Honningsnitter og norske klejner: Vi har testet alle Lagkagehusets julekager
Vi kan ikke komme udenom det: Julen nærmer sig med hastige skridt.
Derfor er det også på sin plads, at Lagkagehuset nu har åbnet op for dette års julelækkerier.
Deres nye udvalg af julekager og bagværk er fyldt med julens søde og krydrede smage – lige fra klassiske honninghjerter til festlige flødeboller og saftige muffins.
Hvad enten du er til de nostalgiske favoritter eller er på udkig efter nye, lækre julegodter, har Lagkagehuset noget, der kan sætte gang i julestemningen.
Gamle klassikere i nye klæder
Blandt de juleprodukter finder du blandt andet deres populære Juletræsflødebolle, en smuk og lækker flødebolle på marcipanbund, og den sjove Snemandsflødebolle, der kan bringe et smil på bordet.
For dem, der elsker honning, er der de velduftende honninghjerter og honningsnitter, der er lavet med bæredygtig honning fra Bybi.
Desuden byder Lagkagehuset på deres gammeldags julebolle, en saftig bløddej med kardemomme og remonce, der er blevet en uundværlig juleklassiker.
Her er vores favoritter
Som altid tager redaktionen sig ikke til takke med massegenerede tekster fra Lagkagehusets hjemmeside.
Vi var selvfølgelig nødt til at prøve kagerne på egen hånd og danne vores egen mening.
Den får I her:
Honningsnitte:
Det er ingen hemmelighed, at en honningsnitte ofte er en enten/eller ting hos mange. Personligt er vi ret vilde med den nostalgiske kage, der med sin velkendte smag, altid er til at stole på i juletiden.
Lagkagehusets honningsnitte indeholder alle de gode, gamle smage – dog med et strejf af noget spændende og nyt. Måske er det kombinationen mellem smørcremen og æblemarmeladen, der alligevel gør den lidt særlig.
En rigtig klassiker, der alligevel har noget nyt at byde på.
Chokolademuffin:
Så er der den klassiske chokolademuffin, som vi simpelthen må kalde for genial.
Med et drys flormelis på toppen ser den måske lidt tør ud, men lad dig ikke narre – den er alt andet end dét.
Den er saftig og fyldt med god chokolade, som man uden tvivl kan smage er ægte kvalitet.
“En omvendt catfish” bliver der sagt, da vi først har smagt en bid.
Klejne:
Når det kommer til de gammeldags klejner, er vi som udgangspunkt ikke de største fans.
De mangler simpelthen både smør og ostecreme for at blive til noget, vi vil ofre vores kalorier på.
Smagen er dog egentlig god, og minder os lidt om en meget tyk småkage.
Ikke noget vi ville vælge selv, men de har helt sikkert deres plads på manges julebord.
Norske klejner:
Derimod er de norske klejner lidt anderledes … og meget bedre!
Lagkagehusets udgave er ikke til den fedtede side, men til gengæld har de en rigtig god smag, der sender os direkte tilbage i tiden – eller til Norge måske?
Gulerodsmuffin:
Vi har jo alle dage påstået, at gulerodskage og muffins er undervurderet. Og måske især herop til juletiden?
Lagkagehusets gulerodsmuffin er intet mindre end fantastisk. Faktisk var det nok vores favorit af alle dagens julekager.
Kunne man bestille deres ostecreme rent, så havde vi nok gjort det – men smagen fra gulerodsmuffinen, og af de varme krydderier, gør simpelthen bare vores liv bedre.
Julebolle:
Så kom turen til den årlige julebolle, der simpelthen ikke er blevet dårligere med årene.
Lagkagehusets julebolle er lidt som at spise en fastelavnsbolle, men med et virkelig dejligt juletwist.
Normalt ved man jo aldrig helt, om der nu også er nok remonce i en fastelavnsbolle, men det er ikke et problem i julebollen.
Remoncen flyver næsten ud, og bollen smager bare virkelig lækkert.
Den er perfekt til julen og en af de kager, vi virkelig ser frem til hvert eneste år.