MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Verdens største tarteletfestival: Der serveres over 13.000 tarteletter

Af Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Det er seriøst allerede legendarisk.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 2. juni i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og flere blokke i DOK5000 er allerede udsolgt. Faktisk er det så populært, at der allerede er åbnet for billetsalget til næste år.

Det er niende gang, at Restaurant Grønttorvet i samarbejde med Humlum Brød & Albani præsenterer verdens største hyldest til den sprøde tartelet.

Flere underholdende navne spiller

På plakaten er en legende som Johnny Reimar, så kommer der Absolut ABBA og så underholder Sigurd Barrett med Tommy Seebach Tribute og en række andre sjove navne.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Arrangør Søren Windell glæder sig over, at odenseanerne er vilde med konceptet. Han fortæller desuden, at målgruppen aldersmæssigt er ekstremt bred fra ung til de ældre.

’’Formålet med festivalen er egentlig bare, at vi skal holde et brag af en fest. Folk skal hygge sig og have en forrygende aften med god musik, imens de spiser tarteletter.

Det er en festival der binder folk sammen, og vores gæster kommer for at hygge sig sammen med en masse andre glade mennesker, på tværs af generationer. Vi har gæster fra 18-80 år, og det de har til fælles er, at de alle sammen elsker den folkekære ret.’’

’’Der er lidt oktoberfest-stemning over festivalen – bare med tarteletter.’’

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten. Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og efter ni år er vi nu oppe på 1350 gæster. Det er blevet en hel tradition.’’

Du kan købe billet til den store fest her

Del artikel

Andre læser også