Vigtigere end nogensinde: Få styr på forårsrengøringen med Klud

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Siden 2016 har virksomheden Klud gjort sit bedste for at opdrage danskerne til at have hygiejnen i orden, når det kommer til rengøring i hjemmet.

Det hele startede med fiberklude, der med markerede ugedage kunne minde forbrugerne om, hvornår det var tid til at udskifte bakteriebomben med en ren og frisk.

Faktum er nemlig, at en klud er 200.000 gange mere bakteriefyldt end ens toiletbræt.

Her midt i corona-krisen er vores daglige hygiejne næsten vigtigere end nogensinde.

Den aggressive virus spreder sig nemlig ikke kun gennem kontakt mellem mennesker, men også via overflader, du rører ved.

Heriblandt bordplader eller et dørhåndtag, som en smittet person har inficeret med viruspartikler.

Derfor er det vigtigt, at du er rundhåndet med rengøringen – og selvfølgelig gerne med en ren klud, der matcher ugedagen …

Klud drives i dag af Jes Lennert, Mads og Stephanie Elkjær, der i skrivende stund leverer klude til over 130 butikker i Danmark.

Udover kludene har Klud også løbende udvidet sit sortiment med blandt andet svanemærket sæbe og opvaskemiddel, der også sælges i smarte kombipakker med kludene.

Meget nemmere bliver det vel ikke at dyrke sin indre Monica – med stil?

Stilrent design

Ikke nok med at Klud er en fornuftig ven at implementere i hverdagen, så vinder den danske virksomhed også på sit flotte og stilrene design, der tager sig godt ud i næsten hvilket som helst hjem.

Faktisk var Klud de første på det skandinaviske marked med klude i grå og sort.

“Selvom det oprindeligt handlede om at nedbringe mængden af bakterier, så ramte vi hurtigt et helt andet segment, der gik op i, hvordan køkkenkluden tog sig ud,” fortæller Stephanie med et smil.

Indtil nu er Klud blevet solgt i farverne sort og grå, men i anledning af, at foråret står for døren, er sortimentet blevet udvidet med tre skønne af slagsen:

Curry Yellow, Light Rose og Oily Green.

“Vi trængte til at udvide med nogle friske og flotte farver, der uden tvivl vil motivere én til at komme i gang med forårsrengøringen,” fortæller Stephanie og fortsætter:

“Samtidigt var det vigtigt for os, at vi var tro mod vores brand, og at farverne derfor var nøje udvalgte. Så det har vi brugt meget tid på.”

De nye farver kan selvfølgelig også erhverves i separate pakninger af 7 stk., men Klud har i samme ombæring valgt at lancere en Limited Edition, hvor du får alle farverne samlet i én pakke.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

⭐️ KONKURRENCE ⭐️ VIND EN PAKKE KLUD MED SÆBE TIL 2 😍 I anledning af vores nye farver, har vi besluttet at forkæle vores følgere med en konkurrence! Præmien er en valgfri pakke Klud samt vores sæber, som selvfølgelig er allergi- og svanemærket 🌿 Vinderen får et kit til både sig selv – og den ven, du beslutter dig for at dele med 😉 For at deltage skal du blot skrive i kommentarfeltet, hvem der er din lucky nr. 1 – samt hvilken farve, du ønsker dig! 👇🏼 Husk også gerne at følge vores Instagram-side, så du altid er først til at spotte alle vores lækre nyheder ✔️ Vi trækker en heldig vinder på torsdag 🍀 Og konkurrencen har intet med Instagram at gøre 😁

Et opslag delt af KLUD (@klud_denmark) den

Fokus på bæredygtighed

Foruden at Klud rent udseendesmæssigt i langt større grad henvender sig til de mere visuelt orienterede forbrugere, så er fiberkluden også langt mere miljøvenlig end de velkendte og neonfarvede engangsklude, som mange danskere kaster i kurven, når de handler i supermarkedet.

Holdbarheden er nemlig så god, at en pakke uden problemer kan holde i 3-4 år – lidt for længe, hvis du spørger indehaveren Jes Lennert.

“Tanken bag Klud var også at være med til at nedbringe forbruget af plastik, da engangsklude forurener foruroligende meget.

Og i stedet for at man køber engangsklude, der hurtigt bliver smidt ud, så kan vores jo bare vaskes og genbruges i én uendelighed.

