. Der er ikke noget ved at have en skinke, der har kørt rundt i fire timer.”

Gæster kommer langvejs fra

Bar Tapas blev på ganske kort tid uhyre populært, og selvom stedet i dag har ti måneder på bagen, er interessen ikke dalet.

”Vi er blevet taget helt, helt fantastisk imod. Der er altid en nyhedseffekt i ting, men den er ikke stoppet.”

Flere af gæsterne på Bar Tapas kommer endda helt fra andre landsdele:

”Folk rejser fra flere steder i Danmark for at komme herind og spise. Sidste lørdag kom der nogle fra Aabenraa – de var kørt herop, og så kørte de tilbage igen,” fortæller Mike Uhre.

Grundet den store popularitet råder Mike Uhre til, at man reserverer bord i god tid. Ellers risikerer man at gå forgæves. Især den tidlige servering er godt fyldt op – særligt på de store gå-i-byen-dage fra torsdag til lørdag.

”Klokken halv seks er fuld hver dag, give or take mandag, tirsdag, onsdag …”

Ens chancer er lidt bedre på den sene servering klokken 20. Når den er overstået, kan man gå i baren og nyde en cocktail, en øl eller et glas vin, der – i lighed med de fleste af råvarerne – selvfølgelig er spanske.

Udvidelse på vej

Den flotte modtagelse i Odense har givet folkene bag Bar Tapas mod på mere, og en søsterrestaurant er nu på vej i det jyske:

”Vi udvider lige så stille til Aarhus. Der er håndværkere i gang med at bygge og det hele. Det åbner engang i efteråret.”

På sigt skal konceptet måske udbredes yderligere, men Bar Tapas vil fortsat være til stede og forankret på Fyn, fortæller Mike Uhre.

Du kan læse mere om running tapas og bestile bord på Bar Tapas’ hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også