Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Som del af et forsøg: Vil fjerne p-pladser på populær handelsgade

Af Christina Frederiksen

Der kommer til at ske ændringer i parkeringsforholdene på Skibhusvej.

I hvert fald hvis Klima- og Miljøforvaltningen får sit forslag igennem hos de odenseanske byrådspolitikere.

Det skriver Fyens.dk.

Ifølge avisen har Klima- og Miljøforvaltningen nemlig planer om midlertidigt at sløjfe 10 ud af 24 kantstensparkeringspladser på Skibhusvej mellem Annasholmsgade og Hørdumsgade fra juni 2025 og til udgangen af året.

Det sker, fordi Skibhuskvarteret er udpeget til “trafikalt laboratorium” – det vil sige et område, hvor man tester ændringer i de trafikale forhold inden man eventuelt udbreder dem til andre dele af byen.

“Forvaltningerne foreslår, at der i 2024 sker en midlertidig omdannelse af op til 10 tidsbegrænsede kantstensparkeringspladser på Skibhusvej.

Omdannelsen sker for at skabe mere plads til ophold og begrønning, der kan bidrage til mere byliv og en mere attraktiv handelsgade for butikker, cafeer og restauranter,” skriver forvaltningen ifølge avisen.

Forsøget med fjernelsen af p-pladserne er en del af Odense Kommunens mobilitetsplan, der har som erklæret mål at gøre Odense CO2-neutral i 2030.

I den forbindelse har man allerede besluttet at sænke farten på Skibhusvej til 30 kilometer i timer.

Som del af mobilitetsplanen kom det for nylig også frem, at det er meningen, at en del af Jernbanegade i centrum skal laves om til gågade, hvor der dog stadig må køre cykler.

“Nu går vi i gang med at omdanne flere dele af bymidten. Jernbanegade skal blive til et kulturstrøg. Gaden indeholder nogle af Odenses smukkeste bygninger, som i langt højere grad vil komme til deres ret.

Gaden får et mere mere venligt udtryk. Vi binder havnen og bymidten bedre sammen. Der bliver plads til cyklister, gående, udeservering og alt det grønne.

Alt i mens det fortsat er muligt at komme ind til byen i bil og vi har fortsat masser af parkeringskapacitet i anlæg,” lød det i den forbindelse fra klima- og miljørådmand Tim Vermund.

Del artikel

Andre læser også