Faktisk holder de jo alt for godt … hvis vi lige tager salgsbrillerne på,” slutter han med et grin.

På trods af det velklingende navn, har Klud ikke i sinde at lade sig “nøjes” med klude – og sæber.

Planen er nu, at der på sigt skal produceres økologiske bomuldsklude og viskestykker, der kan matche de eksisterende produkter.

Snart kan Klud-fansene også se frem til en lækker opvaskebørste, der naturligvis også bliver lavet i et bæredygtigt og holdbart materiale.

Spar 20 % på dit køb

Selvom grænserne i øjeblikket er lukkede, så afholder det heller ikke Klud fra at lægge rejseplaner i fremtiden.

“Vores hollandske distributører har allerede fået godt gang i markedet dernede, så vores vision er da også at udvide til flere lande inden særligt længe,” slutter Jes Lennert.

Går du derhjemme i øjeblikket og overvejer den helt store hovedrengøring, så har vi i samarbejde med Klud sørget for, at du kan gøre det med stil.

Med rabatkoden migogodense20 sparer du nemlig 20 %, når du bestiller via hjemmesiden (Gælder til og med 30/4 2020).

Se mere her.

Den yngste var 50 år: Myndighederne sætter alder på corona-dødsfald

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har hele tiden kendt til de risikogrupper, der gennem corona-krisen har været ekstra udsatte.

Folk med kroniske sygdomme og ældre er dem, der ifølge statistikkerne bliver hårdest ramt – men det er først for et par dage siden, at Statens Serum Institut har valgt at offentliggøre alderen på de personer, der er døde i forbindelse med corona-epidemien.

Dødstallet i Danmark var ved sidste opgørelse 65 personer.

Hvilken region, dødsfaldene fordeler sig i, ved vi ikke. Vi ved dog, at status i Nordjylland er 27 indlagte med 10 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Gennemsnitsalderen er 80 år

Hvad vi dog kan se, i SSI’s nye rapport, er at der er en klar sammenhæng mellem alder og dødsfaldene.

Det er dog vigtigt at fastslå, at corona-virussen ikke kan fastslås som dødsårsag, da mange af de personer, der er døde, har haft alvorlige sygdomme udover virusset.

Ifølge statistikken har 57 % af de døde haft kendte, kroniske sygdomme.

Statistikken laves ud fra, at man skal være død, senest 60 dage efter, at man er blevet smittet med covid-19.

Den yngste, der er død som følge af corona-virus, var 50 år, mens den ældste var 94 år.

Gennemsnitsalderen er 80 år.

Fordelingen mellem mænd og kvinder lå på hhv. 80 % og 20 %.

Intet overraskende

Ifølge SSI er der ikke noget overraskende ved tallene, der minder meget om dem, vi også ser i andre lande.

”Det ser ud til, at alders- og kønsfordelingen blandt de indlagte covid-19 patienter svarer til, hvad der er set i andre lande. Særligt ældre og personer med kroniske sygdomme er i risiko for et alvorligt forløb”, siger overlæge og afdelingschef Tyra Grove Krause fra SSI.

Sammenhængen mellem alder og covid-19 gør sig også gældende for risikoen for at blive indlagt.

73 % af de personer, der er 70 år eller ældre, og som har fået påvist COVID-19, blevet indlagt.

For personer under 70 år er tallet blot 18%.

Du kan selv dykke ned i tallene lige her

Mette Frederiksen om corona-nedlukning: Der går ikke flere måneder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Odense Teater
Foto: Odense Teater

Det hele startede d. 11. marts, da vores statsminister Mette Frederiksen, fortalte danskerne, at landet skulle lukkes ned i 14 dage.

Først blev skoler og kulturinstitutioner lukket, og senere kom turen til restauranter, caféer, fitnesscentre, frisører, shoppingcentre – og mange flere.

Den 13. marts fortalte hun, at de danske grænser også ville blive lukket midlertidigt – og d. 23. marts blev det besluttet, at nedlukningen nu skulle fortsætte til efter påsken.

Det har fået spekulationerne (og desperationen) frem i mange, der nu har stillet sig selv – og hinanden – spørgsmålet om, hvornår vi i virkeligheden åbner igen?

Nogle har frygtet, at det ikke kommer til at ske før efter sommerferien, mens andre har bibeholdt optimismen.

