Verdens første running tapas: Nu vil Odense-koncept udvide til andre byer

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Det er ikke sikkert, du er klar over det.

Du kender måske stedet, men for enden af Kongensgade ligger en vaskeægte verdenssensation.

Her ligger nemlig verdens første ’running tapas’-restaurant, Bar Tapas. Konceptet er ret simpelt, hvis man kender til running sushi – det er nemlig fuldstændig det samme.

Alligevel har ingen tilsyneladende tænkt på det, før de to lokale entrepenører Malte Christensen og Amir Alwan startede stedet i november sidste år.

Til daglig ledes stedet af restaurantchef Mike Uhre, som MigogOdense satte stævne for at høre mere om, hvad Bar Tapas egentlig er for noget, og om Odense – og verden – har vist sig at være klar til running tapas.

Restaurantchef Mike Uhre
Kun to daglige serveringer

Mike føler sig overbevist om, at Bar Tapas faktisk er first movers på running tapas-ideen:

”Vi har ikke kunnet opdrive det nogle andre steder. Det eneste, vi har kunnet opdrive af ’running’, er stadig kun sushi. Der er ikke nogle andre, der kører noget lignende.”

I stil med running sushi skal der laves rigtig mange anretninger til båndet, og af samme grund er serveringen begrænset til to gange dagligt.

”Man kommer enten klokken halv seks eller klokken otte. Så står alt det kolde nemlig bare linet up. Der står 275 til 300 skåle på båndet, og så begynder folk lige så stille at tage ned.”

Bar Tapas lukker kortvarigt mellem 19.30 og 20.00, mens køkkenet gør klar til aftenens anden servering. Møder man op til den sene servering, skal man selvfølgelig ikke frygte, at retterne har fået lov at køre på båndet længe. Det hele er friskt og nyanrettet.

”Det er også derfor, det er faste tidspunkter, for så tager vi selvfølgelig alt det kolde af og skifter ud med noget helt nyt. Der er ikke noget ved at have en skinke, der har kørt rundt i fire timer.”

Gæster kommer langvejs fra

Bar Tapas blev på ganske kort tid uhyre populært, og selvom stedet i dag har ti måneder på bagen, er interessen ikke dalet.

”Vi er blevet taget helt, helt fantastisk imod. Der er altid en nyhedseffekt i ting, men den er ikke stoppet.”

Flere af gæsterne på Bar Tapas kommer endda helt fra andre landsdele:

”Folk rejser fra flere steder i Danmark for at komme herind og spise. Sidste lørdag kom der nogle fra Aabenraa – de var kørt herop, og så kørte de tilbage igen,” fortæller Mike Uhre.

Grundet den store popularitet råder Mike Uhre til, at man reserverer bord i god tid. Ellers risikerer man at gå forgæves. Især den tidlige servering er godt fyldt op – særligt på de store gå-i-byen-dage fra torsdag til lørdag.

”Klokken halv seks er fuld hver dag, give or take mandag, tirsdag, onsdag …”

Ens chancer er lidt bedre på den sene servering klokken 20. Når den er overstået, kan man gå i baren og nyde en cocktail, en øl eller et glas vin, der – i lighed med de fleste af råvarerne – selvfølgelig er spanske.

Udvidelse på vej

Den flotte modtagelse i Odense har givet folkene bag Bar Tapas mod på mere, og en søsterrestaurant er nu på vej i det jyske:

”Vi udvider lige så stille til Aarhus. Der er håndværkere i gang med at bygge og det hele. Det åbner engang i efteråret.”

På sigt skal konceptet måske udbredes yderligere, men Bar Tapas vil fortsat være til stede og forankret på Fyn, fortæller Mike Uhre.

Du kan læse mere om running tapas og bestile bord på Bar Tapas’ hjemmeside.

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.