Mette Frederiksen til tasterne

I går gik Mette Frederik til tasterne på sine SoMe-kanaler for at forsøge at give et svar på, hvornår vi kan vende tilbage til vores normale hverdag.

“Jeg ser, at flere og flere spekulerer i, at der går flere måneder før, vi kan begynde at åbne Danmark igen.

Det, hverken håber eller tror jeg, bliver tilfældet,” skriver hun blandt andet.

“Vi ønsker ikke at holde Danmark lukket én dag mere end nødvendigt.

Hvordan det går. Det afgør vi sammen lige nu. Hvis vi bliver ved med at holde afstand. Vaske hænder. Undgår for megen aktivitet. Så vil vi stille og roligt kunne se det i tallene: Antallet af indlæggelser vil stige mindre stejlt end ellers. Kurven vil forhåbentlig flade ud.

I dét scenarie, som jeg tror, er det mest sandsynlige – så kan vi hurtigere begynde så småt at åbne Danmark igen.”

Virksomheder frygter for livet

Nedlukningerne har især haft konsekvenser for landets mange virksomheder, der har svært ved at tjene penge i nedlukningsperioden.

Til dem siger Mette Frederiksen:

“Jeg forstår godt usikkerheden blandt virksomhederne og lønmodtagerne. Behovet for at vide, hvor længe det varer. Min besked er: Hold ud lidt endnu.

Om bare nogle få dage har eksperterne data nok til at gøre en første status på tallenes udvikling her i Danmark. Lige nu ser det ud til, at vores fælles indsats virkelig nytter. Men vi skal være mere sikre.

I andre lande har vi set tilbageslag på tidspunkter, hvor det ellers lige så ud til at gå bedre.”

Derudover opfordrer statsministeren til, at man gør brug af Folketinget hjælpepakker og lader være med at fyre medarbejderne.

“Send dem hjem i stedet. Staten dækker en stor del af lønnen.” skriver hun.

33.000 mennesker har meldt sig arbejdsløse

Statsminister Mette Frederiksen slår fast, at vi har handlet helt korrekt i forhold til corona-situationen. Dermed ikke sagt, at hun ikke tænker meget på dem, der bliver ramt af tiltagene.

“Vi har netop – også når det gælder økonomien – handlet hurtigt og resolut. Og i tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter. For at mindske konsekvenserne.

Knap 33.000 mennesker har meldt sig arbejdsløse, siden corona-krisen tog fart. Personer og familier, der pludselig mangler en lønseddel. Det er ikke nemt.

Arbejdsløsheden har igen vist sit grimme ansigt i vores samfund. Og det bliver en hovedopgave at få gang i beskæftigelsen igen. Det kommer vi til at drøfte med Folketingets partier.

For det er afgørende – ikke bare for den enkelte, der får et arbejde – men for os alle og vores fælles økonomi og muligheder,” skriver hun på Facebook og Instagram.

“Meget afhænger selvfølgelig også af, hvad der sker i udlandet. Vores muligheder for eksport. Men det ændrer ikke på, at vi skal gøre alt, hvad vi kan herhjemme,” skriver hun og slutter af med:

“Derfor: Hold fast i at stå sammen ved at holde afstand. Så vi hurtigst muligt kan begrænse smittespredningen. Og dermed begynde at åbne Danmark igen.”

Så kan der ryddes ud: Genbrugspladserne åbner igen i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private.

Kommunernes Landsforening har gennem længere tid været i dialog med myndighederne om situationen, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i bl.a. naturen.

Det har været afgørende for KL at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen vurderer, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

Det skriver man i en pressemeddelelse lørdag.

Vis hensyn

KL ændrer derfor sin anbefaling til kommunerne til, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag den 31. marts 2020.

”Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt.

Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner,” siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde.

Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu,” siger Jacob Bjerregaard.

Adgangsbegrænsninger og hyppig rengøring

For at åbningen kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere, bør kommunerne indføre adgangsbegrænsning, der passer til den enkelte kommune. Det kan fx være portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller lignende.

Samtidig bør det overvejes, om der kan være en kommunal myndighedsperson med erfaring med miljøtilsyn til stede på pladserne, lyder det fra KL.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker, så man minimerer risikoen for indirekte smitte via disse.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler også, at brugerne ved tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre på pladsen samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen.

Vi kan derfor afvente, hvilke forholdsregler Odense Kommune indfører – men sikkert er det, at genbrugspladserne snart genåbner.